Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Капана Фест" събужда душата на квартала в края на горещия август

АРТИСТИЧНИ ПРАЗНИЦИ ПРЕЗ АВГУСТ

"Капана Фест" събужда душата на квартала в края на горещия август

Организаторите вече обявиха и музикалната програма на главната сцена

Капана в Пловдив (Източник: iStock by Getty Images/Guliver Photos)

От 26 до 29 август в Капана - кварталът на творческите индустрии отново ще се съберат талантливи творци и артисти от всички сфери на културния живот, за да променят облика на пловдивския квартал, превръщайки го в автономен остров на съвременното изкуство за един дълъг уикенд, носещ любимото име "Капана Фест".

Замислен като карнавал на свободното творчество с 2 издания годишно, вече 2-ра поред година "Капана Фест" представя една нова концепция, концентрирайки усилията си в едно издание годишно, откриващо и представящо пред широката публика музиканти, автори, занаятчии и творци с нестандартни идеи и интересни проекти в няколко основни направления: Музика, Танци, Занаяти, Работилници, Изложби, Литература, Театър и Арт Инсталации.

Още

„Лято в Капана“ представя съвършенството на японските вкусове и култура

„Лято в Капана“ представя съвършенството на японските вкусове и култура

Духът на квартала ще оживее чрез пет концептуални музикални зони, от които публиката заедно с всички музиканти, ще събудят "Душата на Квартала".

В зоните на съпътстващия базар "Капана Фест" ще откриете авторски изделия, натурални и био храни и напитки, българска мода и задължително мекият и топъл звук на грамофонни плочи, осигурен от приятелите от @my-vinyl.com магазин за грамофонни плочи.

Очаквайте още литературна зона, арт - инсталации, графити, изложби и много изненади.

Организаторите на "Капана Фест" вече обявиха и музикалната програма на главна сцена "Капана" ( паркинг до Централни хали), на която в дните от 26 до 29 август ще чуете много талантливи родни и чужди музиканти. Очаквайте подробната програма на facеbook страницата за събитието ТУК.

Капана в Пловдив (Източник: iStock by Getty Images/Guliver Photos)

26.08

19:30 Сетива на Ангел Дюлгеров
21:00 Divine Astronaut (U.S.A)

27.08

19:00 Stop the Schizo
20:15 Me and My Devil
21:30 SINOPTIK (UKR)

28.08

19:00 WE DA BEST FRIENDS

Trombobby & C- MO, / ALEKS, / Прея /

29.08

21:00 Тангра/Tangra

"Капана Фест" се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

Ето и още от културната програма на Капана Фест 2021

Още

 Талантите от Арт Войс център с концерт в Капана

Талантите от Арт Войс център с концерт в Капана

Художникът Вълкан Вълканов ще представи над тридесет плаката, които ще бъдат част от въздушната изложба в Пловдив, кв. Капана. Такъв тип изложби не се срещат често. Тези произведения са създадени, за да отразят конкретна постановка или социален проблем, но след това обикновено, няма къде да ги видим отново. Точно за това ще се състои тази изложба, която има за цел да представи многообразието и силата на въздействие на сценичния и социалния плакат. Който има желание да се сдобие с някоя от творбите, може да запази своя избор в ателие HAVA, магазин WAM или на мърч щанда на Kapana Fest на пл. Широкото.

Капана Фест винаги се стреми да докосне сетивата на публиката , да я развълнува и да й подари незабравимо музикално изживяване.

На 26 август ще имате възможност да се насладите на Livvy Holland и Moonhead от Divine Astronaut - международен проект, който прави даунтемпо алтернативна електронна музика за късните часове на нощта. Дуото се ражда в Източна Европа, въпреки че музикантите, които се определят като "граждани на света", идват от Канада, Америка, Нова Зеландия и Австралия.

Музиката на Divine Astronaut е силно повлияна от 90-те години и артисти като Portishead, Bjork, Enigma, Peter Gabriel, Massive Attack, NIN и Radiohead.

Капана в Пловдив (Източник: iStock by Getty Images/Guliver Photos)

Капана Фест 2021 представя изложба ''Портрети'' от Петър Чучулигов. Петър Чучулигов е автор, който е влюбен в черното и бялото. В изложбата ще си проличи интереса му към хората на изкуството и науката. Ще бъдат представени портрети на известни личности, които са оставили отпечатък в историята не с политика, а с творчество, което е променило посоките и е създало необходимите импулси за промяна.

"Портрети" е колекция, която е създавана през изминалите години с много любов в търсене на искрата. Искра - получена от сблъсъка на черното и бялото.

Още

Галерия "Капана" е най-новото арт пространство в Пловдив

Галерия "Капана" е най-новото арт пространство в Пловдив

Още

Уличният фестивал 6Fest - с фиеста в пловдивския квартал "Капана"

Уличният фестивал 6Fest - с фиеста в пловдивския квартал "Капана"

Още

В Капана на изкуството

В Капана на изкуството

Още

В Деня на Съединението Нейчо Дойчев - Д'Нейчо открива изложба ‘‘Еволюция едно‘‘ в галерия „Капана“

В Деня на Съединението Нейчо Дойчев - Д'Нейчо открива изложба ‘‘Еволюция едно‘‘ в галерия „Капана“

 

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

"Двореца" в Балчик се присъединява с благотворителен концерт към кауза за възстановяване на базилика

"Глория на белкантото" ще събере публиката в Каменната зала на 21 септември в подкрепа на инициативата на фондация "Николица" за консервация и реставрация на църквата от IV-VI век в едноименната местност край град Ракитово

Лондонският фестивал на дизайна е под знака на екологията

"Придвижваме се все повече към устойчиви модели, силно заинтригувани сме от кръговата икономика", каза за АФП фестивалният директор Бен Еванс

"Сотбис" в Париж подреди изложба с 24 произведения за опаковането на Триумфалната арка

Изложбата е отворена за посетители в парижките галерии на аукционната къща до 3 октомври. След това творбите ще се продават на търг, като приходите ще отидат за проекта по опаковането на Триумфалната арка и за фондация "Кристо и Жан-Клод"

Нещо, което прилича на друго нещо

Това е името на изложбата от програмата на FLUCA - Австрийски културен павилион за 2021 г., която ще бъде открита тази вечер от 18:00 часа, можете да я видите до 1 октомври в Espace PORT A

Махленска изложба на Марта Събева MIS в Деня на София

Вернисаж на 17 септември 2021 в Галерия "Аросита"

Центърът за съвременни изкуства "Топлоцентрала" отваря врати

40 години след своето построяване, тази есен бившата топлоцентрала на НДК се трансформира в регионален център за съвременни изкуства “Топлоцентрала” - първото по рода си пространство у нас за изпълнителски, визуални изкуства и музика от България и света