Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Арт Галерия Le Papillon предлага графична разходка "Из колекциите"

МЕЖДУНАРОДНА ГРАФИЧНА ИЗЛОЖБА

Арт Галерия Le Papillon предлага графична разходка "Из колекциите"

Изложбата е от 21 януари до 15 февруари 2021 г.

Олег Денисенко (Източник: Галерия Папилон)

Арт Галерия Le Papillon nредставя 14-то издание Международна Графична Изложба "Из колекциите"/"Ex-Collections" от 21.01.2021 до 15.02.2021

Вернисаж 21.01.2021 г. /четвъртък/ от 16.00 до 19.00 часа, гр.Варна, ул.Драгоман 12

За 14-та поредна година Арт Галерия Le Papillon, по традиция през януари, среща почитателите на графичното изкуство в малък и голям формат както със селекция от наградени творби, така и с последните произведения на обичани, утвърдени, награждавани, а и млади художници, изразяващи се със средствата на графиката, на рисунката с игла, щихел, молив, в черно бели нюанси или в цветна литография и акварел.

Милко Божков (Източник: Галерия Папилон)

Още

Традиционната изложба Wintertime 2021 - в Галерия "Париж"

Традиционната изложба Wintertime 2021 - в Галерия "Париж"

Развивайки и обновявайки традицията, наред със старите техники като офорт, литография, суха игла, мецотинто, акватинта, гравюра върху дърво, във всяко издание са включни рисунки с акварел, туш, молив, сангин. Присъстват съвременни и електронни технологии, навлизащи в изкуството с представянето на анимирани интерпретации по графики, дигитална графика.

Петър Великов (Източник: Галерия Папилон)

От 21-ти януари до 15-ти февруари 2021 г. в пространството на галерия Le Papillon ще видим високо професионално изпълнени графики и произведения, подбрани от голям брой творби на автори на световно ниво с високи рисувачески умения, всички отличени с повече от една награди в международни престижни форуми в техниките: офорт, литография, суха игла, мецотинто, акватинта, мек лак, гравюра върху дърво, гравюра върху плексиглас и мед, зийбдруг, а също и монотипия, рисунка с туш и перо.

Роберт Баръмов (Източник: Галерия Папилон)

В това издание ще проследим следващите творби от цикъла алграфии на Живко Мутафчиев, преди предстоящото им представяне във Франция, вдъхновени от темата от произхода на живота и вселената, които показахме за първи път в миналите издания на "Из колекциите".

Ще видим и няколко от последните творби на добре познатия в графичния свят Робърт Баръмов. Носителят на Хердерова награда - проф. Стоимен Стоилов ще ни зарадва с офорти от цикъла му "По Робърт Бърнс", няколко графики , изпълнени в техниката мецотинто, които следим от миналогодишни издания на изложбата, а наред с тях отново е подготвил и няколко акварела с любимите си "театрални" сюжети, този път с доза морско настроение.

Роман Сустов (Източник: Галерия Папилон)

Още

Иконите на Атанас Атанасов и Станимир Желев в Галерия "Арте"

Иконите на Атанас Атанасов и Станимир Желев в Галерия "Арте"

За пръв път пред публика ще бъдат представени рисунки с туш и акрил на Христо Христов, както и рисунки с молив на Кънчо Кънев. С невероятното си майсторство, минимализма и лиричността в изказа си Милко Божков ни пренася в тишината на природата с любимите си пейзажи с двете си рисунки с креда и акварелни бои. В изложбата са включени и последните екземпляри от цикъла State на Онник Каранфилян, както и няколко провокативни графики на Калоян Илиев - Кокимото.

Представени са и графики със съвременно и модерно звучене като последните литографии от цикъл Animals на Еди Баръмов, получил наградата за млад автор на графичното биенале в Македония. За радост на почитатели участва и Велико Маринчевски, разпознаваем със своите природни "картини", както и с най-новите си рисунки Цветан Казанджиев, носител на редица награди за живопис и графика, включително от изданието от 2020 г. на Балканско Квадринале в Стара Загора.

Стоимен Стоилов (Източник: Галерия Папилон)

Специално за изложбата Андриан Бекяров и Атанас Мацурев ще зарадват почитателите си с нещо различно - графики, изпълнени в техниката суха игла. За първи път в изложбата участие има проф. Иван Димов, чийто акварели внасят колорит и яркост в преобладаващата черно-бяла графична гама, също както и цветните гравюри на Георги Лечев от добре познати и характерни за автора цикли, следен от редица колекционери.

Убедени в силата на творчеството да приобщава нови и да събира стари приятели на изкуството, в арт пространството на Галерия Le Papillon ще бъдат представени произведения на следните автори:

Андриан Бекяров, Атанас Мацурев, Велико Маринчевски, Георги Лечев, Диана Стоилова, Димитър Тумбалов, Еди Баръмов, Едуард Пенков, проф. Иван Димов, Иван Стратиев, Живко Мутафчиев, Калоян Илиев - Кокимото, Кънчо Кънев, Милко Божков, Невена Вълчева, Онник Каранфилян, Петър Великов,

Цветан Казанджиев (Източник: Галерия Папилон)

Още

Живко Иванов и неговата "живКопис" в Галерия "Неси"

Живко Иванов и неговата "живКопис" в Галерия "Неси"

Петър Чиновски, Роберт Баръмов, проф. Стоимен Стоилов, Христо Христов, Цветан Казанджиев, Юлиян Йорданов от България и от Беларус, Белгия, Германия, Италия, Полша, Русия, Словакия, Словения, Турция, Латвия, Китай, Украйна, Чехия и Япония: Алексей Федоренко, Айрат Терегулов, Владимир Зуев, Васил Фенчак, Владислав Квартални, Генади Вересчагин и др.

Откриването на изложбата ще бъде на 21 януари 2021 г. - четвъртък, от 16:00 ч. до 19:00 ч. в изложбената зала на галерията на ул. Драгоман 12 (до Куклен театър), а изложбата може да бъде видяна от 21.01.2021 г до 15.02.2021 г. в изложбения салон на галерия Le Papillon, както и на сайта на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery.

Всички графики могат да бъдат разгледани - ТУК 

Още

Матрицата на страха: Роберт Баръмов - "Миграции в студиото на артиста"

Матрицата на страха: Роберт Баръмов - "Миграции в студиото на артиста"

Още

Темите за национализма, миграцията и феминизма в изложбата на Роберт Баръмов  (галерия)

Темите за национализма, миграцията и феминизма в изложбата на Роберт Баръмов (галерия)

Още

Онник Каранфилян - "Танцуващият по въже Хомо Луденс"

Онник Каранфилян - "Танцуващият по въже Хомо Луденс"

Още

Между Дюрер и дюнер: Кокимото в метафоричен сблъсък между два свята

Между Дюрер и дюнер: Кокимото в метафоричен сблъсък между два свята

Още

"Мецотинто" - графика от Христо Керин

"Мецотинто" - графика от Христо Керин

Още

115 години Графика в Националната художествена академия

115 години Графика в Националната художествена академия

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Тоалетна с тапети "Луи Вюитон" в сръбския павилион на Венецианското биенале

"Колониална изложба" на Александър Денич говори чрез реклама на туристическа агенция или чрез полска тоалетна, облепена с тапети на "Луи Вюитон"

Британският музей е открил още 268 изчезнали експоната след кражби

След като кражби от хранилищата на Британския музей бяха разкрити през август 2023 г., директорът Хартвиг Фишер подаде оставка

bTV откри фотографска изложба "Другата страна"

Проектът е част от поредицата "bTV разказва" на Радиана Божикова и е посветен на условията на живот и правото на достъп до образование на децата в Уганда

Италианска геоложка дешифрира мистериозния фон на картината "Мона Лиза"

Според изследователката изобразеният на картината сводест мост съответства на Ponte Azzone Visconti или Стария мост от XIV в.

Картина на Франсис Бейкън беше продадена за 25,7 милиона евро

Творбата представлява портрет на партньора на твореца - Джордж Дайър