Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Арт Галерия Le Papillon предлага графична разходка "Из колекциите"

МЕЖДУНАРОДНА ГРАФИЧНА ИЗЛОЖБА

Арт Галерия Le Papillon предлага графична разходка "Из колекциите"

Изложбата е от 21 януари до 15 февруари 2021 г.

Олег Денисенко (Източник: Галерия Папилон)

Арт Галерия Le Papillon nредставя 14-то издание Международна Графична Изложба "Из колекциите"/"Ex-Collections" от 21.01.2021 до 15.02.2021

Вернисаж 21.01.2021 г. /четвъртък/ от 16.00 до 19.00 часа, гр.Варна, ул.Драгоман 12

За 14-та поредна година Арт Галерия Le Papillon, по традиция през януари, среща почитателите на графичното изкуство в малък и голям формат както със селекция от наградени творби, така и с последните произведения на обичани, утвърдени, награждавани, а и млади художници, изразяващи се със средствата на графиката, на рисунката с игла, щихел, молив, в черно бели нюанси или в цветна литография и акварел.

Милко Божков (Източник: Галерия Папилон)

Още

Традиционната изложба Wintertime 2021 - в Галерия "Париж"

Традиционната изложба Wintertime 2021 - в Галерия "Париж"

Развивайки и обновявайки традицията, наред със старите техники като офорт, литография, суха игла, мецотинто, акватинта, гравюра върху дърво, във всяко издание са включни рисунки с акварел, туш, молив, сангин. Присъстват съвременни и електронни технологии, навлизащи в изкуството с представянето на анимирани интерпретации по графики, дигитална графика.

Петър Великов (Източник: Галерия Папилон)

От 21-ти януари до 15-ти февруари 2021 г. в пространството на галерия Le Papillon ще видим високо професионално изпълнени графики и произведения, подбрани от голям брой творби на автори на световно ниво с високи рисувачески умения, всички отличени с повече от една награди в международни престижни форуми в техниките: офорт, литография, суха игла, мецотинто, акватинта, мек лак, гравюра върху дърво, гравюра върху плексиглас и мед, зийбдруг, а също и монотипия, рисунка с туш и перо.

Роберт Баръмов (Източник: Галерия Папилон)

В това издание ще проследим следващите творби от цикъла алграфии на Живко Мутафчиев, преди предстоящото им представяне във Франция, вдъхновени от темата от произхода на живота и вселената, които показахме за първи път в миналите издания на "Из колекциите".

Ще видим и няколко от последните творби на добре познатия в графичния свят Робърт Баръмов. Носителят на Хердерова награда - проф. Стоимен Стоилов ще ни зарадва с офорти от цикъла му "По Робърт Бърнс", няколко графики , изпълнени в техниката мецотинто, които следим от миналогодишни издания на изложбата, а наред с тях отново е подготвил и няколко акварела с любимите си "театрални" сюжети, този път с доза морско настроение.

Роман Сустов (Източник: Галерия Папилон)

Още

Иконите на Атанас Атанасов и Станимир Желев в Галерия "Арте"

Иконите на Атанас Атанасов и Станимир Желев в Галерия "Арте"

За пръв път пред публика ще бъдат представени рисунки с туш и акрил на Христо Христов, както и рисунки с молив на Кънчо Кънев. С невероятното си майсторство, минимализма и лиричността в изказа си Милко Божков ни пренася в тишината на природата с любимите си пейзажи с двете си рисунки с креда и акварелни бои. В изложбата са включени и последните екземпляри от цикъла State на Онник Каранфилян, както и няколко провокативни графики на Калоян Илиев - Кокимото.

Представени са и графики със съвременно и модерно звучене като последните литографии от цикъл Animals на Еди Баръмов, получил наградата за млад автор на графичното биенале в Македония. За радост на почитатели участва и Велико Маринчевски, разпознаваем със своите природни "картини", както и с най-новите си рисунки Цветан Казанджиев, носител на редица награди за живопис и графика, включително от изданието от 2020 г. на Балканско Квадринале в Стара Загора.

Стоимен Стоилов (Източник: Галерия Папилон)

Специално за изложбата Андриан Бекяров и Атанас Мацурев ще зарадват почитателите си с нещо различно - графики, изпълнени в техниката суха игла. За първи път в изложбата участие има проф. Иван Димов, чийто акварели внасят колорит и яркост в преобладаващата черно-бяла графична гама, също както и цветните гравюри на Георги Лечев от добре познати и характерни за автора цикли, следен от редица колекционери.

Убедени в силата на творчеството да приобщава нови и да събира стари приятели на изкуството, в арт пространството на Галерия Le Papillon ще бъдат представени произведения на следните автори:

Андриан Бекяров, Атанас Мацурев, Велико Маринчевски, Георги Лечев, Диана Стоилова, Димитър Тумбалов, Еди Баръмов, Едуард Пенков, проф. Иван Димов, Иван Стратиев, Живко Мутафчиев, Калоян Илиев - Кокимото, Кънчо Кънев, Милко Божков, Невена Вълчева, Онник Каранфилян, Петър Великов,

Цветан Казанджиев (Източник: Галерия Папилон)

Още

Живко Иванов и неговата "живКопис" в Галерия "Неси"

Живко Иванов и неговата "живКопис" в Галерия "Неси"

Петър Чиновски, Роберт Баръмов, проф. Стоимен Стоилов, Христо Христов, Цветан Казанджиев, Юлиян Йорданов от България и от Беларус, Белгия, Германия, Италия, Полша, Русия, Словакия, Словения, Турция, Латвия, Китай, Украйна, Чехия и Япония: Алексей Федоренко, Айрат Терегулов, Владимир Зуев, Васил Фенчак, Владислав Квартални, Генади Вересчагин и др.

Откриването на изложбата ще бъде на 21 януари 2021 г. - четвъртък, от 16:00 ч. до 19:00 ч. в изложбената зала на галерията на ул. Драгоман 12 (до Куклен театър), а изложбата може да бъде видяна от 21.01.2021 г до 15.02.2021 г. в изложбения салон на галерия Le Papillon, както и на сайта на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery.

Всички графики могат да бъдат разгледани - ТУК 

Още

Матрицата на страха: Роберт Баръмов - "Миграции в студиото на артиста"

Матрицата на страха: Роберт Баръмов - "Миграции в студиото на артиста"

Още

Темите за национализма, миграцията и феминизма в изложбата на Роберт Баръмов  (галерия)

Темите за национализма, миграцията и феминизма в изложбата на Роберт Баръмов (галерия)

Още

Онник Каранфилян - "Танцуващият по въже Хомо Луденс"

Онник Каранфилян - "Танцуващият по въже Хомо Луденс"

Още

Между Дюрер и дюнер: Кокимото в метафоричен сблъсък между два свята

Между Дюрер и дюнер: Кокимото в метафоричен сблъсък между два свята

Още

"Мецотинто" - графика от Христо Керин

"Мецотинто" - графика от Христо Керин

Още

115 години Графика в Националната художествена академия

115 години Графика в Националната художествена академия

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Антон Камбарев представя творчески изделия, вдъхновени от историята на изкуството

Експозицията ще бъде открита на 26 август в 18:30 часа в HAVA art place в Капана - квартал на творческите индустрии, Пловдив

Призрачните героини на Здравка Василева в "Женственост"

Изложбата е от 11 до 30 август 2022 г. в Галерия "Ларго"

Андриан Бекяров и "Когато времето спря"

Изложбата живопис е от 11-ти август до 07-ми септември 2022 г. в Арт Галерия Le Papillon

Визуалната артистка Мишел Фунг от Хонконг подреди свои творби във Варна

Изложбата "Добре дошли в Полута!" може да се разгледа до 27 август в Градската художествена галерия на Варна

"Oмагьосаната душа" на световнопризнатия художник Мартин Джачков превзема Пловдив

Експозицията може да бъде видяна от 8 до 31 август пред бившата сграда на БНБ на ул. "Райко Даскалов", а след това 19 септември до 2 октомври на алеята до фонтан "Деметра" в Цар Симеоновата градина

Изчезнала творба на Банкси, рисувана върху стената на Западния бряг, се появи изненадващо в галерия в Тел Авив

Преместването на рисунката, изобразяваща плъх с прашка повдига етични въпроси за премахването на творбата от оригиналното й място