Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Африканско великолепие в мозайките на Чарис Цевис

КАРТИНИ ОТ ТУХЛИ

Африканско великолепие в мозайките на Чарис Цевис

С поредицата "Африканските тухли" гръцкият дизайнер се прекланя пред африканското творчество и сила

Чарис Цевис е визуален и графичен дизайнер, който работи и живее на Пафос в Кипър, където има скромно студио, обслужващо клиенти от цял свят.

Негови клиенти са компании като Nike, Google, Ferrari, PepsiCo, Toyota и IKEA, рекламни агенции като TBWA \ Chiat \ Day, Saatchi & Saatchi LA, DDB Мюнхен и Leo Burnett Хонконг и медии като Time, Fortune, Wired и на Стената Street Journal.

Чарис Цевис три пъти е избиран за един от 200-те най-добри илюстратори в света.

Още

Лицата на Сибир: Уникални портрети, които вдъхновяват със своята красота

Лицата на Сибир: Уникални портрети, които вдъхновяват със своята красота

Впечатляващата серия от цифрови илюстрации на тема "Африканските тухли" е създадена от любов към Африка. С нея той се стреми да изобличи времето на апартейда и да я превърне в символ на смелостта и творчеството на местните племена.

Мозайките са вдъхновени от тухлената къща на Нелсън Мандела в Совето, както и от типичните, подобни на кибрит къщички в африканските селца.

Предназначението на поредицата е да украсява африкански ресторант в Атина.

Ето каква казва самият Чарис Цевис за своята африканска мозайка от художествени произведения:

"Обичам Африка! За мен тя е постоянен източник на вдъхновение и солидна отправна точка за живота ми. Пътувал съм много пъти до континента и съм изучавал културата й.

Още

Портретите на Антони Тудиско

Портретите на Антони Тудиско

"Африканските тухли" е поредица от творби, вдъхновени от ежедневието и традициите на африканския живот. Чрез нея отдавам почит към Шака Зулу и наследството на зулусите, ндебеле, кхоса и всички племена на Земята.

Основният елемент, който използвах е тухлата. Назаем, директно от типичните кибритени къщи в африканските селища, тухлата за мен е символ на креативността на хората. Тя е символ на смелостта да се изгради сигурно място за семейството. Моите тухли понякога са стабилни, а други нестабилни. Те са пълни и с други форми на африканското творчество, като тъкани, рисунки, животински кожи...

Тези цифрови файлове са отпетчатани на дървесина в 8 нюанса - 7 цвята плюс бяло. Бялото мастило се използва при някои от тухлите в различни нюанси, създавайки илюзията, че тухлите са парчета хартия или метал, който е залепен върху дървения материал. Накрая добавихме 3 слоя UV и крайната мозайка доби вид на произведение на изкуството".

Чарис Цевис

Още за невероятните мозайки на Charis Tsevis вижте ТУК

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

24 май – български ден на Биеналето на изкуствата във Венеция

От 11.30 зала "Тициан" на центъра за култура "Дон Орионе", където е разположена инсталацията "Съседите", ще бъде домакин на дискусията "Помнене и свидетелстване - локални и глобални контексти"

Тоалетна с тапети "Луи Вюитон" в сръбския павилион на Венецианското биенале

"Колониална изложба" на Александър Денич говори чрез реклама на туристическа агенция или чрез полска тоалетна, облепена с тапети на "Луи Вюитон"

Британският музей е открил още 268 изчезнали експоната след кражби

След като кражби от хранилищата на Британския музей бяха разкрити през август 2023 г., директорът Хартвиг Фишер подаде оставка

bTV откри фотографска изложба "Другата страна"

Проектът е част от поредицата "bTV разказва" на Радиана Божикова и е посветен на условията на живот и правото на достъп до образование на децата в Уганда

Италианска геоложка дешифрира мистериозния фон на картината "Мона Лиза"

Според изследователката изобразеният на картината сводест мост съответства на Ponte Azzone Visconti или Стария мост от XIV в.