Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Започва Международният фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ – 2017

МЕЛПОМЕНА

Започва Международният фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ – 2017

11-то поредно издание в Пловдив

Единадесетото издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц "Черната кутия" ще се проведе от 31 май до 6 юни 2017 г. в Пловдив, под патронажа на Министерство на културата.

От създаването през 2007 г. до днес, Община Пловдив традиционно застава зад проявата и през 2017 г,. фестивалът отново е част от Календара на културните събития за 2017 г. , като финансовата подкрепа е в размер на 36 000 лв.

  Александър Държиков, заместник-кмет „Култура и туризъм“, Недялко Славов и Слава Младенова , Фондация „Черната кутия“

На специална пресконференция в заседателната зала на Община Пловдив, с участието на Александър Държиков, заместник-кмет "Култура и туризъм", Недялко Славов и Слава Младенова от едноименната фондация "Черната кутия", днес бяха представени акценти от програмата на фестивала, която включва в рамките на 7 дни общо 16 международни събития - театър, пърформанс, съвременен танц, майсторски класове, уъркшоп и други.

"Фестивалът работи много активно за каузата "Пловдив - 2019", отбеляза Недялко Славов, който благодари специално на партньорите на 11-тото издание: Община Пловдив, Посолството на Израел, Посолството на САЩ, Посолството на Белгия, Посолството на Австрия, Италианския културен институт, National Culture and Arts Foundation - Taiwan, ЕГ "Ив. Вазов" - Пловдив, Драматичен театър - Пловдив, Куклен театър - Пловдив, Галерия УПАРК, Клуб "Петното на Роршах", Dance Station Plovdiv и Фондация "Пловдив 2019".

"Сигурен съм, че всички прояви от програмата ще оставят трайни впечатления и ще донесат истинска наслада на публиката. И е хубаво да се видят всички, ако разбира се човек има тази възможност. С нетърпение очаквам откриването" каза заместник-кметът Държиков.

Официалното откриване е на 31 май от 19 часа в Камерната зала на Драматичен театър - Пловдив с представлението "Джоузефина" на белгийската ChaliWate Company. Спектакълът "Джоузефина" е носител на редица награди. Coups de coeurs на Vue sur la Relève Festival - Montréal (2009). Избран е за най-добър спектакъл на Festival Internacional de Teatro Nuevo Leon в Монтерей, Мексико (2011). Получава наградата на публиката на Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca, Испания (2012) и е селектиран за Prix de la critique (2013) - Белгия, в категория "Откритие". Режисура и изпълнение - Сандрин Еуро и Сикер Дюриу, драматургия - Катя Монтеняк, декор - Карин Галарно и Тибо Ванден Стийн, светлинен дизайн -Фредерик Гравел и Жероме Дежан, озвучаване - Нанси Бусиер. Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Белгийското посолство в България.

Пълната програма на Международния фестивал за театър и съвременен танц "Черната кутия" - 2017 вижте ТУК.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Концертният цикъл "Sofia Jazz Days" ще се проведе за втора поредна година на 8 и 17 юли в кино "Кабана"

Ще се насладите на концерти на групите - A3ck със специален гост Димитър Льолев и Noise Linguistix със специалното участие на Росен Захариев и Христо Йоцов

Лятната изложба на галерия "Париж" вижте до 30 септември

В нея са представени творби на почти всички автори на галерията - ярки и значими представители на различните художествени направления

Световноизвестната оперна прима Александрина Пендачанска с концерт-спектакъл "Това съм аз"

Приказният концерт е заедно с Плевенската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров и с участието на изгряващата оперна прима Ралица Богданова

Специална селекция германско и българско лятно кино в двора

В разгара на лятото Гьоте-институт България и екипът на Кинематограф.BG предлагат селекция от пълнометражно и късометражно кино на открито - Хофкино