Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Веселина Кацарова пее със Сирил Ровери тази вечер в "Дон Карлос"

СОФИЙСКА ОПЕРА И БАЛЕТ

Веселина Кацарова пее със Сирил Ровери тази вечер в "Дон Карлос"

Прочутото ни мецосопрано ще изпълни ролята на принцеса Еболи в Софийската опера на 20 и 22 октомври

Рикардо Дзанелато (бас/Италия), Мартин Илиев (тенор), Веселина Кацарова (мецосопран) и Сирил Ровери (баритон/Франция)

След 28 години мецосопрано № 1 в света - Веселина Кацарова стъпва отново на сцената на Софийската опера и балет. Тя ще изпълни ролята на принцеса Еболи в операта "Дон Карлос" от Джузепе Верди в представленията на Софийската опера на 20 октомври, от 19:00 часа и на 22 октомври, от 16:00 часа.

Тази вечер заедно с нея пред столичната публика ще се представи и световноизвестният френски баритон Сирил Ровери - като Маркиз Поза. В ролята на Дон Карлос ще видим един от най-изявените ни тенори - Мартин Илиев, а като  Елизабет Валoa, Кралицата на Испания - триумфиращата по света солистка на Софийската опера Габриела Георгиева.

Мартин Илиев, тенор/Сн. Софийска опера и балет

Габриела Георгиева, сопрано/Сн. Софийска опера и балет

На 22 октомври в ролята на Филип II, крал на Испания в емблематичната постановка на Пламен Карталов "Дон Карлос" ще гостува един от най-изявените баси в света - италианецът Рикардо Дзанелато. Той е познат на родната публика от участието си в "Силата на съдбата".

Рикардо Дзанелато, бас (Италия)/Сн. Софийска опера и балет

Веселина Кацарова, мецосопрано

Веселина Кацарова е световноизвестна българска оперна певица с швейцарско гражданство (от 1997), мецосопрано. Живее в Цоликон край Цюрих. Играла в над 50 роли извън България.

На възраст от четири години получава първите си уроци по пиано в музикалното училище "Пионерски дом". На 14 започва да посещава музикалната гимназия "Христина Морфова". От 1984 учи пеене. Тогава завършва и обучението си по пиано и започва да следва в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София, където взема уроци по пеене в класа на Реса Колева. Дебютира в Старозагорската опера с Хабанера от операта "Кармен" на Жорж Бизе.

Още

Триумф за Веселина Кацарова с "Кармен" на стадион "Берое"

Триумф за Веселина Кацарова с "Кармен" на стадион "Берое"

През 2017 г. се завърна в родния си град, където заедно със Сирил Ровери, Калуди Калудов, Цветелина Василева и съставите на Старозагорската и Бургарската опери представиха еднократно суперпродукцията "Кармен".

Сирил Ровери, баритон (Франция)/Сн. Софийска опера и балет

Сирил Ровери учи пеене в Националната консерватория в Марсилия от 1995 до 2000 г., като завършва с единодушно присъдени първа награда и златен медал. Печели първа награда в Международния конкурс в Макон през 1999 г., както и първа награда на публиката от международния конкурс в Сиена през 2002 година. Следват многобройни ангажименти в оперните театри в Авиньон, Марсилия, Япония и др. Сирил Ровери боготвори Верди и пее в много от неговите опери.

Айра Левин, диригент, САЩ/Сн. Софийска опера и балет

Диригент и на двете представления е американският диригент - маестро Айра Левин.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

По случай 24 май: билети на цена от 10 лева в Народния театър

Кампанията важи само на касите на театъра

Над 50 музея и галерии в София се включват в Европейската нощ на музеите тази година

В Европейската нощ на музеите ще участват общо 61 държавни и общински музея и художествени галерии и техните филиали от 25 области в страната, които ще посрещат посетители със свободен вход

Днес започва Фестивалът на китайското кино в София

На 17 май вечерта е премиерата на "Назначаване на боговете – Част първа: Бури в Джаогъ", а създателите на филма ще бъдат специални гости

Престижният Международен Шекспиров фестивал ще бъде открит със спектакъл на Народния театър

"Бурята" от Уилям Шекспир на режисьора Робърт Уилсън ще се играе на 16 и 17 май в Крайова, Румъния

Вижте благотворителна изложба "Изкуство в помощ на изкуството"

Ще бъде експонирана от 14 до 30 май 2024 г. в Музей-галерия "Анел"