Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Театрали от Унгария, Португалия, Гърция и САЩ гостуват на Малкия сезон в "Сфумато"

ФЕСТИВАЛИ

Театрали от Унгария, Португалия, Гърция и САЩ гостуват на Малкия сезон в "Сфумато"

Участниците са подготвили проекти по Тенеси Уилямс, Достоевски, Маркес, Андрей Платонов, Шекспир, Джон Стайнбек, Христо Смирненски, Елин Пелин, Деян Дуковски, Ани Илков, Людмила Разумовска, Ана Ахматова и др.

Театрали от Унгария, Португалия, Гърция и САЩ гостуват на Малкия сезон в Театралната работилница "Сфумато". На дискусии с участниците във фестивала на най-младите от всички изкуства - от днес до 5 юли, гостите ще разкажат за работата на своите театри, съобщават организаторите.

Между акцентите в програмата са също дискусията "Пространството "Сфумато" - перспективи", с прожекция на филма "Черните бегълци" на Любомир Младенов и представяне на проекта "Пристройката", и ателието "Същият ден" по едноименната пиеса, което ще представят пред публиката драматургът Стефан Иванов и режисьорът Джон Майкъл ДиРеста (САЩ) - с актрисите Лилия Гелева и Елена Димитрова.

Проекти по Тенеси Уилямс, Достоевски, Маркес, Андрей Платонов, Шекспир, Джон Стайнбек, Христо Смирненски, Елин Пелин, Деян Дуковски, Ани Илков, Людмила Разумовска, Ана Ахматова и други български и чуждестранни класици и съвременни автори са подготвили участниците в Малкия сезон.

/Невъзможната/ любов, близост, среща с другия, смъртта, свободата, битката да останеш човек, разпадането на семейството, промяната на ценностната система с навлизането на новите технологии са сред темите, които занимават младите театрали.

Подобни проблеми интересуват и колегите им от киното, които ще покажат късометражни анимационни, документални и игрални филми. В афиша на Малкия сезон са също проекти, обединяващи различни изкуства, акции, концерти на открито.

Пълната програма на фестивала вижте ТУК

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Оригинален портрет на Георги Раковски от 1864 г. гостува в Историческия музей в Бургас

Забележителното платно е малко известно и не е репродуцирано нито в учебници, нито е окачвано на стени в държавни институции

"Де е България?" - литература между глобално и локално

Дигиталното събитие ще се проведе на 22 и 23 април и е организирано от Национален център за книгата - НДК

Денят на унгарската поезия ще бъде отбелязан на 11 април в София

Денят на унгарската поезия се празнува в Унгария от 1964 г. на рождената дата на поета Атила Йожеф (1905-1937)

Талантливият виолончелист Атанас Кръстев ще бъде солист на Софийската филхармония на 8 април

Той ще замести френския виртуоз Огюстен Дюме, който не успя да пристигне в страната ни заради симптоми на коронавирус

300 вехнещи нарциса и "Откровения за преди началото на края"

Ива Свещарова и Вили Прагер ни канят да си представим началото на края на света в новия си артистичен апокалиптичен проект с вход свободен

Започва конкурсът на "Кантус Фирмус" за млади инструменталисти

В състезанието ще вземат участие над 90 изпълнители от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Плевен