Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с Коледен концерт в зала "България"

СЕЗОН 2017/18

Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с Коледен концерт в зала "България"

Солисти на празничния концерт на 1 декември ще бъдат Габриела Георгиева и Иво Йорданов, под палката на Маестро Марк Кадин

Симфоничен оркестър на БНР, с главен диригент Марк Кадин/Сн. БНР, автор: Ани Петрова

Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР започват празничния сезон с коледен концерт на 1 декември от 19.30 ч. в зала "България". Под диригентството на Марк Кадин те ще изпълнят Празничната оратория за солисти, смесен хор и оркестър "Коледа" на Димитър Ненов.

Марк Кадин, Главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР/Сн. БНР, автор: Ани Петрова

С това непознато за широката аудитория произведение, радиосимфониците ще отдадат почит на един от най-талантливите български композитори.

Димитър Ненов е композитор, пианист, музикален педагог и архитект, една от най-ярките фигури в културния живот на София преди Втората световна война. Той създава фонотеката на българското радио, която се развива и до днес, поръчва на най-добрите български композитори да напишат произведения специално за радиото и проправя пътя на съвременната европейска музика в българския радиоефир. Изключителен музикант, личност с дарования в различни изкуства, деликатен човек с драматична съдба, той остава забравен за десетилетия.

Иво Йорданов, баритон/Сн. БНР

На 1 декември в зала "България" Симфоничният оркестър на БНР ще възкреси музикалното наследство на Димитър Ненов като изпълни празничната му оратория "Коледа".

Габриела Георгиева, сопрано/Сн. БНР

Солисти ще бъдат баритонът Иво Йорданов, лауреат на национални и международни конкурси, сред които Singer of the World, Европейска общност, Светослав Обретенов, и примата на Софийска опера и балет Габриела Георгиева, ученичка на Калуди Калудов и Гена Димитрова, които изиграват основна роля за изграждането й като певица. Хоровите партии са поверени на Смесения хор на БНР с диригент Любомира Александрова.

Смесен хор на БНР, с диригент Любомира Александрова/Сн. БНР, автор: Ани Петрова

Радиосимфониците ще изпълнят и фрагменти от балета "Лешникотрошачката" на Пьотр Илич Чайковски - една коледна класика, любима на малки и големи по цял свят.

Билетите в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и в мрежата на www.ticketsbg.com.

Входът е свободен за ученици от музикалните училища и за студенти от НМА "Панчо Владигеров", АМТИИ - Пловдив, Департамент "Музика" на НБУ и специалност "Музика" във ФНПП на СУ "Св. Климент Охридски" срещу ученическа или студентска карта.

Коментирай 0

1/1

Симфоничен оркестър на БНР, с главен диригент Марк Кадин/Сн. БНР, автор: Ани Петрова

Марк Кадин, Главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР/Сн. БНР, автор: Ани Петрова

Смесен хор на БНР, с диригент Любомира Александрова/Сн. БНР, автор: Ани Петрова

Габриела Георгиева, сопрано/Сн. БНР

Иво Йорданов, баритон/Сн. БНР

Календар

Препоръчваме ви

Софийската опера закрива "Опера в парка" с детския спектакъл "Трите прасенца" по музика на Александър Райчев

Музикалната приказка ще се играе в неделя, 2 август, от 11 часа на сцена Амфитеатър на парка на Военната академия

Онлайн концерт на големия пловдивски музикант и композитор Стоиц Гъдев

"Солидна класическа основа, съчетана с най-съвременни хармонични похвати, вселена от хармония и чисто музициране във всяка нота и пауза, учебник по хармония и чувство" казва за музиката на Стоиц Гъдев Александър Александров от група "Стил"

"Разбойническа история" по случай 130 години от рождението на Карел Чапек

Чешкият културен център в София и Куклен театър Мале-мале ви канят на годишнината на писателя с куклено представление, изложба и лекция

Импровизирай това! в Сатирата тази вечер

Необичайна импро-пиеса под режисурата на Мартин Каров

Кинохитът "Мартин Идън", по класическия роман на Джек Лондон, ви очаква в Дом на киното и онлайн

3 дни остават до края на София Филм Фест Лято, затова вижте какво можете да гледате на голям екран и от онлайн програмата на фестивала, включваща 88 заглавия

Поезията на Николай Лилиев ще звучи с музиката на Бах

На 17 юли Народният театър ще почете още един от големите творци, отдали живота и работата си на театъра, на открита сцена "Зад театъра" с участието на актьорите Илиана Коджабашева и Христо Терзиев заедно с виртуозния контрабасист Христо Овчаров