Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Рисувана емоция, породена от "Танго с Пиацола"

Тангото! Истинското! Аржентинското!

Рисувана емоция, породена от "Танго с Пиацола"

Концерт-спектакълът ще ни накара да усетим духа и енергията на далечна Аржентина и страстта на Тангото

"Танго с Пиацола", концерт-спектакъл, постер

Тангото, което разтърсва, обсебва и превръща всичко в един единствен упойващ ритъм. Вихър от любов и страст, самият връх на живота! Духът и енергията на аржентинското танго, заложени в магнетичната музика на Астор Пиацола.

Всичко това ще предложи на софийската публика "Танго с Пиацола".

Художничката Тереза Зиковска и рисуваната емоция, породена от „Танго с Пиацола”

"Харесвам чувствеността, хармониите и специфичния ритъм на Пиацола", разказва първата цигулка на Струнен квартет "ARTE" Анна Фурнаджиева. Тя съставя програмата, специално подбира и пиесите на Пиацола - LiberTango, Invierno porteno , Oblivion, Tango Kafe 1930, Four for Tango, Adios Nonino а Руслан Павлов и Давид Коконцев подготвят аранжиментите за този многочакван концерт-спектакъл.

Особеното в първия по рода си за Варна проект, съфинансиран от общината, е синтезът между изпълнителското, оперното, драматичното, танцовото и изобразителното изкуство.

"За пръв път пея танго. Разбира се, то е различно от операта, но винаги съм била готова за него", признава мецосопраното Станислава Марчева, която щe изпълни "Аз съм Мария" от едноименната опера на Пиацола, "Едно момиче на разсъмване", "Смърт в Буенос Айрес" и за високосен финал "Какво танго, какво!"

Актрисата Веселина Михалкова ще рецитира интимна лирика от аржентински и български автори, след което в драматичен контрапункт ще поднесе онова разтърсващо "Rinashero": "Трудно е да се родиш, но още по-трудно е да се преродиш".

За да бъде още по-пълноценно усещането за магьосника на аржентинското танго, пред очите на публиката, харизматичната и страстна художничката Тереза Зиковска ще рисува своята емоция, породена от "Танго с Пиацола".

Тереза Зиковска, художник

Това е музикално преживяване от 14 емблематични произведения на аржентинския композитор Астор Пиацола.

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Представяне на двуезичен албум Георги Баев - 100 години от рождението на художника

На 21 юни /петък/ 2024 г. от 17.00 ч. в зала I на Бургаска Художествена Галерия "Петко Задгорски"

В Левски започват Празниците на изкуствата "Парцалев 2024"

Началото ще бъде поставено с награждаване на отличените автори от Националния литературен конкурс за хумор и сатира "Георги Парцалев – Българският рицар на смеха"

Български солисти и композитори в концерта на Симфониета - Враца на 17 юни в Зала "България"

Специално за изпълнението на Симеон Гошев пристига нов роял "Бьозендрофер" 280vc Concert Grand

Народният театър отново е домакин на събитие от платформата ПроТекст

На 21 юни от 19:30 ч. на Сцена "Апостол Карамитев" ще се състои пърформанс-четенето на пиесата на Радослав Чичев - "Голямото чудовище"