Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Още 7 дни Sofia Menar онлайн

КИНО ЗА ЦЕНИТЕЛИ

Още 7 дни Sofia Menar онлайн

Поради огромния зрителски интерес, организаторите на фестивала Sofia MENAR удължават с една седмица срока, в който филмите ще бъдат активни в най-голямата стрийминг платформа

"Египет отвисоко" на Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио (Източник: Сдружение "Позор")

Поради огромния зрителски интерес, организаторите на фестивала Sofia MENAR удължават с една седмица срока, в който филмите ще бъдат активни в най-голямата стрийминг платформа. 

Над 40 игрални, документални и късометражни заглавия от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка ще може да се гледат до 7 февруари.

Сред безспорните фаворити на българските зрители са филмите от късометражната програма на фестивала, които са разделени в три блока и могат да се гледат само онлайн.

"Казем ага" на Ники Карими (Източник: Сдружение "Позор")

Още

Кино, сладкиши и едно щуро хрумване преди 14 години

Кино, сладкиши и едно щуро хрумване преди 14 години

Запален киноман от малкото иранско градче Кан радва околните с познанията си от света на киното в "Кан, ама в Иран", самотна майка в оживения Кабул се опитва да се грижи за децата си в афганистанския "Прокоба", млад мъж трябва да избира между атрактивно работно предложение и незабравимия спомен от раждането на първото му дете в казахстанския "Назима", тийнейджър се бори с първите сексуални трепети в мароканския "Опасно близо" и учителка преподава френски на азиатските проститутки в Париж във "Всяка нощ" - това са само част от героите в колоритната палитра на късометражната селекция на тазгодишния Sofia MENAR.

При изключителен интерес в киносалоните премина селекцията ФОТО MENAR, която остава достъпна за зрителите на една от най-големите платформи за стрийминг: "Египет отвисоко" на Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио, "Път към сърцето" на Колин Финли, "Окото на Истанбул" за Ара Гюлер и "Йога: архитектура на спокойствието" за Майкъл О"Нийл. Четирите филма са истински визуален пир за всички почитатели на фотографията.

МАроканският филм "Опасно близо" (Източник: Сдружение "Позор")

Традиционно силната иранска селекция на Sofia MENAR също може да бъде видяна онлайн. Зрителите вече определиха като свои фаворите "Без нищо" на Мохсен Гарайе, "Казем ага" на Ники Карими, "Когато наровете плачат" на Граназ Мусави и "По принуда" на Реза Дормишиян. Всички те остават могат да бъдат гледани до 7 февруари онлайн.

Още

"Кино за пътешественици": Сърцето на приключенците не може да бъде опитомено

"Кино за пътешественици": Сърцето на приключенците не може да бъде опитомено

Sofia MENAR Film Festival се организира от "Позор" и запознава българската публика с културата и традициите на ислямския свят. Програмата на Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като традиционно включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им. Фестивалът е основан през 2009 година.

Neterra TV+ е българска онлайн платформа, в която всички киномани могат да наемат или да закупят за гледане най-новите и качествени български филми, чужди заглавия, събития на живо и друго авторско съдържание. Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят. Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато.

Още

Sofia MENAR се завръща в киносалоните

Sofia MENAR се завръща в киносалоните

Още

Над 40 филма от Близкия Изток на Sofia MENAR

Над 40 филма от Близкия Изток на Sofia MENAR

Още

"Крилете на Киргизстан" и "Пънк завинаги" - на Фестивала Sofia MENAR

"Крилете на Киргизстан" и "Пънк завинаги" - на Фестивала Sofia MENAR

Още

13-ото издание на Sofia MENAR ще бъде онлайн с акцент върху турското кино

13-ото издание на Sofia MENAR ще бъде онлайн с акцент върху турското кино

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Над 200 костюма са ушити за премиерата на мюзикъла "Ромео и Жулиета" тази вечер в Стара Загора

"Изцяло съм се вдъхновявал от портретите на известни художници в тази епоха, за да може костюмите да отразяват максимално реално времето", каза Денис Иванов - автор на костюмите и декора на спектакъла

Започва Фестивалът за съвременно българско детско и младежко кино

Прожекциите ще са на Sofia Summer Fest, а входът е свободен

Операта "Самсон и Далила" за първи път във Варна

Премиерата е на 23 юли от 21.00 часа на Опера в Летния театър - Варна 2024

Фестивалът PICTOPLASMA кани артисти от цял свят за участие в изложбата Imagine Balkans

В отворената покана могат да се включат артисти, художници, илюстратори и аниматори, които са вдъхновени от темата за Балканите

Румънски галерии представят изложба в "Двореца" - Балчик

Експозицията "Балчик: свят на изкуството, 100 години по-късно" е свързана с румънското междувоенно изкуство

Фестивалът за улични изкуства 6Fеst с лятна програма от куклен и импровизационен театър и карнавал в Пловдив

Специален акцент в лятната програма са двата карнавални парада, създадени по идея на самия фестивал