Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Оана Андра и Мартин Цонев гостуват в "Пепеляшка" от Росини в Софийската опера

СЕЗОН 2017/18

Оана Андра и Мартин Цонев гостуват в "Пепеляшка" от Росини в Софийската опера

Постановката на режисьора Вера Петрова ще бъде представена на 7 октомври, от 19:00 часа

На 7 октомври, от 19:00 ч., в Софийската опера и балет ще се играе операта "Пепеляшка" от Росини, постановка на Вера Петрова.

Румънското мецосопрано Оана Андра ще бъде в главната роля - на Пепеляшка, а нашият бас, който прави кариера в Германия, ще й партнира като Алидоро. Участват и Хрисимир Дамянов, Атанас Младенов, Николай Петров, Милена Гюрова, Благовеста Мекки-Цветкова. Диригент е Жорж Димитров.

Завладяващата приказна история за малкото бедно момиче, което се превръща в принцеса, е леко видоизменена - героинята живее с доведения си баща и неговите дъщери. Няма я и добрата фея, която движи приказните трансформации в познатия на много поколения деца сюжет. Вместо нея действието ръководи наставникът на принц Рамиро - Алидоро. Няма тиква, няма магии - всичко е на ръба между сериозното и комичното.

Оана Андра, Румъния в "Пепеляшка" от Росини в Софийската опера

"Играла съм и версии, в които Пепеляшка е олицетворение на страданието, но предпочитам прочита на Вера Петрова", споделя изпълнителката на главната роля Оана Андра. Дебютирала в ролята още като студентка, тя продължава да харесва музиката на Росини и специално тази негова опера. Това, за което публиката на софийската "Пепеляшка" може само да се досеща е, че за някакви си 40 секунди главната героиня се преоблича преди финалната си много красива ария.

Вера Петрова, режисьор/Сн. Софийска опера

Сценографията на младата, но набираща скорост с всеки следващ спектакъл Боряна Ангелова е необичайна и в пълно съзвучие с режисьорския прочит на творбата. Огромни пъстроцветни яйца побират героите ту като стаи, ту като каляска, ту се превръщат в цветна градина. Свежото и ярко усещане от тези оригинални решения се допълва от пищните, умишлено решени на ръба между красивото и кича, костюми на Християна Михалева-Зорбалиева.

Предизвестеният хепиенд не идва от само себе си. Росини е заимствал само по-щастливата развръзка от творбата на Шарл Перо, при която Пепеляшка благородно се застъпва за своите зли и завистливи сестри.

Преплитането на темите за прошката и любовта, смирението и надеждите, които се сбъдват, прави толкова интересен и харесван спектакъла, отбелязват от операта.

Коментирай 0

1/1

Оана Андра, Румъния в "Пепеляшка" от Росини в Софийската опера

Вера Петрова, режисьор/Сн. Софийска опера

Календар

Препоръчваме ви

Емо Чолаков чете молебен против дъжд пред Народния театър на Еньовден

Топ синоптикът, танцьори от балет "Арабеск" и актьори ще измолят хубаво време за "Театър пред театъра"

Разнообразието на танца в "Етюди и приятели" сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца за периода: 24 - 28 юни 2019 г.

Споделете музиката в двореца Врана със Софийската филхармония

На 7 юли от 20 ч. Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор ви канят на гала с откъси от любими опери на Верди, Пучини и Бизе

Летен театрално-музикален фестивал в столицата през целия юли

"Нов театър" НДК ще зарадва софиянци и гостите на града с хит спектакли

Порасналото дете-чудо Елин Колев се завръща

Младият цигулар ще свири виртуозни концерти от Вивалди с Оркестъра на Класик ФМ радио през есента

Чайковски и Шостакович с Quarto quartet

Камерната формация на Софийска филхармония представя "Война и мир" в зала "България"