Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Музикална дъга" - музикално пътешествие из Япония и България

МУЗИКАЛНО МНОГООБРАЗИЕ

"Музикална дъга" - музикално пътешествие из Япония и България

Палитра от класика и фолклор ще представят български и японски музиканти в кино "Люмиер" тази вечер

Оркестър "Симфониета София" с диригент Свилен Симеонов и японските музиканти Хироюки Коинума и Мари Сакамото - изпълнители на японска бамбукова флейта шино-буе, ще изнесат концерт "Музикална дъга" тази вечер от 19.00 ч. в зала 11 на НДК (кино "Люмиер").

Солисти са също Гроздан Грозев - кавал, и Венцислав Андонов - гайда. Концертът е в рамките на 28-ите Дни на японската култура в България, съобщават от посолството на Япония у нас пред БТА.

Изпълнителите ще предложат своеобразно пътешествие из музиката на Япония и България, символизиращо приятелството между двете страни - богата палитра от японска и българска класика и фолклор, съчетание на традиции и съвременност.

Ще звучат произведения от Хидеаки Хирай, Хироюки Коинума, Димитър Сагаев, Кирил Ламбов, Юли Дамянов, Венцислав Андонов, известни японски и български народни песни, специално аранжирани и оркестрирани за "Музикална дъга".

Солиращите инструменти в концерта не са типични за симфоничен оркестър, но характерното им звучене е истинско предизвикателство за инструменталистите от "Симфониета София", в стремежа им да зарадват слушателя с музикално многообразие.

"Симфониета София" е оркестър, който присъства трайно на концертните подиуми у нас и в чужбина с проекти в широк диапазон от стилове и жанрове - от барока до съвременността, от камерна до оперна и оперетна музика.

Дейността на оркестъра се свързва главно с популяризиране на музикалната култура посредством концертни цикли, като партньор на млади диригенти, певци и инструменталисти, с участия в театрално-музикални постановки, премиери на наша и чужда нова музика и пр. Съставът е редовен участник в едни от най-значимите наши и международни музикални фестивали. От 2003 г. негов постоянен диригент е Маестро Свилен Симеонов.

Концертът е организиран от ОКИ "Надежда" и приятели с подкрепата на посолството на Япония в България.

Билети има на Ticketsbg.com и на касата пред зала 11 на НДК.

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Специална селекция германско и българско лятно кино в двора

В разгара на лятото Гьоте-институт България и екипът на Кинематограф.BG предлагат селекция от пълнометражно и късометражно кино на открито - Хофкино

Белослава и Веско Ешкенази са специалните гости на Влади Ампов-Графа на 15 юли в Летен театър-Варна

Преди дни Графа разкри, че подготвят нова песен с Белослава, а премиерата и пред публика ще се състои на концерта във Варна

"Джурасик свят Господство" на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

От утре, 2 юли, до края на септември, работното време на фестивала ще е от 9:00 до 21:00 часа, без почивен ден

Пламен Карталов: Нашите артисти пеят и под дъжда

Трети летен фестивал "Музи на водата" на Софийската опера и балет на сцената в Панчарево

За 13-та година фестивалът "Опера в парка" ще стартира на 25 юни

Събитието е в парка на Военна академия "Г. С. Раковски"