Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Спектакълът "Чехов x 3" - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Спектакълът "Чехов x 3" - сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя програмата на Двореца за периода: 11-17 март 2019

Снимка: Shutterstock

Предстоящи събития в НДК

11 март (понеделник)

"София Филм Фест" ще покаже четири филма от програмата си на 11 март в кино "Люмиер Лидл". Това са: "Делегацията" от 14:00 часа, "Лимонада" от 16:00 часа, "Обичам те, Бойдин" от 18:30 часа, както и "Калин и отборът на затвора" от 21:00 часа.

Още

Янтао Ксиа, продуцент на "Изчезващи дни": Филмът ни е различен, а в живота няма връщане назад

Янтао Ксиа, продуцент на "Изчезващи дни": Филмът ни е различен, а в живота няма връщане назад

В понеделник в Театър Азарян от 19:00 часа публиката ще може да види "Хронолог" на Куклен театър Видин, който получи номинация "ИКАР" в категория "Куклен спектакъл". Представлението е по-скоро оживяла пластика, отколкото конкретна драматургия. "Хронолог" е първият от четирите спектакъла, които гостуват на Театър Азарян като част отпрограматана "Софийски театрален салон".

На 11 март издателство"Смолстейшънс прес" ще представи новата книга с поезия на Екатерина Григорова "Празна зора". Събитието ще се проведе в Литературен клуб "Перото" от 19:00 часа.

12 март (вторник)

Във вторник в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс ще можем да видим спектакъла "Пътуване към ада" от 19:30 часа. Той е продукция на Metheor и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс с режисьор Ани Васева. В спектакъла участват:Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов.

Национални дни на кариерата организира компанията Джоб Тайгър (Job Tiger) на 12 и 13 март във фоайетата на ет. 3 и 4 в НДК. Официалното откриване на събитието е на 12 март от 10:00 часа. Това е осемнадесетото издание на форума, под надслов "Добра кариера, добър живот".

Още

Великата Стоянка Мутафова отново на сцената в зала 1 на НДК

Великата Стоянка Мутафова отново на сцената в зала 1 на НДК

Поради големия интерес на спектакъла на Стоянка Мутафова "70 години на сцена", организаторите обявяват още една дата - 12 март. Мястото отново е зала 1, началото е от 19:30 часа.

Кино "Люмиер Лидл" ще покаже три филма от програмата на София Филм Фест на 12 март. Това са: "Вътрешни хора" от 15:45 часа, "Сам на скалата" от 18:00 часа и "Щастливецът" от 20:00 часа.

В зала 6 на 12 март от 11:00 часа ще се проведе церемония по награждаване, във връзка с кампанията на в. "24 часа" - "Достойните българи". Това е 17-то издание на инициативата. От 2003 г. вестникът разказва вдъхновяващи истории на обикновени българи, направили необикновени неща, и ги награждава на специална церемония.

На 12 март от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото" ще се състои представяне на новата книга на Александър Секулов - "Хроники и химни", издателство "Хермес".

13 март (сряда)

Пресконференция, свързана с музикалните проекти на НДК ще се проведе в зала 1 на 13 март, сряда от 11:00 часа.

От 19:00 часа на 13 март в Театър Азарян ще бъде представен спектакълът на Драматичен театър "Н.Й.Вапцаров" - Благоевград "Принцеса Турандот".Спектакълът е с номинация "Икар" за авторска музика и е част от програмата на "Софийски театрален салон". "Принцеса Турандот" е по текстове на Карло Гоци, сценичен вариант и постановка - Маргарита Мачева.

Още

Филм за Кристо откри 23-ия София филм фест

Филм за Кристо откри 23-ия София филм фест

Международният кинофестивал "София Филм Фест" представя четири филма от програмата си в кино "Люмиер Лидл" на 13 март: "Товарът" от 14:30 часа, "Донбас" от 16:15 часа, "Танго в тунела" от 18:30 часа и "Дворците на народа" от 20:45 часа.

В Литературен клуб "Перото" ще се проведе специално събитие на 13 март от 18:30 часа - прдставяне на новата книга на Цанко Живков и празнуване на 93-я му рожден ден! Събитието е затворено за външни посетители.

14 март (четвъртък)

На 14 март от 19:30 часа в ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс може да бъде видян спектакълът "Произведени за щастие", номиниран за награда ИКАР 2019 в категория "Съвременен танц и пърформанс". Идея, реализация и изпълнение: Ива Свещарова и Вили Прагер.

В четвъртък - 14 март в зала 1 на НДК ще се проведе концерт - честване на Първа частна математическа гимназия. Начален час - 18:00 часа.

Още

"Тайният живот на Вера" - българското участие на "Берлинале" 2019

"Тайният живот на Вера" - българското участие на "Берлинале" 2019

На 14 март в кино "Люмиер Лидл" са предвидени четири прожекции на филми от програмата на "София Филм Фест" - "Пауза" от 14:30 часа, "Добър работен ден" от 16:30 часа, "Прасето" от 18:30 часа и "Тайният живот на Вера" от 20:45 часа.

В зала 4 на 14 март от 10:30 часа ще има връчване на призове "Добродетел 2018", инициатива, организирана от Национално движение на сираците в България.

На 14 и 15 март в зала 8 ще се проведе конференция на Фондация "За нашите деца".

В литературен клуб "Перото" на 14.03. от 18:30 "Литературен вестник" съвместно с Ирландското посолство организира вечер на ирландската литература. Ще бъде представен новият брой на вестника, в който ще могат да се прочетат отзиви за новоизлезли ирландски книги, анонси за очаквани заглавия и интервюта с преводача Димитър Камбуров и издателката Невена Дишлиева на най-новото ирландско заглавие на пазара - "Литературен обяд и други разкази" от Ейлиш ни Гуивна.В събитието ще се включи посланикът на Ирландия - г-н Майкъл Форбс.

В четвъртък - 14 март в Клуб 1 от 18:00 часа Огнян Георгиев ще представи книгата "Моноспектакъл" на издателство "Персей". Събитието е от затворен тип.

15 март (петък)

На 15 март Театър Азарян и НДК, съвместно с Фондация "Проф. Крикор Азарян", отбелязват рождението на големия режисьор със специален спектакъл, наречен "Чехов х 3". Спектакълът може да бъде видян единствено на този ден и само на сцената на Театър Азарян в НДК от 19:00 часа. Актьори от "Чайка" в Театър "Българска армия", "Три сестри" в Младежки театър "Н.Бинев" и "Вишнева градина" в Народен театър "Иван Вазов" ще съпреживеят от сцената, заедно с публиката, заснети неповторими моменти от процеса по създаването на трите постановки.Идея и реализация: Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов. Участват: Меглена Караламбова, Бойка Велкова, Георги Новаков, Александра Сърчаджиева, Койна Русева, Николай Урумов, Малин Кръстев, Станка Калчева, Владимир Люцканов, Валентин Ганев, Мария Каварджикова, Деян Донков и Марин Янев.

По повод събитието от 21:00 часа в Литературен клуб "Перото" е предвиден коктейл, затворен за външни посетители.

"Произведени за щастие" ще могат да видят зрителите в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс в петък (15 март) от 19:30 часа. Идеята, реализацията и изпълнението е на Ива Свещарова и Вили Прагер. Спектакълът е с номинация "ИКАР" 2019 в категория "Съвременен танц и пърформанс". Продукцията е на Фондация "Брейн Стор Проджект" и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс.

На 15 и 16 март в зали 7 и 9 на НДК ще се проведе изложение "Образование без граници". На пролетното издание на събитието ще видите участници от всички нива на образованието и представители на бизнеса в специализирания форум "Образование и кариера". Събитието обединява двата сектора - образование и кариера, като представя водещи учебни заведения и компании. На изложението ще участват училища, университети, академии, институции, фирми, работодатели и организации от цял свят. Официалното откриване е на 15 март от 11:00 часа.

На 15 март в кино "Люмиер Лидл" ще могат да се видят филмите: "Годината на маймуната" от 14:00 часа, "Нейната работа" от 16:30 часа, "Лошо момиче" от 18:30 часа, както и "Снимка с Юки" от 20:45 часа. Всички те са част от програмата на "София Филм Фест".

16 март (събота)

В събота от 19:00 часа Театър Азарян ще бъде домакин на "Наемателят" на Драматичен театър "Н.О.Масалитинов" - Пловдив. Спектакълът е част от програмата на "Софийски театрален салон" и е с номинация за "ИКАР" за"Авторска музика". "Наемателят" е вълнуваща история за трудно уловимата граница между реда и тиранията, любовта и репресията, между "нормалното" и екстремното.

На 16 март в зала 1 от 18:30 часа ще се състои прожекцията на филма "Мистър Джоунс" на полската режисьорка Агнешка Холанд, която ще е специален гост на събитието. Филмът е част от програмата на международния "София Филм Фест". Визитата на председателя на борда на Европейската филмова академия Агнешка Холанд и прожекциите на филмите ѝ са част от програмата на феста - "Фокус Полша".

В рамките на фестивала в събота в кино "Люмиер Лидл" публиката ще може да види още пет филма от селекцията. Те са: "Зоопарк" от 11:00 часа, "Жената на война" от 14:00 часа, "Ида" от 16:00 часа, "Донбас" от 18:00 часа и "Къщата, която Джак построи" от 20:00 часа.

В Литературен клуб "Перото" Френският културен институт организира маратон по четене между 10 и 18:00 часа на 16 март.

Още

Отрупаният с номинации за Оскар "Рома" с ексклузивни прожекции на София филм фест

Отрупаният с номинации за Оскар "Рома" с ексклузивни прожекции на София филм фест

 17 март (неделя)

В неделя - 17 март в зала 1 на НДК от 20:00 часа ще бъде показан филмът"Рома" от програмата на "София Филм Фест". За него Алфонсо Куарон беше с награда "Оскар" за най-добър режисьор. Куарон спечели наградата и за най-добър оператор, а "Рома" прибра отличието и за най-добър чуждоезичен филм.

В афиша на 23-я кино фестивал, на 17 март в кино "Люмиер Лидл", публиката ще може да види и филмите: "Глупотевини" от 11:00 часа, "Зимен сън" от 13:00 часа, "Дивата круша" от 17:00 часа и "Сутиенът" от 20:30 часа.

Театър Азарян ще покаже спектакъла "Телефонът на мъртвеца" на 17 март. Постановката е на Драматичен театър "Стоян Бъчваров". В рамките на деня ще има две представления, съответно от 17:00 и от 20:00 часа. Спектакълът представлява романтичен трилър с ноар елементи от Сара Рул. Участват: Биляна Стоева, Симеон Лютаков, Веселина Михалкова, Милена Кънева, Николай Божков, Полина Недкова.

Бележка: Повече информация за филмите от програмата на София Филм Фест може да откриете на: http://siff.bg/bg/program

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Пламен Карталов: Нашите артисти пеят и под дъжда

Трети летен фестивал "Музи на водата" на Софийската опера и балет на сцената в Панчарево

За 13-та година фестивалът "Опера в парка" ще стартира на 25 юни

Събитието е в парка на Военна академия "Г. С. Раковски"

Шаржове на най-известния руския политически карикатурист Сергей Елкин – на всички дигитални платформи на БНР

Първата карикатура за кризата в България, събра няколко хиляди преглеждания

Анника Липсиус и диалогът на формите

Откриването е на 20 юни, 17.00 часа, изложбата ще продължи до 30 юни 2022 г.