Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Киномания, Нощта на театрите и концертите на Стефан Вълдобрев, Деси Добрева и Питър Бенс сред акцентите в НДК

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Киномания, Нощта на театрите и концертите на Стефан Вълдобрев, Деси Добрева и Питър Бенс сред акцентите в НДК

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 11-17 ноември

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
11 - 17 НОЕМВРИ

11 ноември - понеделник

- Големият зимен концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени ви очаква на 11 ноември /понеделник/ от 20:00 часа в зала 1. Любимите ви песни от любимите музиканти - Стефан Вълдобрев, Иван Лечев, Веселин Веселинов - Еко, Мирослав Иванов и Стоян Янкулов - Стунджи.

Още

Калин Врачански е звездата в спектакъла "Дориан Грей" по Оскар Уайлд

Калин Врачански е звездата в спектакъла "Дориан Грей" по Оскар Уайлд

- "Портретът на Дориан Грей" по едноименния роман на Оскар Уайлд ще можете да видите на 11 ноември /понеделник/ от 18:30 часа в Театър Азарян. Сценичната версия и режисура са на Стайко Мурджев. Участват: Дориан Грей - Севар Иванов, Лорд Хенри Уотън - Калин Врачански, Базил Холуърд - Александър Хаджиангелов, Лейди Уотън - Гергана Цакова, Херцогиня Монмът - Пепа Манева, Сибил Вейн - Мариана Бонева, Джеймс Вейн - Кънчо Кънев, Мисис Вейн - Албена Чобанова, Мистър Айзъкс - Лъчезар Кацарски, Алън Кембъл - Боян Петров, Продавачът на опиум - Мартин Лазаревски, Виктор - Аладин Алиибрахим, Божидар Йорданов, Йордан Върбанов.

- "Млада" кръгла маса събира активни общественици от новото поколение по покана на "Галъп интернешънъл" в сътрудничество с института "Иван Хаджийски". Събитието е по повод трийсетата годишнина от началото на пропазарните и продемократични промени у нас и е своеобразно припомняне за кръглата маса, с която започва преходът в България. Участниците ще имат възможността да представят собствени визии по какъв начин според тях България може да отбелязва прогрес - трийсет години след началото на промените. Събитието ще се проведе на 11 ноември от 09:00 часа в Литературен клуб "Перото".

Още

Шедьоврите на Дзефирели - "Ромео и Жулиета" и "Укротяване на опърничавата" - на Киномания

Шедьоврите на Дзефирели - "Ромео и Жулиета" и "Укротяване на опърничавата" - на Киномания

- От 11 до 16 ноември в Артгалерия от 11:00 до 18:00 часа ще можете да разгледате изложбата "Мистичната Царичина в 3D картини" - живопис. "

- 33-тото издание на Киномания ще представи селекция от филми, посветена на големия италиански режисьор Франко Дзефирели, който ни напусна тази година на 96-годишна възраст. Публиката в кино "Люмиер Лидл"ще се наслади на едни от най-известните му филмови заглавия, като "Братко Слънце, Сестро Луна" /11 ноември/ и "Хамлет" /12 ноември/.

12 ноември - вторник

- Деси Добрева - ангелски глас и дяволска стихия в едно на сцената на зала 1 на 12 ноември от 20:00 часа. С Деси на сцената ще се качат - Лудо Младо Бенд, македонският виртуоз Джамбо Агушев и неговият оркестър, Петър Янев и гайдарите от Българска Национална Гайдарска Асоциация, Цветан Недялков от Ку-ку бенд, Михаил Йосифов, певицата Мими Николова, Мариус Куркински, танцова формация "Гераци", формация "Багри", както и танцьорите Магдалена Янева и Стефан Николов.

- Спектакълът "Корабът нощ" ви предлага да последвате една от най-енигматичните и значими авторки на 20-ти век - Маргьорит Дюрас. Откровенията й за любовта и желанието минават познатите ни граници, привличат и стряскат едновременно. Опит да преминат своите граници правят и актрисите Цветана Манева, Татяна Лолова, Петя Силянова и Пламена Гетова - 12 ноември, 19:00 часа, Театър Азарян.

13 ноември - сряда

- Почитателите на Питър Бенс ще имат щастието да се насладят на кросоувър пътешествията му между класиката и поп музиката, благодарение на които той вече има над 250 милиона онлайн гледания. Събитието е на 13 ноември от 20:00 часа в зала 1 на НДК.

- Снежина Петрова в ролята на "Медея" ще можете да видите на 13 /от 18:30 часа/ и 14 ноември /от 20:00 часа/ в Театър Азарян. Изоставена от своя мъж, Медея търси и намира възмездие, като посяга на една универсална ценност - своите деца. Трагичният й избор вълнува човечеството от Античността до днес. Текстът на Еврипид от 431 г. пр. Хр., оживява в новия превод от старогръцки на Георги Гочев и Петя Хайнрих и във виртуозното изпълнението на 40 актьори, музиканти и деца.

- "Способни ли сме да споделим общ наратив за миналото, за състоянието си днес и за желаното бъдеще, който да ни дава сила като общество да се развиваме по стандартите на доброто, на човечното и справедливото", пише в уводната си бележка към новия брой (8-10/2019) на сп. "Ново време" неговият главен редактор Георги Пирински. С тази книжка редакционният екип отправя покана за дискусия както за станалото през трите десетилетия след Десети ноември, така и за пътя ни напред. "30 ГОДИНИ СЛЕД ДЕСЕТИ. А СЕГА НАКЪДЕ?" - водещата тема на броя, е тема и на предложената среща на живо с читатели, автори, анализатори - 13 ноември, 17:30 часа в Литературен клуб "Перото".

- На 13 ноември от 16:00 часа в Клуб 1 всички, които искат да се насладят на изложба с рисунки от участниците в Националния конкурс за детска рисунка "ХАРИ ПОТЪР - 20 години МАГИЯ" ще имат тази възможност. В инициативата се включиха 896 ученици на възраст от 1 до 7 клас, които изпратиха своите творби и послания, вдъхновени от книгите за Хари Потър.

14 ноември - четвъртък

Още

Филмът на Мариус Куркински - "Засукан свят" открива 33-тата Киномания

Филмът на Мариус Куркински - "Засукан свят" открива 33-тата Киномания

- Тазгодишното издание на Киномания ще стартира на 14 ноември от 19:00 часа в зала 1 с прожекция на филма "Засукан свят" с режисьор Мариус Куркински - екранизация по едноименния разказ от сборника "Диви разкази" на големия български писател Николай Хайтов. Филмовата панорама ще се проведе между 14 и 30 ноември, а акцентите в програмата са повече от любопитни.

- Нидал Алгафари ще представи новия си роман "Рано или късно" на 14 ноември от 17:30 часа в Литературен клуб "Перото". Един роман за любовта-табу. За красотата на трепетите след като животът е поднесъл жестоките си превратности.

15 ноември - петък

- Двама братя - една жена - една любов. Съвременната пиеса "За теб", която ви отвежда по пътя на любовта, приятелството и това, че сме крехки, можете да гледате на 15 ноември от 18:30 часа в Театър Азарян. В ролите ще видите Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов.

- Единственото по рода си събитие за професионалната общност на ръководители на проекти и екипи тази година ще се проведе на 15 ноември в зала 3 от 08:30 часа, когато PMI Bulgaria Chapter ще отпразнува и 50-тата годишнина на PMI. Добри практики и реални бизнес сценарии, меки умения, хибридни подходи и методи за управление на проекти - това са само част от акцентите на Project Management Summit Bulgaria 2019.

- Филмите от Киномания превземат киносалоните в страната. Пълната програма на фестивала можете да откриете на www.kinomania.bg.

16 ноември - събота

Още

Киномания представя новия филм на Уди Алън "Един дъждовен ден в Ню Йорк"

Киномания представя новия филм на Уди Алън "Един дъждовен ден в Ню Йорк"

- По традиция Киномания и тази година ще представи най-новия филм на режисьора Уди Алън - "Един дъждовен ден в Ню Йорк". Романтичната комедия събира на едно място звездите Тимоне Шаламе, Ел Фанинг, Селена Гомес, Лийв Шрайбър, Джуд Лоу и дава сериозна заявка, че ще се превърне в един от хитовете на тазгодишното издание на фестивала, продуциран от НДК. Прожекцията на филма ще бъде в зала 1 на 16 ноември от 19:00 часа.

- Театър Азарян се включва в тазгодишното издание на Нощта на театрите с две от най-знаковите си представления - "Островът на съкровищата" и "Апарт". Страховитият пират Флинт ще отплава заедно с кораба си към мистериозен остров на 16 ноември от 16:30 ч. , а историите на едни от най-големите актьори и режисьори може да видите в същия ден от 20:00 ч.

Още

Специалните проекти на седмата Нощ на театрите в България

Специалните проекти на седмата Нощ на театрите в България

- В Нощта на театрите - 16 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще можете да се насладите на премиерния спектакъл на Анна Данкова - "Ада Лавлейс". Пърформансът изследва чувствителността и менталността на Ада Лавлейс през едно ключово за вербалния ѝ език понятие - представата за видимо-невидимо. Основно сценично средство е окото като идеен (камера обскура), чувствителен (физически), механичен (видео камера) апарат. По подобен начин е реализиран и звукът, който представлява пулсът на актрисите в реално време, изследвайки сърцето като "апарат" на чувствата и помпа на живота.

17 ноември - неделя

Още

Екип от Япония пристига за вечерта на Тео Ушев на Киномания

Екип от Япония пристига за вечерта на Тео Ушев на Киномания

КИНОМАНИЯ представя вечер, посветена на Теодор Ушев под наслов "Нарисувай ми тъга" - 17 ноември, 19:00 часа, зала 1. Ще видите премиера и единствена прожекция за България на най-новия филм на Теодор Ушев "Физика на тъгата" (по едноименния роман на Георги Господинов) и анимационен концерт по "Четирите годишни времена" на Вивалди.

В програмата са включени изпълнения на живо от цигуларя Иван Пенчев със Quarto Quartet - The Chamber Musicians of Sofia на "Четирите годишни време" на Вивалди с излъчване на 4 експериментални анимации към тях. Анимационните адаптации са вдъхновени от най-популярното произведение на Вивалди - "Четирите годишни времена" и са изработени по покана и продуцирани от Университета по изкуства в Токио (Tokyo University of the Arts). Автори са четиримата световноизвестни аниматори: Теодор Ушев (България/ Канада), Прит и Олга Парн (Естония), Атсуши Вада (Япония), Анна Буданова (Русия).

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

Прощалният филм "Опус" на японския композитор Рюичи Сакамото с премиера във Венеция

Прочувствената лента е снимана в продължение на няколко дни, само половин година преди смъртта на Рюичи Сакамото на 28 март на 71-годишна възраст

Откриха гробница на жрец в Перу на 3000 години

Свещеникът, наречен "Жрецът на Пакопампа", беше намерен под шест слоя пепел, смесени с черна пръст

Неолитно селище е открито във Франция след 150-годишно търсене

"Това е последното парче от пъзела, което ни липсваше", казва Реми Мартино от Националния център за научни изследвания (CNRS), който открива селището заедно със своя екип

Гледаме "I Wanna Dance with Somebody: Филмът за Уитни Хюстън" в HBO Max

Това 148-минутно пътешествие през живота и кариерата на Уитни Хюстън отвежда зрителите на вдъхновяващо, трогателно и емоционално пътуване

Роб Мъни от C-Block: Музиката разпръсква любовта най-добре, а мирът ни прави човеци

"Горд съм и съм благословен да бъда част от това страхотно събитие в България", казва вокалистът от C-Block, които са част от фестивала RETROVERSE: Retro Lovers Fest в София

Спечели билети за масивния рок абордаж в края на лятото на REBEL REBEL By The Sea

Цветът на българския алтернативен рок превзема Варна на 8-9 септември

Виж всички

Календар