Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Изложба "Състояния" на Вихра Григорова в Галерия "Икар"

"ТО Е МОЕТО АЗ"

Изложба "Състояния" на Вихра Григорова в Галерия "Икар"

Може да се види от 7 декември да 13 януари 2023 г.

Вихра Григорова (Източник: Facebook страница)

Още

Иван Ташков (Балзак) открива изложба с пейзажи от родния край в галерия "Ромфея"

Иван Ташков (Балзак) открива изложба с пейзажи от родния край в галерия "Ромфея"

"Състояния" на Вихра Григорова - изложбата е от 7 декември да 13 януари 2023 в Галерия "Икар"

Авторката е завършила специалност "Стенопис" в Националната Художествена Академия - София в класа на проф. Миго Гановски.

Има реализирани Монументални творби в техниките Мозайка, Сграфито, Керамика и Сухо фреско.Работи основно в областта на пейзажа, в техниките акрил и акварел. Реализирала е над 40 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Бургас, Пазарджик и др.

Галерия "Икар"

Има участия в Националните Есенни Изложби, проект "Тялото" и в последствие е печелила конкурса за Куратор на Същите със свой проект "Светът отвътре - Светът отвън", номиниран за награда. Носител е на награда Пловдив за изобразително изкуство / 2013 / за самостоятелна юбилейна изложба "Пейзажът е жив".

Авторката е Куратор и Участник в сборна представителна Изложба "Линия, Форма, Цвят", представена в Българските Културни Центрове в Братислава, Берлин, Виена и Прага.Участва в Национални и Международни Пленери у нас и в чужбина. Нейни творби са притежание на редица Галерии и Частни Колекции в България и по целия Свят.

Настоящата изложба включва 50 творби от последните няколко години.

Как Авторката търси сюжетите за своите картини?

Още

Галерия КО-ОП представя проекта To touch at the edge

Галерия КО-ОП представя проекта To touch at the edge

Счита, че по-скоро Сюжетите я търсят .. и я намират! Пътувала е доста наблизо и на далеч и знае, че където и да я заведат пътищата, винаги ще открие място, сезон или моментно състояние, които съдбата и е отредила като подарък. Смята се за Ловец на мигновения. Обича динамиката на Небето, Земята, Водата, а преходните състояния в Природата са неустоимо привлекателни за четката й. Те са нейната Стихия, тъй като обожава движението, за което твърди: "То е моето Аз".

Картините са нарисувани с акварелни и акрилни бои. Една от причините е фактът, че в процеса на работа се използва магията, наречена ВОДА, а тя е Основа, Люлка и Символ на Живота. Самият процес на рисуване е Любов, а резултатът е пред Ценителя.

За авторката една Галерия е Храм на Изкуството, а думите "Животът е кратък - Изкуството вечно" са нейната Молитва.

Галерия "Икар" е създадена през 1999 г. в гр.София. През нейното арт пространство са преминали едни от най добрите съвременни художници, като: Цанко Панов, Георги Божилов /Слона/, Свилен Блажев, Иван Цанев, Светлин Русев, Милко Божков, Михаил Камберов и мн.други. Успешно преминаха над 300 самостоятелни изложби, предимно на съвременното българско изкуство. Произведенията са придобити, не само от български, но и от редица чужди ценители на своеобразната живопис и традиции.

Още

"Родени от любов" от Румяна Вачева в Галерия "ЛИК"

"Родени от любов" от Румяна Вачева в Галерия "ЛИК"

Подборът на авторите, представяни в галерията, е правен изключително от собственика й. Галерията непрекъснато и успешно си сътрудничи с галерии от всички континенти. Като галерия "NICHE" от Япония, с автори от Сърбия и Черна гора, Италия, Южна Корея /изложба,организирана съвместно с Корейското посолство/. Повечето от изложбите се превръщат в събития, едно от които е изложбата на Негово превъзходителство, Стефано Бенацо /бивш Посланик на Италия в България, съвместно с худ. Армандо Арпая, чиято съвместна изложба "А зад Прозорците и Вратите" се оказа неповторима по дух и въображение, съчетала традицията и модерното,видяно през очите на талантливите фотограф и художник.

Галерията подкрепя развитието на млади автори, които тепърва поставят началото на своите творчески изяви. Един от тях е худ. СТЕФАН ПРОКОПИЕВ, представен на АРТ Изложения 2018 г.- 2019 г. - 2020 г. в Лондон.

Още

Анета Дръгушану - живопис и рисунки в Галерия "Арте"

Анета Дръгушану - живопис и рисунки в Галерия "Арте"

Още

"Причастие" от Боряна Живкова  в Галерия-книжарница "София Прес"

"Причастие" от Боряна Живкова в Галерия-книжарница "София Прес"

Още

Арт Галерия Le Papillon представя художника Илия Милков

Арт Галерия Le Papillon представя художника Илия Милков

Още

Николай Стоев представя своите "Кули и изкушения" в Галерия "Арте"

Николай Стоев представя своите "Кули и изкушения" в Галерия "Арте"

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

КласикАрт представя "Инструментално белканто" с музиката на Италия и Франция

Специален гост на звездния колектив на 4 февруари в Камерна зала "България" е френският виртуоз на флейтата Алекси Косенко

"Реквием на Габриел Форе" ще звучи в концерта на Смесения хор на БНР музея "Земята и хората"

Модернизираните черти на бароковата музика тук се съчетават с предшествениците на импресионизма и интонациите на френския шансон

Националната награда за живопис на името на Майстора ще бъде връчена днес в Кюстендил

Отличието за живопис се присъжда ежегодно на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изтеклата година

Николина Енчева с първа самостоятелна изложба в галерия "Неси"

Откриване на 26 януари от 16 до 19 часа. Изложбата продължава до 15 февруари

Иван Кънчев "С почит към тракийската керамика"

Изложбата може да се види от 25 януари до 10 февруари 2023 в Галерия "Арте"

Започна 19-ият Международен фотоконкурс с изложба "Кукерландия"

Допускат се фотографии на български и чужди автори, като всеки от тях може да участва с до пет творби, издържани от художествено-фотографски и етнографски аспект