Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Изложба "Състояния" на Вихра Григорова в Галерия "Икар"

"ТО Е МОЕТО АЗ"

Изложба "Състояния" на Вихра Григорова в Галерия "Икар"

Може да се види от 7 декември да 13 януари 2023 г.

Вихра Григорова (Източник: Facebook страница)

Още

Иван Ташков (Балзак) открива изложба с пейзажи от родния край в галерия "Ромфея"

Иван Ташков (Балзак) открива изложба с пейзажи от родния край в галерия "Ромфея"

"Състояния" на Вихра Григорова - изложбата е от 7 декември да 13 януари 2023 в Галерия "Икар"

Авторката е завършила специалност "Стенопис" в Националната Художествена Академия - София в класа на проф. Миго Гановски.

Има реализирани Монументални творби в техниките Мозайка, Сграфито, Керамика и Сухо фреско.Работи основно в областта на пейзажа, в техниките акрил и акварел. Реализирала е над 40 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Бургас, Пазарджик и др.

Галерия "Икар"

Има участия в Националните Есенни Изложби, проект "Тялото" и в последствие е печелила конкурса за Куратор на Същите със свой проект "Светът отвътре - Светът отвън", номиниран за награда. Носител е на награда Пловдив за изобразително изкуство / 2013 / за самостоятелна юбилейна изложба "Пейзажът е жив".

Авторката е Куратор и Участник в сборна представителна Изложба "Линия, Форма, Цвят", представена в Българските Културни Центрове в Братислава, Берлин, Виена и Прага.Участва в Национални и Международни Пленери у нас и в чужбина. Нейни творби са притежание на редица Галерии и Частни Колекции в България и по целия Свят.

Настоящата изложба включва 50 творби от последните няколко години.

Как Авторката търси сюжетите за своите картини?

Още

Галерия КО-ОП представя проекта To touch at the edge

Галерия КО-ОП представя проекта To touch at the edge

Счита, че по-скоро Сюжетите я търсят .. и я намират! Пътувала е доста наблизо и на далеч и знае, че където и да я заведат пътищата, винаги ще открие място, сезон или моментно състояние, които съдбата и е отредила като подарък. Смята се за Ловец на мигновения. Обича динамиката на Небето, Земята, Водата, а преходните състояния в Природата са неустоимо привлекателни за четката й. Те са нейната Стихия, тъй като обожава движението, за което твърди: "То е моето Аз".

Картините са нарисувани с акварелни и акрилни бои. Една от причините е фактът, че в процеса на работа се използва магията, наречена ВОДА, а тя е Основа, Люлка и Символ на Живота. Самият процес на рисуване е Любов, а резултатът е пред Ценителя.

За авторката една Галерия е Храм на Изкуството, а думите "Животът е кратък - Изкуството вечно" са нейната Молитва.

Галерия "Икар" е създадена през 1999 г. в гр.София. През нейното арт пространство са преминали едни от най добрите съвременни художници, като: Цанко Панов, Георги Божилов /Слона/, Свилен Блажев, Иван Цанев, Светлин Русев, Милко Божков, Михаил Камберов и мн.други. Успешно преминаха над 300 самостоятелни изложби, предимно на съвременното българско изкуство. Произведенията са придобити, не само от български, но и от редица чужди ценители на своеобразната живопис и традиции.

Още

"Родени от любов" от Румяна Вачева в Галерия "ЛИК"

"Родени от любов" от Румяна Вачева в Галерия "ЛИК"

Подборът на авторите, представяни в галерията, е правен изключително от собственика й. Галерията непрекъснато и успешно си сътрудничи с галерии от всички континенти. Като галерия "NICHE" от Япония, с автори от Сърбия и Черна гора, Италия, Южна Корея /изложба,организирана съвместно с Корейското посолство/. Повечето от изложбите се превръщат в събития, едно от които е изложбата на Негово превъзходителство, Стефано Бенацо /бивш Посланик на Италия в България, съвместно с худ. Армандо Арпая, чиято съвместна изложба "А зад Прозорците и Вратите" се оказа неповторима по дух и въображение, съчетала традицията и модерното,видяно през очите на талантливите фотограф и художник.

Галерията подкрепя развитието на млади автори, които тепърва поставят началото на своите творчески изяви. Един от тях е худ. СТЕФАН ПРОКОПИЕВ, представен на АРТ Изложения 2018 г.- 2019 г. - 2020 г. в Лондон.

Още

Анета Дръгушану - живопис и рисунки в Галерия "Арте"

Анета Дръгушану - живопис и рисунки в Галерия "Арте"

Още

"Причастие" от Боряна Живкова  в Галерия-книжарница "София Прес"

"Причастие" от Боряна Живкова в Галерия-книжарница "София Прес"

Още

Арт Галерия Le Papillon представя художника Илия Милков

Арт Галерия Le Papillon представя художника Илия Милков

Още

Николай Стоев представя своите "Кули и изкушения" в Галерия "Арте"

Николай Стоев представя своите "Кули и изкушения" в Галерия "Арте"

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Художникът Йордан Петров представя живописни платна

Изложбата е от 28 февруари до 16 март 2024 в СБХ - Шипка 6, зала 1С

"Голямото надлъгване - към изложба на Дечко Узунов от 1969 година и археологията на един скандал" показват в Казанлък

"Изложбата прави опит за нов поглед върху онзи фрагмент от художественото наследство на Дечко Узунов, който тогава се превръща в "ябълка на раздора", казва д-р Пламен Петров

Звездите на Цирк Дю Солей гостуват в Пловдив с леденото шоу HOGWARTS HOLIDAYS

Спектакълът е в спортна зала "Колодрум" на 5 март 2024 г., началният час е 19:00 часа.

Кристо и Жан-Клод - ателие за деца от 7 до 14 години

Участниците в ателието ще се запознаят с ранните творби на Христо Явашев - Кристо, ще научат повече за някои от емблематичните му проекти, реализирани със съпругата му Жан-Клод

По традиция Марин Янев ще отбележи рождения си ден с "Какво да правим с виолончелото?" в Народния театър

Спектакълът от Матей Вишниек на режисьора Николай Поляков ще се играя на 17 февруари на сцена "Апостол Карамитев"

КласикАрт с благотворителен концерт: Чрез музика ти дари, живота на планетата спаси!

Музикалното събитие е свързано с проект на Z Club Next Generation - използването на косата от фризьорските салони за наторяване на обществени паркове и градини