Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Изкуството среща танца в ATOM ХОРЕОГРАФСКИ СЕРИИ #1

ТАНЦОВА ЕНЕРГИЯ

Изкуството среща танца в ATOM ХОРЕОГРАФСКИ СЕРИИ #1

В рамките на 10 динамични дни от 10 до 21 юли 2017 Къща Creative Hub събира в едно танцово пространство хореографи от Южна Корея, Германия и България

Лятото танцува и ние с него. Лятото е ритъм, танц и хармония, а те вече имат своя най-уютен дом в София.

"Креативно пространство за танц, рисуване, фотография и всички други изкуства" - така определят основателите на creative hub Къща своя проект. Част от лятната програма на КЪЩА включва първото събитие от Програма за танцьори и хореографи: ATOM ХОРЕОГРАФСКИ СЕРИИ #1 - Движение в КЪЩА.

ХОРЕОГРАФСКИТЕ СЕРИИ на танцова група АТОМ представляват международна платформа за обмен на танцова енергия чрез креативна среща на професионални танцьори, хореографи и артисти от - буквално! - цял свят.

В рамките на 10 динамични дни от 10 до 21 ЮЛИ 2017 КЪЩА CREATIVE HUB София ще събере в едно танцово пространство хореографи от Южна Корея, Германия и България и участници - танцьори от цял свят. В първите два дни участниците ще вземат участие в интензивен тренинг с танцови работилници с всички хореографи. Във втората част от СЕРИИ #1, участниците ще бъдат селектирани и разделени на групи и през останалите дни ще работят по създаването на кратки танцови откъси.

Ще присъстват хореографи от България, Германия и Южна Корея. Това са държавите, от които произлизат водещите на ХОРЕОГРАФСКИ СЕРИИ, но Lee Jung In; Choi won suk, Pyo sang man, Ilona Roth, Марион Дърова и Стефания Георгиева всъщност са танцьори на Света - тяхната работа и изкуство многократно са ги въвличали във всеобразни международни проекти.

Тренингът е насочен към напреднали и професионални танцьори от всички стилове, както и към актьори, циркови артисти и хора с добра движенческа култура. ХОРЕОГРАФСКИ СЕРИИ вдига завесата в новото пространство за изкуство в София и кани всеки да преживее по нещо със сигурност различно в creative hub КЪЩА.

Финалът на ATOM ХОРЕОГРАФСКИ СЕРИИ #1 - Движение в КЪЩА ще приключи с презентация на изработените хореографски фрагменти пред публика.

Всичко ХОРЕОГРАФСКИ СЕРИИ #1 може да прочетете он-лайн: ТУК

За АТОМ:

АТОМ е театрална група, работеща в областта на съвременното танцуване и танца -създаден специално за пространството и вдъхновен от него. Групата е създадена през 2011 г., базирани в София, нейната основна цел е да "копае" в социалната, културната и образователната среда, за да изучава процесите в обществото и отношенията между хората и да ги пресъздава в проектите си.

Работите на АТОМ са тясно свързани с определени пространства, архитектура, дизайн и история. От създаването си, групата е задвижвана от страстта да изследва неограничените възможности с движение и танци, инстинктът да преследва личните избори, жаждата за свобода на сцената, за контакт и връзка, които провокират съчетаването на "атома" с други частици, за да образуват молекули, които обединяват себе си с емоцията на следващото предизвикателство.

Вижте повече за АТОМ театър ТУК

За КЪЩА creative hub:

КЪЩА Creative Hub съществува от Юли 2015 г. и е споделено пространство за работа, обучения, сътрудничества и творчески процес на артисти и креативни хора. В нея се обединяват различни сфери на дейност: работилница "Фабрика за градско изкуство", крафт ателиета, сценични изкуства, отворено офис пространство.

Създаването на мястото е една абсолютна независима инициатива на сестрите танцьорки Стефания и Калина Георгиеви от "АТОМ" театър. Преди двете да се захванат с ремонта, къщата е необитаема. Те не само инвестират собствени средства, но и собствен труд и с помощта на фотографа Иван-Александър, който знае как да майстори мебели и да реновира стари помещения, превръщат развалината в арт пространство. В работата и пpеобразяването на къщата се включват много техни приятели, съмишленици, колеги, които днес творят в къщата.

Къща Creative Hub привлича независими артисти, които имат нужда от реална работна среда и обичат експериментите. Идеята е пространството да си остане независимо и самоиздържащо се. Стефания и Калина се стремят да популяризират къщата чрез проектите и инициативите, които създават. Провеждат различни физически коучинги, импровизации, буто техники. Всяка събота и неделя имат клас по съвременен танц.

Повече за Къща Creative Hub вижте ТУК

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Да живееш с изкуството: Среща на опита и страстта в колекционирането

Международният колекционер Кристиан Каспар Шварм ви очаква на безплатен уъркшоп, който е кулминацията от пролетните събития на "Форум Колекционери" 2021

Гледайте "Джоконда" от Амилкаре Понкиели с незабравимата Гена Димитрова

Софийската опера отбелязва 80 години от рождението на незабравимата Гена Димитрова

"Извънредно Любовно" със Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова

Театрален отряд Сценична треска и Projector Plus ви очакват в Joy Station на 16 април

"Де е България?" - литература между глобално и локално

Дигиталното събитие ще се проведе на 22 и 23 април и е организирано от Национален център за книгата - НДК

Денят на унгарската поезия ще бъде отбелязан на 11 април в София

Денят на унгарската поезия се празнува в Унгария от 1964 г. на рождената дата на поета Атила Йожеф (1905-1937)

Талантливият виолончелист Атанас Кръстев ще бъде солист на Софийската филхармония на 8 април

Той ще замести френския виртуоз Огюстен Дюме, който не успя да пристигне в страната ни заради симптоми на коронавирус