Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Фиеста от Сервантес на сцената на Театър Азарян

ГОСТИ

Фиеста от Сервантес на сцената на Театър Азарян

Известната испанска трупа Рон Лалá представя забележителното представление "Сервантина" на 4 юни

"Сервантина" на испанската трупа Рон Лалá

Обявена е епидемия заради вируса "сервантина". Ако имате следните симптоми: тънък хумор, заразителен смях, бърз ум, остра ирония, защита на свободата, значи сте се заразили. Съжаляваме да ви информираме, че няма ваксина. Настанете се удобно за пътуване в света на Сервантес.

Така започва описанието на спектакъла "Сервантина" на известната испанска трупа Рон Лалá, която гостува в Театър Азарян на 4 юни 2017 от 19:30 ч.

Режисьор: Яйо Касерес

Участват: Иниго Ечевария, Даниел Ровалер, Мигел Магдалена, Хуан Каняс, Áлваро Тато

Копродукция на Националната трупа за класически театър (Испания) и Рон Лалá

*със субтитри на български език

Забележителното представление навлиза в творчеството на най-великия испански писател - Мигел де Сервантес, сглобявайки различни текстове на безспорния гений на световната литература.

След огромния международен успех на Somewhere in Quixote, Рон Лалá продължава своето интелигентно и чувствително изследване на Сервантесовия литературен свят, използвайки хумора, поезията, ритъма и музиката на живо.

"Сервантина" е фиеста от кратки откъси и адаптации на някои от най-известните негови произведения, заедно с фрагменти от по-малко познати творби.

"Сервантина" е трибют към сблъсъка с блестящото, игриво, ужасно смешно и дълбоко човешко изкуство на автора на "Дон Кихот де ла Манча".

Гостуването на спектакъла е част от намерението на Театър Азарян да представя разнообразни, интересни, актуални и знакови произведения, трупи и теми от международната сцена. Ценностният хоризонт на театъра е както да създава собствен авторски репертоар, така и да се приобщи и да бъде разпознаваем не само в национален, но и в европейски контекст.

"Сервантина" на испанската трупа Рон Лалá

Трупата Рон Лалá е основана в Мадрид през 1996 г. Първоначално представя музикални театрални творби във формата на кафе-театъра. Когато се появяват спектаклите на Рон Лалá, публиката и критиката я определят като една от най-въздействащите и успешни испански театрални формации. Екипът от актьори, музиканти, композитори и писатели създава характерния почерк на трупата, който се основава на няколко ключови елемента: впечатляваща музикална и светлинна среда, собствена драматургия, критичен и аналитичен театрален подход и устойчива връзка с класическия театър.

Националната трупа за класически театър е основана през 1986 г. от режисьора и актьор Адолфо Марсияч. Основната й цел е насочена към възстановяването, запазването, преразглеждането и популяризирането на театралното наследство, създадено преди ХХ век, като специално внимание се отделя на Златния век на испанската литература. През своята тридесетгодишна история трупата е осъществила над сто представления и драматизации, представяйки най-добрите автори на Барока.

Гостуването на "Сервантина" се осъществява в партньорство с Театър Азарян, Посолството на Испания в България и Институт Сервантес-София.

Билети: 15 | 12 лв.

Билетен център, НДК и ticketportal.bg

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Българската интерактивна изложба "Белене - смели истории от първо лице" гостува в САЩ

Събитието е до 14 юни в Музея на жертвите на комунизма във Вашингтон. Тя е част от проекта "Истории от Белене" на фондация "Софийска платформа", който съхранява историите за съпротива и човешко достойнство на оцелелите от най-големия комунистически лагер в страната

Увертюри и вариации от Волфганг Амадеус Моцарт звучат утре в зала "България"

Изпълнява духовият квинтет "Пилекадоне". Събитието е част от "Софийски музикални седмици"

Младежкият джаз фест София гостува с концерт в БНР

Най-изявените вокалисти, инструменталисти, композитори и състави от последните издания на фестивала ще изнесат концерт на сцената, от която е започнала кариерата на поколения джаз музиканти в България

Как изглежда "Песента на сърцето" на Александър Панайотов

Художникът подрежда 50 нови живописни платна в Дом на културата "Красно село" в столицата