Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Дили Бозаджиева рисува с мериносова вълна

ТАЛАНТИ

Дили Бозаджиева рисува с мериносова вълна

Арт дизайнерката ще представи ексклузивна колекция от дрехи, аксесоари и обувки

Дили Бозаджиева, позната в арт средите като Dilly Bozz, откри първата си самостоятелна изложба, която е нарекла "Отражение" - на една от любимите си картини.

Арт дизайнерката лично посрещна почитателите на това уникално и автентично изкуство в залата на Национален Дарителски Фонд "13 века България" в столичния квартал "Лозенец". Гостите разгледаха 14 от творбите на талантливата художничка.

Авторката черпи вдъхновение от природата, а част от идеите й са плод на нейното въображение. Всяка нейна картина от вълна е уникална.Запазената марка на Дили Бозаджиева е рисуването с мериносова вълна. Тя е завършила рисувателна паралелка в хуманитарна гимназия, а по-късно защитава магистърска степен по моден дизайн. Повече от 10 години Дили работи над проектите си използвайки приложното изкуство и най-вече фантазията си.

Авторката харесва естествените материали и обича да твори с тях, както и ръчно изработените неща, защото те имат душа и сърце. Преди години се вдъхновява от една баба и работата й с вълна. Решава да създаде свои авторски произведения, като им придаде съвременен вид. Магията, наречена плъстене преоткрива всеки път в своето невероятно изкуство.Dilly Bozz смята да реализира и ексклузивна колекция от дрехи, аксесоари и обувки. Дизайнерката има амбиция да представи своята нова линия на международната модна сцена.

Изложбата "Отражение" с картините от вълна на Дили Бозаджиева ще остане в Национален Дарителски Фонд "13 века България" до 1 юни т. г.

Художничката Дили Бозаджиева (вляво)

Снимки: Емил КОЛЕВ

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Два Дома": уникален арменски танцов спектакъл в София

Събитието и на 29 април 2023 г. от 18:30 ч. в ДК Искър /парк Дружба/. Концерт-спектакълът е под егидата на Н. Пр. Г-н Армен Едигарян, извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в България

Бляскав юбилей ще отпразнува Биг бендът на националното радио

На този празник - 80-годишния юбилей на Янко Миладинов - Биг бендът ще посвети един от най-обичаните си проекти "Биг бенд джаз академия", даващ път на млади и изявени музиканти и певци на сцената

Наградите ИКАР 2023 ще бъдат връчени в Свeтовния ден на театъра 27 март

Събитието по традиция ще се проведе в Народен театър "Иван Вазов"

"Вкусът на Африка" завладява Столичната библиотека в концептуален концерт на 22 март

Фокусът на второто мултикултурно събитие от "Заслушай се" са новите светове, които разкриват книгите и музиката

"Полет отвътре": Български музиканти свирят в памет на Румен Тосков и Васил Пармаков

Събитието е на 23 март в Софийската градска художествена галерия

Радиосимфониците и Виви Василева заедно на Мартенски музикални дни на 20 март

В Доходното здание те ще изпълнят за първи път пред русенска публика "Оракул" - концерт за перскусии и оркестър от каталунския композитор Ориол Крушен