Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Дили Бозаджиева рисува с мериносова вълна

ТАЛАНТИ

Дили Бозаджиева рисува с мериносова вълна

Арт дизайнерката ще представи ексклузивна колекция от дрехи, аксесоари и обувки

Дили Бозаджиева, позната в арт средите като Dilly Bozz, откри първата си самостоятелна изложба, която е нарекла "Отражение" - на една от любимите си картини.

Арт дизайнерката лично посрещна почитателите на това уникално и автентично изкуство в залата на Национален Дарителски Фонд "13 века България" в столичния квартал "Лозенец". Гостите разгледаха 14 от творбите на талантливата художничка.

Авторката черпи вдъхновение от природата, а част от идеите й са плод на нейното въображение. Всяка нейна картина от вълна е уникална.Запазената марка на Дили Бозаджиева е рисуването с мериносова вълна. Тя е завършила рисувателна паралелка в хуманитарна гимназия, а по-късно защитава магистърска степен по моден дизайн. Повече от 10 години Дили работи над проектите си използвайки приложното изкуство и най-вече фантазията си.

Авторката харесва естествените материали и обича да твори с тях, както и ръчно изработените неща, защото те имат душа и сърце. Преди години се вдъхновява от една баба и работата й с вълна. Решава да създаде свои авторски произведения, като им придаде съвременен вид. Магията, наречена плъстене преоткрива всеки път в своето невероятно изкуство.Dilly Bozz смята да реализира и ексклузивна колекция от дрехи, аксесоари и обувки. Дизайнерката има амбиция да представи своята нова линия на международната модна сцена.

Изложбата "Отражение" с картините от вълна на Дили Бозаджиева ще остане в Национален Дарителски Фонд "13 века България" до 1 юни т. г.

Художничката Дили Бозаджиева (вляво)

Снимки: Емил КОЛЕВ

Коментирай 0

1/1

Художничката Дили Бозаджиева (вляво)

Календар

Препоръчваме ви

Днес ще разберем кои са победителите на 24-тия София Филм Фест - ЛЯТО

Непосредствено след церемонията на Платформата А6 (НДК) ще бъде излъчен филмът на Джесика Удуърт и Петер Бросенс "Босият император"

"Шарлатан" на Агнешка Холанд прави своята фестивална премиера днес на открито

Вижте още какви филмови изненади можете да гледате на 5 юли в програмата и онлайн срещите на София Филм Фест

Народният театър учредява награда на името на Иван Вазов

Тържествена церемония ще бъде на 9 юли - рождения ден на Вазов, на която ще станат известни имената на номинираните и лауреатът

"Формулата на Тео" с благотворителна прожекция в новата автокино програма на Сердика Център

Търговският център предлага забавления за малки и големи и през юли

Филмов разказ за уникални съдби - "Денят на жената" с премиера на открито

София Филм Фест стартира прожекциите на откритата сцена в Парк Военна академия с филма на Доля Гавански, а началото 20.30 часа

За лечебната сила на любовта в "Тези, които останаха" - унгарското предложение за "Оскар"

Вижте още какви филмови изненади можете да гледате на 2 юли в програмата и онлайн излъчванията на София Филм Фест