Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Дългоочакваният нов филм на Роман Полански открива CineLibri

КИНО-ЛИТЕРАТУРЕН ФЕСТИВАЛ

Дългоочакваният нов филм на Роман Полански открива CineLibri

"По действителен случай" беше представен премиерно на кинофестивала в Кан

„По действителен случай”, филм на Роман Полански/Сн. Синелибри

Новият филм на режисьора Роман Полански "По действителен случай" ще открие третото издание на кино-литературния фестивал CineLibri на 11 октомври от 19.00 ч. в зала 1 на НДК, съобщават организаторите, цитирани от БТА.

Откриването ще бъде съпътствано с ефектно музикално-светлинно шоу, препратка към концепцията на CineLibri, и представяне на международното жури. Билетите вече са в продажба през системата на Epay Go, CineLibri.com и на касите на НДК.

"По действителен случай" е създаден по последния роман на една от най-популярните съвременни френски писателки - Делфин дьо Виган (известна у нас с романа си "Силна е нощта"), носителка на 10 литературни награди. Филмът на Полански е в стила на Стивън Кинг и вече разбуни духовете в средите на критиката. На CineLibri ще се състои и премиерата на българското издание на сензационната книга "Роман за Полански".

„Ана Каренина. Съдбата на Вронски" на режисьора Карен Шахназаров/Сн. Синелибри

Втората специална вечер е на 14 октомври - престижното жури в състав Бруно Куле, Кийра Чаплин, Дориана Леондеф и Илиян Джевелеков ще излъчи победителя в конкурсната програма на фестивала, който ще бъде удостоен със статуетка CineLibri "за изкуството да превежда литературния материал на езика на киното". След официалната церемония в зала 1 на НДК от 19.00 ч., зрителите ще могат да видят филма "Ана Каренина. Съдбата на Вронски" на Карен Шахназаров.

Дама Пика/Сн. Синелибри

Вече са в продажба и билетите за прожекцията в зала "България" на 13 октомври. CineLibri отбелязва 80-годишния юбилей на концертната зала със Софийската филхармония и филма "Дама Пика" на Павел Лунгин по мотиви от ексцентричната повест на Пушкин. Преди прожекцията ще прозвучат две арии от операта "Дама Пика" на Чайковски в изпълнение на Мария Цветкова-Маджарова (сопран) и Росица Павлова-Инджева (мецосопран).

Още

Внучка на Чарли Чаплин пристига у нас за CineLibri

Внучка на Чарли Чаплин пристига у нас за CineLibri

Фестивалът ще се проведе между 11 и 22 октомври в София, Пловдив, Варна и още девет града в България. Освен прожекции на най-добрите екранизации, създадени през последните две години, Cinelibri ще предложи атрактивна паралелна програма от киносъбития, обединени в няколко цикъла, документални продукции, късометражни филми, безплатни прожекции, дни на различни култури, пърформанси, срещи и дискусии с бляскави личности от света на киното, литературата и музиката.

Почетни гости на CineLibri - 2017 са Давид Гросман, носител на международната награда "Ман Букър", и един от основоположниците на съвременното немско кино - режисьорът Фолкер Шльондорф, чийто филм "Завръщане в Монтаук" участва в конкурсната програма.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Вторият тур на конкурса на "Кантус Фирмус" за млади инструменталисти ще се проведе на 16 май

До втория етап от състезанието са допуснати по десет участници от всяка възрастова категория

Габровското биенале на хумора и сатирата се отлага за май 2022 година заради пандемията

През настоящата година Дома на хумора и сатирата ще предложи няколко събития, с които да ви въведе в темата на биеналето: икономия на средствата, в контекста на екология и начин на живот, както и икономия на изразните средства в изкуството и хумора

Да живееш с изкуството: Среща на опита и страстта в колекционирането

Международният колекционер Кристиан Каспар Шварм ви очаква на безплатен уъркшоп, който е кулминацията от пролетните събития на "Форум Колекционери" 2021

Гледайте "Джоконда" от Амилкаре Понкиели с незабравимата Гена Димитрова

Софийската опера отбелязва 80 години от рождението на незабравимата Гена Димитрова

"Де е България?" - литература между глобално и локално

Дигиталното събитие ще се проведе на 22 и 23 април и е организирано от Национален център за книгата - НДК