Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Баритон от световните сцени концертира в „Къщата на София“

МОТИВ: ЗИМЕН ПЪТ

Баритон от световните сцени концертира в „Къщата на София“

Красив романтичен репертоар в първия от шестте камерни концерта от цикъла "Мотив" 2017/2018

Айвън Лъдлоу, баритон/Даниел Тонг, пиано/Сн. МОДО

"Над къщата на моята любов прекрасна,

аз още преди време, в лудостта си мислех

че тя мен, странстващ, като малко флагче ще отвее",

(Вилхелм Мюлер , 1824 г.)

На 24 ноември в "Къщата на София", ул. "Миджур" 12, българската публика за първи път ще има възможността да чуе на живо класически романтизъм в изпълнение на баритона Айвън Лъдлоу, акомпаниран от пианиста Даниел Тонг в първия за сезона концерт от известния, вече тригодишен, цикъл за камерна музика, който тази година стартира с нова артистична концепция.

Къщата на София/Сн. МОДО

Музикантите ще разгърнат красотата на чувствата в едно от най-забележителните произведения на Франц Шуберт - цикълът "Зимен път", композирано по стиховете на Вилхелм Мюлер. Романтичното настроение ще пренесе зрителите в епоха, в която чувствата са били музика, а думите - страст.

Самият Шуберт е твърдял, че тези песни са го завладявали повече от всичко, което е написал, защото напълно се е сливал с поетичните образи.

Изпълнителите

Айвън Лъдлоу солира на едни от най-престижните европейски оперни сцени като Неапол, Сполето, Париж, Лион, Атина, Тулуза, Уелска Национална Опера, Страсбург, Марсилия, Бордо, Лозана и много други. Роден в Лондон, но израсъл в Брюксел, той е възпитаник на Гилдхол Скуул и Националното оперно студио. Айвън е изнасял рецитали из цяла Европа и САЩ, като често си партнира с Даниел Тонг - пианист на Лондонския Бридж ансамбъл.

Възхваляван от вестник Гардиън за неговия "майсторски пианизъм", Даниел Тонг е концертирал на много от най-важните британски сцени и фестивали - Уигмор Хол, South Bank Centre, Св. Джордж Бристол, общината в Бирмингам, както и фестивалите в Челтънхам, Алдебург и Единбург. Той често може да бъде чут по радио Би Би Си и е излъчван из цяла Европа и отвъд нея. Като основател и пианист на Лондонския Бридж Ансамбъл, Даниел участва в техните записи на произведения от Франк Бридж и Антонин Дворжак, които са високо оценен

Къщата на София

Събитието в Къщата на София е само първият от шестте камерни концерта от цикъла МОТИВ 2017/2018. Всеки месец българската публика ще има щастието да преживее по едно събитие с изпълнители, наградени от престижни европейски и световна конкурси, които концертират на легендарни световни сцени. Неподражаемите по рода си камерни вечери ще дадат нов облик на музикалната сцена - изпълнителите ще представят изкуството си пред камината, в артистичната среда на елитната галерия, в непосредствено общуване с публиката по особено емоционален начин. Местата в залата ще бъдат не повече от 50, а организаторите ще допълнят специалната атмосфера на вечерта с комплимент за всеки гост.

Билети се предлагат на касите на Eventim в страната, онлайн на www.eventim.bg или преди събитието в Къщата на София, ако има останали свободни места.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Следите остават" или "Нищо не е отминало" - ретроспекция на Николай Русев

Изложбата показва селекция от картини на художника, създадени през цялата му кариера

Концертът на Елена Башкирова на 7 октомври в Пловдив се отлага

Новата дата за събитието ще бъде оповестена допълнително

Очаква ни Трети Международен хоров фестивал "Момчетата пеят" - София 2023

Публиката ще може да чуе представителна програма с участието на хорови състави от България, Швейцария и Белгия

Галерия "ЛИК" представя "Реалност и фантазия" от Божидар Димитров

Изложба - живопис от 4 октомври до 24 октомври 2023 г.