Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Представяме ви първия трейлър на сериала "Пикник край пътя" по Братя Стругацки

Представяме ви първия трейлър на сериала "Пикник край пътя" по Братя Стругацки

Режисьор е Алън Тейлър, заснел епизоди в "Сексът и градът", "Кланът Сопрано" и "Игра на тронове"

Появи се първият трейлър на сериала "Пикник край пътя" по едноименната повест на братя Аркадий и Борис Стругацки. Сценарист е Джак Паглен, който по-рано работи заедно с режисьора Кристофър Нолан във филма "Превъзходство". Режисьор е Алън Тейлър, заснел епизоди в "Сексът и градът", "Кланът Сопрано" и "Игра на тронове". Мат Гуд ("Пазителите") ще влезе в ролята на главния герой - Редрик Шухарт (Ред).

"Пикник край пътя" разказва за промените, настъпили на Земята, след посещението на извънземни. Събитията се случват на шест различни места в период от два дни. Отначало нито Посетителите, нито техните транспортни средства са забелязани от хората, живеещи в откъснати райони.

Fan art по „Пикник край пътя“

Впоследствие въпросните места се превръщат в зони, криещи тайнствени и опасни феномени. Там са открити странни артефакти с необясними и на пръв поглед свръхестествени свойства. Способни са както да унищожат човек, така и да го надарят с необичайни способности, като например пирокинезата или овладяването на огъня. Тези артефакти, оставени от извънземните, са целта на Сталкерите - хора, които рискуват живота си, влизайки в Зоните, за да се сдобият с причудливите съкровища.

Филмът "Сталкер" на руския майстор на киното Андрей Тарковски, създаден през 1979 г. също е по мотиви от научно-фантастичната повест "Пикник край пътя" на писателите фантасти Аркадий и Борис Стругацки и вече има заслужено място сред най-добрите ленти в света.

Кадър от филма "Сталкер" на Тарковски

В разрез с представите за фантастично кино, в "Сталкер" липсват скъпи декори и специални костюми. Филмът е почти напълно лишен дори от технически ефекти. Това отговаря на разбиранията на Тарковски, че за да е убедителен фантастичният филм, всичко в него трябва да изглежда делнично и обикновено. От сценария на братя Стругацки, търпял многократно коренни промени, са отстранени всички подобни елементи. След като Тарковски дълго търси подходящо място, за декор на снимките от "Зоната" е избрана изоставена електроцентрала в Естония. 

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

В навечерието на рождения си ден, Преслава Пейчева с ново парче

Песента се казва "Така добре" и е в стил клубен поп-денс

За виното от глухарчета и какво е да слушаш еротични романи

Вижте кои са най-горещите летни заглавия за слушане в Storytel

Отиде си художничката Ивана Енева - първата жена професор по керамика в България

"За мен керамиката е начин на живот, а Академията - моята съдба", казваше именитият ни творец

"Световен театър в София" представя "Тартюф, лицемерът" на "Комеди франсез"

"Световен театър в София" представя "Тартюф, лицемерът" на "Комеди франсез". В три поредни вечери - 16, 17 и 18 юни, във Френския институт ще бъде излъчен запис от представлението на един от най-прочутите театри

"Рицари на справедливостта" с изключителния Мадс Микелсен от 17 юни в кината на 19 града в България

Лентата на Андерс Томас Йенсен е определен от киноспециалисти в цял свят като един от най-добрите датски филми на 2021 година

"Атлантида" по Хофман - невъзможният персонаж

На Ернст Теодор Амадеус Хофман е посветен премиерният спектакъл "Атлантида". Първите представления са на 16 и 17 юни в Swimming Pool

Виж всички

Календар