Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Представяме ви първия трейлър на сериала "Пикник край пътя" по Братя Стругацки

Представяме ви първия трейлър на сериала "Пикник край пътя" по Братя Стругацки

Режисьор е Алън Тейлър, заснел епизоди в "Сексът и градът", "Кланът Сопрано" и "Игра на тронове"

Появи се първият трейлър на сериала "Пикник край пътя" по едноименната повест на братя Аркадий и Борис Стругацки. Сценарист е Джак Паглен, който по-рано работи заедно с режисьора Кристофър Нолан във филма "Превъзходство". Режисьор е Алън Тейлър, заснел епизоди в "Сексът и градът", "Кланът Сопрано" и "Игра на тронове". Мат Гуд ("Пазителите") ще влезе в ролята на главния герой - Редрик Шухарт (Ред).

"Пикник край пътя" разказва за промените, настъпили на Земята, след посещението на извънземни. Събитията се случват на шест различни места в период от два дни. Отначало нито Посетителите, нито техните транспортни средства са забелязани от хората, живеещи в откъснати райони.

Fan art по „Пикник край пътя“

Впоследствие въпросните места се превръщат в зони, криещи тайнствени и опасни феномени. Там са открити странни артефакти с необясними и на пръв поглед свръхестествени свойства. Способни са както да унищожат човек, така и да го надарят с необичайни способности, като например пирокинезата или овладяването на огъня. Тези артефакти, оставени от извънземните, са целта на Сталкерите - хора, които рискуват живота си, влизайки в Зоните, за да се сдобият с причудливите съкровища.

Филмът "Сталкер" на руския майстор на киното Андрей Тарковски, създаден през 1979 г. също е по мотиви от научно-фантастичната повест "Пикник край пътя" на писателите фантасти Аркадий и Борис Стругацки и вече има заслужено място сред най-добрите ленти в света.

Кадър от филма "Сталкер" на Тарковски

В разрез с представите за фантастично кино, в "Сталкер" липсват скъпи декори и специални костюми. Филмът е почти напълно лишен дори от технически ефекти. Това отговаря на разбиранията на Тарковски, че за да е убедителен фантастичният филм, всичко в него трябва да изглежда делнично и обикновено. От сценария на братя Стругацки, търпял многократно коренни промени, са отстранени всички подобни елементи. След като Тарковски дълго търси подходящо място, за декор на снимките от "Зоната" е избрана изоставена електроцентрала в Естония. 

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

"Метрополитън" в Ню Йорк представя в нова светлина европейска живопис от пет века

Повече от 700 нидерландски, фламандски, френски, италиански, испански и английски шедьоври са окачени отново и осветени по стените на 45 галерии в постоянната изложба "Виж отново: Европейска живопис 1300-1800"

"Вино от глухарчета" - поклон към порасналите деца (ВИДЕО)

Катя Петрова поставя романа на Рей Бредбъри за първи път на театралната сцена у нас

Спечели специален комплект от филма "Диада"

Вторият филм на Яна Титова след супер успешния "Доза Щастие" също се радва на изключителен интерес и вече се превърна във фаворит на зрителите

Стефан Командарев в He's the Man: Уроците на един никога доволен от себе си мъж

Всички мечтаем за няколко минути, в които ще извършим подвиг, но всекидневните войни, ежедневните усилия, са най-важните и най-трудните, заявява режисьорът

Първo място за "Диада" в родния боксофис

Филмът на Яна Титова е най-гледаното заглавие за изминалия уикенд

Изложба на Модиляни се фокусира върху връзката на художника с търговеца на изкуство Пол Гийом

22 картини, 8 скулптури, фотографии и архиви могат да се видят в "Мюзе д'оранжри" в Париж до 15 януари 2024 г.

Виж всички

Календар