Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Весела Бабинова в "Пистолет в Торнадо" с премиера на българската театрална сцена

ПРЕМИЕРА

Весела Бабинова в "Пистолет в Торнадо" с премиера на българската театрална сцена

Моноспектакълът ще бъде представен на 12 ноември в THЀATRO

Весела Бабинова (Фотокредит: Фелия Барух)

Още

Звезден каст в култовата пиеса "Отблизо" на Патрик Марбър

Звезден каст в култовата пиеса "Отблизо" на Патрик Марбър

На 12 ноември в Thѐatro (Театро отсам канала) за първи път пред българската публика ще бъде представен популярният моноспектакъл "Пистолет в Торнадо".

В ролята на главната героиня, Анджела, се превъплъщава Весела Бабинова, а сюжетът е тясно обвързан с Хамлетовия монолог "Да бъдеш или да не бъдеш" от едноименната Шекспирова пиеса.

THЀATRO

Историята ще ни срещне с една жена на средна възраст в американско градче. Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи. Автор на пиесата е Лорън Гъндърсън - един от най-продуцираните драматурзи в САЩ от 2015 година насам, оглавявала списъка цели три пъти, включително и за сезон 2022/2023 г.

Купи билет"Това е пиеса, в която аз играя Анджела - един много любопитен персонаж. На първо четене си казваш: "Аха, ясно", но после си даваш сметка, че това е поредният път, в който първото впечатление лъже. Изглежда като жена, с която бих била близка, но пречката е, че с нея никога не можеш да си сигурен дали наистина мисли това, което изрича. Дали всъщност всичко не е просто: "Думи, думи, думи.", споделя Весела Бабинова за ролята си.

Изправена пред смъртна опасност, барикадирана в мазето и криеща се от бушуващото горе торнадо, Анджела използва последното, което ѝ остава - чувството за хумор. Макар самата тя да е застрахователен агент, нищо в живота ѝ не е съвсем подредено. Опитва се да не лъже, но го прави постоянно. Как така всичко рязко се обърка? Едно торнадо може да обърне наопаки целия ти живот.

Моноспектакълът с участието на Весела Бабинова ще бъде представен на 12 ноември (Фотокредит: Фелия Барух)

Купи билетРежисьор е Васил Дуев - Тайг, сценографията и костюмите са сътворени от Елис Вели, а музиката е дело на Тони Рикев.

Това ще бъде втора постановка на продуцентското дуо Луиза Григорова - Макариев и Александър Сано, след премиерната "ОТБЛИЗО", която дебютира в средата на юли месец тази година и вече е гледана от над 5 000 души.

Билети за "ПИСТОЛЕТ В ТОРНАДО" ще откриете в мрежата на ИВЕНТИМ на цени от 25 до 35 лева.

Весела Бабинова (Фотокредит: Диляна Флорентин)

Весела Бабинова е носителка на награда "АСКЕР" за изгряваща звезда и "ИКАР" за поддържаща женска роля. Позната е още от телевизионния екран с ролята си в "МЕН НЕ МЕ МИСЛЕТЕ" и "ДЕНЯТ НА БАЩАТА".

Още

Дария Симеонова и Весела Бабинова - в един нетипичен сблъсък

Дария Симеонова и Весела Бабинова - в един нетипичен сблъсък

Още

Весела Бабинова: Толкова много търсим близост, че понякога буквално се сблъскваме с другия

Весела Бабинова: Толкова много търсим близост, че понякога буквално се сблъскваме с другия

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Всеки ще открие своето заглавие на фестивала "Сцена на кръстопът" през есента

Акцентите в новото издание на театралния фестивал в Пловдив са вълнуващи и за най-изисканите почитатели на "изкуството на мига"

Духът на конфликта между Русия и Украйна витае на театралния фестивал в Авиньон

"Виждам театъра като място, което има потенциала да разкрива и разрешава политически конфликти, място за нови форми на солидарност", казва режисьорката на "Майки, песен за военно време" - Марта Гурницка

България и Македония се обединяват в театрално представление

Мартина Троанска с номинация ИКАР 2024 за главна женска роля и Марин Джишев от Северна Македония застават заедно, един до друг на 16 юли от 19 ч. в зала 2 на "Топлоцентрала", за да потърсят чрез изкуството общ език

Много театър, Stand-Up комедии и разнообразна детска програма от 18 юли на Sofia Summer Fest

Петото издание на летния културен фестивал на София започва с концерт на Васил Найденов

Русенската опера представя "Кармен" на "Сцена на вековете" във Велико Търново

"Русенският балет внася нов живот в класическата история за пленителната Кармен. Той потапя публиката в страстната атмосфера на Испания, където любовта, ревността и свободолюбието се сблъскват по експлозивен начин, а невидимата сила на съдбата е изведена като отделен художествен образ", казва Лилия Морале от културния институт в Русе