Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Любимото сопрано на Хосе Карерас се изявява на сцената на Музикалния театър

МУЗИКАЛНИ ЗВЕЗДИ

Любимото сопрано на Хосе Карерас се изявява на сцената на Музикалния театър

Илина Михайлова е в главните роли на най-обичаните оперети на театъра

Илина Михайлова (Розалинда) и Владимир Грудков (Айзенщайн) в "Прилепът" (Източник: Музикален театър)

Оперната певица Илина Михайлова, нашумяла от съвместните си концерти с великия Хосе Карерас, от няколко сезона успешно се изявява на сцената на Музикалния театър.

"Графиня Марица" - чардаш, шоколад и рокендрол, премиера (Източник: Музикален театър)

Сопраното блести в главните роли на едни от най-гледаните спектакли на театъра - тя е Розалинда в "Прилепът" от Щраус, Силва в "Царицата на чардаша". От март ще блести и в премиерната постановка на Музикалния театър на "Графиня Марица - чардаш, шоколад и рокендрол" - осъвременена версия на шедьовъра на Калман.

Още

Оперетата "Хубавата Елена" със звездното участие на Илина Михайлова и Александър Мутафчийски - в Пловдив

Оперетата "Хубавата Елена" със звездното участие на Илина Михайлова и Александър Мутафчийски - в Пловдив

Режисьор на спектакъла е Марияна Арсенова. Събитията в него се развиват в имението на графиня Марица, но в него има и една приказна фамилна шоколадова фабрика. Част от героите искат да намерят тайната съставка, която прави вкусът на шоколада невероятен.

Зрителите ще я търсят заедно с героите до финала, за да разберат, че тайната е в любовта. Действието е пренесено от 20-те в 50-те години на миналия век, когато се заражда рокендрола и се усеща еманципирането на жените. В ролята на Марица Илина Михайлова ще си партнира с примите на Музикалния театър Добрина Икономова и Валентина Корчакова. Премиерните дати на "Графиня Марица - чардаш, шоколад и рокендрол" на сцената на Музикалния театър са 11,12 и 13 март.

Илина Михайлова пробва роклята на Графия Марица в шивалнята на Музикалния театър (Източник: Музикален театър)

Зрителите могат да гледат любимото сопрано на Карерас още тази седмица на сцената на Музикалния театър. На 25 февруари, петък, от 19.00 часа тя играе нелеката роля на Розалинда в най-обичаната оперета на Щраус - "Прилепът". Музикалният театър ни кани на шеметния бал на Принц Орловски, където се лее шампанско и се танцува до зори. Именно там се заплита интригата в сюжета - без да подозира, че е в действие планът "Отмъщението на Прилепа", Айзенщайн(Владимир Грудков) ухажва собствената си съпруга Розалинда, прикрита с маска.

"Публиката ще види класически прочит на пиесата и в същото време една изцяло нова и непоставяна досега сценична версия на "Прилепът". Тя е направена с шега,с лекота и финес, както се поставят всички оперетни заглавия в Музикалния театър" - разкрива режисьорът на спектакъла Марияна Арсенова.

Илина Михайлова в сцена от "Прилепът" (Източник: Музикален театър)

Илина Михайлова в сцена от "Прилепът" (Източник: Музикален театър)

В останалите роли гледаме солистите: Христо Сарафов (Франк), Стефан Петков (Алфред), Добромир Момеков (Фалке), Тодор Велков (Блинд), Исидора Молес (Адела), Ралица Анкова (Ида), Георги-Маноел Димитров (Фрош), Александър Василев (Лакей/Лесничей), Пламена Михова (Мелания), Николай Димов (Корикон), Румен Григоров (Герхард), Лъчезар Лазаров (Франц). Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

На 26 февруари, събота, от 19:00 часа Музикалният театър кани зрителите на шеметната музикална комедия "Лелята на Чарли". Тя е написана от композитора Оскар Фелцман по класическата комедия на Томас Брандън "Лелята на Чарли". Фелцман е прочут като автор на успешни музикални и филмови комедии и много популярни шлагери.

На 26 февруари участват артистите: Георги-Маноел Димитров, Денко Проданов, Тодор Велков, Яна Стефанова, Елица Красимирова, Кръстан Кръстанов, Лъчезар Лазаров, Юлия Маринова, Илона Иванова, Румен Григоров. Оркестър на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов

В неделя, 27 февруари, от 17.00 часа зрителите могат да гледат Илина Михайлова в друга главна роля - на Силва в друга прочута оперета на калман - "Царицата на чардаша". На сцената като Едвин й партнира отново Владимир Грудков. В другите роли гледаме: Илона Иванова(Щаси), Александър Панайотов(Бони), Николай Борисов (Фери Бачи), Калина Ангелова(Цилика), Румен Григоров(Мишка), Лъчезар Лазаров(Генералът), Иван Панев(Князът), Георги-Маноел Димитров(Киш), Александър Василев (Пиколо), Грозданка Филипова(Херцогинята).

Билетите за спектаклите се продават на сайта ТУК и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79).

От 24-ти февруари достъпът до спектаклите на театъра е без изискването на зелен сертификат или отрицателен тест.

Още

Музикалният театър посреща Новата година с "Прилепът"

Музикалният театър посреща Новата година с "Прилепът"

Още

Ретро автомобил "Рокни Студебейкър" от 1930-та, качват на сцената за "Царицата на чардаша"

Ретро автомобил "Рокни Студебейкър" от 1930-та, качват на сцената за "Царицата на чардаша"

Още

"Кристална лира" за "Фантомът на операта" на Музикалния театър

"Кристална лира" за "Фантомът на операта" на Музикалния театър

Още

Християна Лоизу дебютира във "Фантомът на операта" в Музикалния театър

Християна Лоизу дебютира във "Фантомът на операта" в Музикалния театър

 

ИЗБРАНО
Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Ще посрещнем лятото в София със SoFest Summer

Лятното издание на SoFest 2023 ще събере на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина от 22-ри до 25-ти юни в Кино Кабана, София

Най-известната опера на Моцарт "Дон Жуан" със софийска премиера на 15 юни в Зала 1 на НДК

Суперпродукцията е на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново в партньорство с Националния дворец на културата

Соня Йончева участва в концерт на Филхармонията на Баден-Баден под диригентството на Найден Тодоров

"Страст и любов изпълниха зала Фестпилхаус, след като изпълненията на Соня Йончева и Джовани Сала "завладяха сърцата на публиката", отбелязаха от Филхармонията

"Мъртви души" - представлението без думи в "Топлоцентрала"

Ще бъде показано премиерно за София на голямата сцена в ТОПЛОЦЕНТРАЛА на 7 и 8 юни. Представлението бе посрещнато с овации от публиката и висока оценка от критиката на One Dance Week в Пловдив преди по-малко от месец

От 4 до 24 юни ще продължи 17-ият "Световен театър в София"

Предвидени са гостувания на спектаклите "Да яздиш облак" на Раби Мруе - тази вечер в "Топлоцентрала", "Любов" на Пипо Делбоно - на 8 юни в Сатиричния театър, и "Животът е сън" на Деклан Донелан и Ник Ормерод - на 15 юни в Народния театър "Иван Вазов".

Пловдивският драматичен театър представя „Укротяване на опърничавата“ на варненска сцена

Спектакълът получи приз "Икар" за майсторско техническо осъществяване