Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Ицхак Финци получава "Златен кукерикон" за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев

ОТЛИЧИЯ

Ицхак Финци получава "Златен кукерикон" за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев

Големият български актьор е поредният носител на отличието след Пламен Марков (2021), Андрей Аврамов (2020), Татяна Лолова (2019), Славчо Пеев (2018)

Снимка: BulFoto

Ицхак Финци получава "Златен кукерикон" за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев, съобщават от Сатиричния театър, предава БТА. 

Големият български актьор е поредният носител на отличието след Пламен Марков (2021), Андрей Аврамов (2020), Татяна Лолова (2019), Славчо Пеев (2018).

За достижения в хумора и сатирата в българския театър, за 2022 година са номинирани артисти в няколко категории.

Още

Самуел Финци: Не съм български актьор

Самуел Финци: Не съм български актьор

За млада надежда отличените са Николай Кенаров, режисьор на постановката "Вечеря за глупаци" от Франсис Вебер (Драматичен театър "Стоян Бъчваров", Варна), Николай Николаев - актьор в постановката "Двама в делириум" от Йожен Йонеско, режисьор Николай Йорданов, "Ялта арт рум", и Ния Кръстева - за ролята й в "Съблечи се за вечеря" от Марк Камолети (режисьор Венцислав Асенов, Младежки театър).

За женска роля са номинирани Светлана Янчева за ролята й в "Шекспирин по време на пандемия" от Теди Москов ("Зад канала"), Илиана Коджабашева за "Едни момичета" от Нийл Лабют, режисьор Стефан Спасов (Народен театър) и Анна Петрова за "Хайде да правим секс" от Валентин Красногоров, режисьор Владимир Петков (ДТ - Търговище).

За мъжка роля номинираните са Христо Мутафчиев за "Плач на ангел" от Стефан Цанев (режисьор Стоян Радев, Народен театър), Христо Пъдев за "Балканска сватба" по Бертолт Брехт (режисьор Ивайло Ненов, ДТ "Сава Огнянов", Русе) и Герасим Георгиев-Геро за "Укротяване на опърничавата" от Шекспир, (режисьор Стайко Мурджев, ДТ - Пловдив).

За режисура номинирани са Антон Угринов за "Колко е важно да бъдеш сериозен" от Оскар Уайлд (ДТ "Н. Й. Вапцаров", Благоевград), Денислав Янев за "Скъперникът" от Молиер (ДТ "Сава Огнянов", Русе) и Явор Гърдев за "Опашката" от Захари Карабашлиев (ДТ "Иван Радоев", Плевен).

Номинациите за спектакъл са за "Колко е важно да бъдеш сериозен" на Антон Угринов, "Укротяване на опърничавата" на Стайко Мурджев и "Скъперникът" на Денислав Янев.

Още

Легендарният Ицко Финци гостува на кинофестивала в Ловеч

Легендарният Ицко Финци гостува на кинофестивала в Ловеч

Още

Водещият на "Берлинале" Самуел Финци: Не се гордея с политическото положение в България

Водещият на "Берлинале" Самуел Финци: Не се гордея с политическото положение в България

Още

Ицко Финци с юбилеен спектакъл "Светът е сцена"

Ицко Финци с юбилеен спектакъл "Светът е сцена"

Още

Лиза Боева, Ицко Финци и тяхната Чеховска компания

Лиза Боева, Ицко Финци и тяхната Чеховска компания

 

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Съни Сънински ще режисира пиесата, носител на наградата "Славка Славова"

"Кулата" на Борис Кръстев е последният засега носител на наградата на името на актрисата Славка Славова (1924-2002), която се дава от екипа на "Театър 199". Участват Йоана Буковска, Свежен Младенов и Йордан Ръсин

„Шърли Валънтайн“ ще има 100-тно представление в Народния театър

Едноименният моноспектакъл на Албена Колева е режисиран от нейния баща Тодор Колев

Самуел Финци с гръм и трясък

Не пропускайте "Един кон влязъл в бар" на 25 и 26 март в Народния театър, копродукция на Дойчес Театър (Берлин), Залцбургски фестивал и Бургтеатър (Виена)

"Риголето" с гост-диригент и забележителни солисти на бургаска сцена

Спектакълът ще бъде под палката на Матей Поп от Румъния

Документална изложба представя Апостол Карамитев пред Народния театър

До 2 април 28 табла разказват за живота и творческия път на големия актьор, който ще бъде запомнен както с големите си роли в киното, така и на театралната сцена

"Живакът" на Димитър Живков излиза като роман след 10 години и 250 представления

"Това е роман, от който ще се смеете с глас, който ще пречисти душата ви. И след който с усмивка ще си повтаряте "Я съм могу див!", разказва издателят Христо Блажев