Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Деян Донков гостува с постановката си "В очакване на Годо" в Пловдив

ПОД ТЕПЕТАТА

Деян Донков гостува с постановката си "В очакване на Годо" в Пловдив

Спектакълът на Театър "Азарян" ще бъде представен на 21 септември на фестивала "Сцена на кръстопът"

Иван Бърнев и ДеянДонков в постановката "В очакване на Годо"

Спектакълът на Театър "Азарян" - "В очакване на Годо"- ще гостува в 21-то издание на престижния театрален фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив. Събитието, което започна вчера и ще продължи до 23-ти септември, ще покаже някои от най-интригуващите наши и чуждестранни постановки.

Столичните театри също са подготвили селекция от представления, които през изминалия театрален сезон са високо оценени, както от гилдията, така и от публиката.

Иван Бърнев в спектакъла "В очакване на Годо"

"В очакване на Годо" по Самюъл Бекет е изборът на Театър "Азарян", който ще бъде представен пред пловдивската публика, в рамките на фестивала "Сцена на кръстопът".

Представлението е режисьорски дебют на популярния актьор Деян Донков и изразява преклонението и уважението на Донков към любимия му учител по театър и живеене - Крикор Азарян. На сцената на НДК, наречена на големия режисьор, като Владимир застава самият Деян, а талантливият Иван Бърнев е вечно питащият Естрагон.

Деян Донков в спектакъла "В очакване на Годо"

В останалите роли участват: Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. Сценографията и костюмите са дело на Чавдар Гюзелев, а саунд дизайнът е на Калин Николов.

"В очакване на Годо" може да видим в Пловдив, Драматичен театър - голяма сцена, на 21 септември от 19:00 часа.

Повече за "В очакване на Годо":

Първото представление е играно в парижкия Théâtre de Babylone на 5 януари 1953 г., режисирано от Роже Блен, който изпълнявал и една от ролите. Липсата на непосредствено разбираемо послание първоначално предизвиквало бурни реакции на публиката. Впоследствие пиесата се утвърждава като една от знаковите творби на модерната драматургия. Поставяна е многократно по сцените на европейските театри, както и на други места по света.

През 80-те години на миналия век версия на "В очакване на Годо", поставена от Леон Даниел, жъне нечуван успех с изпълненията на Йосиф Сърчаджиев и Ивайло Христов.

Деян Донков проставя за първи път представлението на сцената на "Азарян" на 23 март тази година.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Виенски вкус в ритъма на валс, полка, кадрил и кан‐кан с "Прилепът"

Под палката на Димитър Косев, Еделина Кънева и Марчо Апостолов гостуват в главните роли в една от най-известните оперети от Йохан Щраус-син на 27 февруари в операта в Бургас

Ясмина Реза, Стоян Радев и "Три версии на живота" с премиера в I AM Studio

Спектакълът е на 28 февруари на сцената на I AM Studio

Танцовата драма "Нестинарка" - 96 години български професионален балет

Обичаният и емблематичен танцов спектакъл се показва в изложба, филм и спектакъл на 29 февруари от балетната трупа на Старозагорската опера

Народният театър посреща над 50 гости от цяла Европа за първото издание на формата "НТ Мини"

От 27 февруари до 2 март в Народен театър "Иван Вазов" ще се проведе първото издание "НТ Мини" - умален формат на шоукейс, който в пет поредни вечери ще покаже селекция от пет емблематични спектакъла от репертоара на театъра

Театър "Българска армия" ни кани на сватба с "Пет жени в еднакви рокли"

Режисьор е Атанас Атаносв , а авторът на пиесата Алън Бол е носител на "Оскар" за сценария на "Американски прелести"

"Behind you" с премиера на 1 март на сцената на Yalta Art Room

Филип Миланов и Елизабет Якимова представят солов танцов пърформанс