Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

АВТАРКИЯ (….) В търсене на самодостатъчност - единствено на 8 юни в Театър Азарян

СВЕТОВЕН ТЕАТЪР В СОФИЯ

АВТАРКИЯ (….) В търсене на самодостатъчност - единствено на 8 юни в Театър Азарян

Ан Нгуен – една от големите реформаторки на брейкданса – е гост на единадесетото издание на Световен театър в София

АВТАРКИЯ (….) В търсене на самодостатъчност, спектакъл на Танцова компания "Ан Нгуен" – Париж, Франция

"Никой не е извършил такава революция в изкуството на движението в хип-хопа, както Ан Нгуен. За брейкданса и попинга Автаркия (....) е това, което са Мърс Кънингам или Лусинда Чайлдс за съвременния танц: много изчистени хореографски композиции и движение, а като краен резултат се получава абстракция, която прелива от музикалност, динамика и радост." Artistik Rezo

Наричана една от най-големите реформаторки в брейкданса, Ан Нгуен съчетава своя танцов опит с различни бойни изкуства и аналитични подходи. През 2005 г. тя основава танцовата трупа par Terre.

Още

"Макбет" като "пекинска опера" е в афиша на "Световен театър в София"

"Макбет" като "пекинска опера" е в афиша на "Световен театър в София"

На 08 юни от 19:30 ч. в Театър Азарян е единствената възможност в София за среща с работата на френската хореографка. Мощният танцов спектакъл Автаркия (....) В търсене на самодостатъчност гостува в рамките на единадесетото издание на Световен театър в София.

На 9 юни танцовото представление ще гостува в Градската художествена галерия във Варна от 20:30 часа.

Автаркия (....) се развива като стратегическа игра за четирима в търсене на собствена територия, надмощие и възможност за постигане на хармония. В трескав ритуал изпълнителите зрелищно трансформират стила на популярни танци от съвременната градска култура като хип-хоп, брейкданс и попинг в абстрактен танцов речник.

Хореографиите на Ан Нгуен подчертават принципа на изграждане на движението в хип-хоп танца и неговия енергиен заряд, обличайки го в универсална символика. Тя е носител на Наградата за млади таланти в хореографията 2013, както и на отличието Кавалер на ордена на изкуствата и литературата за 2015 г. Асоцииран артист е към Националния център танц в Шало до 2018 г.

АВТАРКИЯ (....) В търсене на самодостатъчност

СВЕТОВЕН ТЕАТЪР В СОФИЯ

Театър Азарян, 08 юни (четвъртък), 19:30 ч.

par Terre / Танцова компания "Ан Нгуен" - Париж, Франция

хореография: Ан Нгуен

оригинална музика (композитор и перкусионист): Себастиен Лете

светлинен дизайн: Идир Ацеф

костюми: Куреж

участват: Магали Дюкло, Фара Елмаскини, Линда Хейфорд, Кон-Минг Ксионг

С подкрепата на: l"ADAMI. Копродукция на: Théâtre Paul Eluard de Bezons, Scène conventionnée; Théâtre Paul Eluard de Choisy-le-Roi; tanzhaus nrw, финансирана от Take-off: Junger Tanz Düsseldorf; Centre chorégraphique national de Grenoble - dans le cadre de l"accueil studio 2013; Centre chorégraphique national de Rillieux-la-Pape - Direction Yuval Pick; Parc de la Villette (WIP Villette); Centre de Danse du Galion d"Aulnay-sous-Bois; L"Avant-Scène Cognac - Scène conventionnée "inclinée danse". Автаркия (....) е финансирана от Aide à l"écriture, предоставена от Beaumarchais-SACD association.

Продукцията гостува с подкрепата на Театроскоп в рамките на FranceDanse Orient-Express. Театроскоп е програма, лансирана от Френския институт, Министерството на културата и комуникацията и Министерството на външните работи и международното развитие на Франция.

Билети: 15 | 12 лв.

www.viafest.org

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Комикът Морт Сал почина на 94-годишна възраст

Счита се, че Морт Сал е оказал влияние върху комици като Джордж Карлин, Уди Алън и Джонатан Уинтърс. Сред приятелите му е и друг "разбивач на комедийни калъпи", Лени Брус

Огромен успех за премиерата на "Цветята" в Театър "София"

Зрителите могат да разгледат изложба на плакати за представлението, изработени от студенти от НХА

Вътрешно горене: Този ноември София е свободен театър

Между 7 ноември и 2 декември фестивалът за свободен театър ACT ще се проведе за 11 поредна година и ще представи изключителна международна и локална програма под мотото "Вътрешно горене"

Моноспектакълът на Деян Донков "Камбаната" - специалното събитие на Киномания

"Целта ми с този мистичен, фантастичен, отчасти комичен, красиво поетичен, дори епичен, крайно драматичен, а в края си трагичен разказ е да пропътувам дългия и мъчителен път до човешкото сърце", казва актьорът, към който се присъединява и оркестър "Карандила"

Йоана Буковска-Давидова се завръща с "Променяне"

Биографичният стендъп на Део, последното за годината шоу на Иван Динев-Устата и "Една жена каза" на Здрава Каменова ще усмихват публиката в клуб Joy Station

Две от най-актуалните имена на европейската танцова сцена закриват One Dance Week 2021

Незабравим танцов уикенд ни очаква в Пловдив. Между 22 и 24 октомври гледаме спектаклите Larsen C на Христос Пападопулос и "Грации" на Силвия Грибауди