Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Доверието в очите на горските обитатели

Доверието в очите на горските обитатели

Да пълзиш по земята пред входа на някоя пещера в продължение на часове, и то посред зима, не звучи като най-забавния начин човек да си прекара времето, но за младия финландски фотограф Конста Пункка това е неизбежна жертва в името на перфектната снимка на... едно малко мишле, например. Едва на 21 години, Пункка е доказал качествата си в заснемането на портретите на птици, катерици, лисици и други диви животни - и то от съвсем близко разстояние.

"Главната ми цел винаги е да уловя емоциите и чувствата на животните, които заснемам, споделя той. Тяхната безопасност винаги е на първо място за мен, и чак тогава идва осъществяването на снимките - и то само ако ситуацията го позволява. Всички портрети, които публикувам, са заснети в атмосфера на доверие между мен и животните. А тяхното доверие се печели само с много търпение."

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

България е в ТОП 10 в света по участия във фото конкурса Huawei Next-Image Awards 2020. Остават още 2 дни да се включите!

Освен богатия световен паричен и предметен награден фонд, Huawei България предоставя и 3 допълнителни атрактивни награди, специално и само за участници от България

"Висяща" фотоизложба в "Капана" показва улиците на Пловдив и техните скрити съкровища

Изложбата на пловдивския фотограф Александър Карамфилов е част от програмата на "Лято в Капана"

Huawei Next-Image Awards 2020: 5 съвета от Крис Захариев за победа във видео категорията

Младият кинорежисьор и влогър споделя стъпките към победа в категория "Live moments"

"Съпреживяване на дивото" с Богдан Боев и Ивайло Зафиров

Фотографската изложба можете да видите от 22 юли 2020 до август 2020 г. в галерия Little Bird Place

"На снимки с Фелини", когато всички роли се играят от "вълшебника Федерико"

Фотографската изложба по улица "Париж" в столицата, е посветена на 100-годишнината от рождението на гениалния режисьор и надниква в реализирането на филмите му