Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Отвътре навън" - изложба живопис и рисунка на Силвия Богоева

СЪБРАНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ

"Отвътре навън" - изложба живопис и рисунка на Силвия Богоева

Експозицията може да бъде видяна от 5 до 23 юли 2024 г. в Галерия Ларго

"Автопортет с куче" (Източник: Галерия "Ларго")

Още

"Защото на сърцето облекло е лицето" - Силвия Богоева рисува актьорите от спектакъла "Моби Дик" на Диана Добрева

"Защото на сърцето облекло е лицето" - Силвия Богоева рисува актьорите от спектакъла "Моби Дик" на Диана Добрева

На 5-ти юли галерия Ларго за пръв път ще представи в основната си изложбена зала талантливата художничка Силвия Богоева със серия от живописни платна и рисунки. Експозицията е "Отвътре навън", представя творби, подготвяни в последната година, и обещава да разкрие тайните кътчета на душата на Силвия Богоева, въвеждайки ни в нейния вътрешен свят чрез творбите ѝ.

Варненската публика ще има възможност да надникне във вселената на Силвия, където фигурите са потънали в размишление, съзерцание и умиротворение.

Галерия "Ларго"

За изявата си във Варна художничката споделя:

 "Отвътре навън" е една изложба, посветена изцяло на събрани преживявания от последната една година и половина от моя живот. Срещи с места, хора и животни, които се опитах да превърна в картини. Всеки един от тези сюжети е реален, макар и спонтанно роден като желание да бъде нарисуван, и всъщност прилича на биографичен пътепис на част от живота ми. Сюжетите не са дълго обмисляни, напротив: по-скоро са плод на неудържимо желание да възпроизведа вътрешното съзерцание над събития и случки, които са ме развълнували и които бих искала да споделя с по-широк кръг от хора."

"В гримьорната" (Източник: Галерия "Ларго")

"В ателието" (Източник: Галерия "Ларго")

В експозицията ще открием изключително интересни портрети на реални личности - интелектуалци, художници, актьори, които са оказали по един или друг начин сериозно въздействие върху художничката и са я провокирали да изобрази чрез четката и платното своето отношение към тях. В тези картини установяваме със задоволство, че Силвия Богоева е изключителен портретист. Образите, които извайва, са интимни, проникновени, карат зрителя да почувства характера и вътрешното състояние на моделите толкова добре, сякаш ги познава лично. Богата, сложна, чувствена живопис откриваме и в картините, в които героите са непознати на зрителя, но чрез погледа на Силвия той навлиза в техния свят тихо, на пръсти, в най-интимните им моменти.

"Сън" (Източник: Галерия "Ларго")

"Пълнолуние на плажа" (Източник: Галерия "Ларго")

В стаята, където спят беззащитни пред погледа ни, в палатката на брега на морето, където правят любов в тишината на нощта, в гримьорната или ателието, където са потънали във вътрешно творческо съзерцание и подготовка за изява.

Очакваме ви на откриването в петък, когато, в компанията на Силвия Богоева, ще отпразнуваме заедно първата ѝ самостоятелна изява във Варна. Експозицията ще бъде на разположение на варненската публика до 23-ти юли в ЗАЛА 1 на галерия Ларго.

"Портрет на Ивайло Мирчев" (Източник: Галерия "Ларго")

Портретн на Деян Донков (Източник: Галерия "Ларго")

Милена Димитрова, галерист

За автора:

Още

"Мракът свети" от Силвия Богоева

"Мракът свети" от Силвия Богоева

Силвия Богоева е родена на 17 октомври 1990 година в град София. Завършила е Национално училище за приложни изкуства "Св. Лука", София със специалност "Метал" през 2009-та година. През 2014 година завършва НХА- София, със степен бакалавър, специалност "Порцелан и стъкло". От 2016-та година е дипломиран магистър в НХА, София, със специалност "Живопис" в ателието на проф. Ивайло Мирчев и проф. Десислава Минчева.

"Портрет на Дани Рашев) (Източник: Галерия "Ларго")

Има 6 самостоятелни изложби в галерия "Spazio" (2022), в галерия Нюанс (2022, 2024), в галерия "Vivacom art hall", Оборище 5 (2023), комплекс Vaya Beach Resort, Иракли (2023) и в Народен театър (2024). Лауреат е на 7 награди: Трета награда от Национален младежки конкурс за приложни и изящни изкуства, спец. "Графика" (2009); Трета награда от Общоакадемичен конкурс за рисунка, НХА (2010); Награда от Общоакадемичен конкурс на катедра "Рисуване", НХА (2014); Поощрителна награда от Второ международно студентско биенале на рисунката, НХА (2015);

Втора награда на национален конкурс за млади автори " Миналото. Начин на употреба", галерия "Нюанс" (2020); "Портретът", награда за млад автор секция Живопис от г-н Тодор Стайков (Млади български художници), галерия Шипка 6 (2020); "Биографично: места на преживяното, сенки от миналото, сенки от бъдещето" - изложба на секция "Живопис" на СБХ, награда от г-н Тодор Стайков (Млади български художници) (2022). Живее и работи в град София.

ОТВЪТРЕ НАВЪН - изложба живопис и рисунка на Силвия Богоева

от 5 до 23 юли 2024 г. в Галерия "Ларго"

Откриване: петък, 05 юли 2024, 18:30

Още

"Баня" - Силвия Богоева и Мартин Трифонов във визуален диалог

"Баня" - Силвия Богоева и Мартин Трифонов във визуален диалог

Още

Арт Галерия Ларго представя Татяна Харизанова "На седем места в седем дни"

Арт Галерия Ларго представя Татяна Харизанова "На седем места в седем дни"

Още

"Истина/ Симулация": Арт Галерия Ларго представя "Поетично"

"Истина/ Симулация": Арт Галерия Ларго представя "Поетично"

Още

Арт Галерия Ларго: Йохен Кублик и неговите "Странствания по света"

Арт Галерия Ларго: Йохен Кублик и неговите "Странствания по света"

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Националната галерия показва ретроспективна експозиция на Бистра Льошевалие

"Националната галерия продължава своята мисия и политика да запознава публиката с автори от български произход, получили професионално признание извън границите на страната

Музеят за съвременно изкуство "Брера" ще отвори врати в Милано тази есен

Той се намира в близост до миланската картинната галерия "Брера", създадена през 1809 година. В новия музей ще се помещават над 100 произведения на съвременното изкуство, които са част от колекцията на "Брера" и през по-голямата част от времето са били съхранявани в склад

"Огледалото на вярата" с Боряна Росса и Олег Мавроматти

Официалното откриване е на 10 юли от 19:00 ч., изложбата ще продължи до 28 юли 2024 в галерия Credo Bonum, ул. „Славянска“ 2

Държавнически подаръци от социализма гостуват във Варненския музей

Изложбата е озаглавена "Подаръкът - акт на дипломация и междудържавни отношения" и е на Историческия музей в Правец

Импресионисти от музея "Лангмат" в Баден гостуват в Лозана

Повечето от произведенията - сред които много специални творби като "Плитката" на Реноар или "Гола жена" на Дега, никога не са напускали пашкула на вилата "Лангмат", недалеч от Цюрих в Северна Швейцария