Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Зорница Иларионова засне красив видеоклип с музиката на Паганини (видео)

МУЗИКА И ЖИВОПИС

Зорница Иларионова засне красив видеоклип с музиката на Паганини (видео)

"Ла Кампанела" звучи сред картини на български майстори

Още

Зорница Иларионова и Атанас Кръстев - красота сред руините (ВИДЕО)

Зорница Иларионова и Атанас Кръстев - красота сред руините (ВИДЕО)

Едва ли има личност в историята на музикалното изкуство, обградена с толкова легенди, с толкова истории като виртуоза Николо Паганини, предизвиквал с появата си на публични места и възторг, и страх, даже и ужас.

Зорница Иларионова ни представя творчеството му с най-известното произведение "Ла Кампанела" - "камбанката", третата част на втория концерт за цигулка, а гениалния австрийски цигулар Фриц Крайслер прави тази преработка и се изпълнява също така като самостоятелна пиеса.

Музей-галерия "Анел"

Видеоклипът е заснет сред красиви картини на наши майстори и на пианото е брилянтната Мартина Табакова, с която я свързва дългогодишно съструдничество. През 2020-та година дуото спечели престижната награда "Музикант на годината" в категория "Ансамбъл на годината", а Зорница Иларионова получи и приза "Музикант на годината" в категория "Активна творческа дейност" на Българското национално радио. Лентата е заснета и монтирана от Кирил Ханджиев. Аудио записа и постпродукцията са направени от Павел Стефанов. Продуцент е Зорница Иларионова.

"Тайнствената сила, с която успява да ни задвижи, освен Лист я притежава още само Паганини. " - Роберт Шуман

Освен своя изключителен талант, Зорница добавя и изобразителното изкуство за още по-силно въздействие в новата си продукция пресъздавейки музиката на гениалния Паганини. Подобно на художник, с интерпретацията си тя представя определена асоциативна символична картина, която отразява неината енергия. И с "Ла Кампанела" в превод "камбанката" провокира нашите сетива за красивото, изящното и вечното изкуство.

Зорница Иларионова и Мартина Табакова (Музей-галерия "Анел")

Зорница Иларионова снима между близо 100 произведения на изкуството, в Музей-галерия "Анел". Зашеметяваща гледка от шедьоврите на родни класици - Васил Стоилов, Дечко Узунов, Светлин Русев, Димитър Казаков-Нерон, Генко Генков, Георги Божилов-Слона, Атанас Яранов, Едмонд Демирджиян, Тома Трифоновски, Емил Стойчев, Николай Янакиев, Иван Лазаров, Вежди Рашидов, Крум Дамянов и др. част от колекцията на залата.

Още

Цигуларката Зорница Иларионова с три нови престижни награди

Цигуларката Зорница Иларионова с три нови престижни награди

Кариерата на Зорница Иларионова е свързана с имена като преподавателя й Захар Брон, цигуларите Светлин Русев, Веско Ешкенази, Мила Георгиева, пианистите Пламена Мангова, Георги Черкин, проф.Милена Моллова, диригентите Емил Табаков, Григор Паликаров, Йордан Камджалов, певеца Васил Петров и други. Зорница Иларионова свири с оркестъра на Кашкайш в Португалия, Калининградската филхармония в Дубай, Симфоничните оркестри на Анталия, Адана, Измир, Анкара, като лауреат от международния конкурс за цигулари "Суна Кан" - Анкара.

И като лауреат е поканена за член на жури в следващото издание на конкурса през октомври тази година. В България концертира със Софийска и Плевенска филхармония, Софийски солисти, Класик Фм, Симфониета Враца и Шумен, Пловдивска филхармония, Симфоничния оркестър на БНР и много други.

Мартина Табакова (Музей-галерия "Анел")

Познават я на големите сцени по света, където концертира с огромен успех, печели конкурси и преподава майсторски класове - САЩ, Австрия, Италия, Дубай, Турция, Франция, Швейцария, Испания, Сингапур, Русия, Япония. Издава три самостоятелни албума и се включва в националното турне на Васил Петров "SymphoNY way", като гост солист, което продължава и тази година.

Музикалните критици определят Зорница Иларионова като "Златното момиче на цигулката". Виртуоз с изумителна техника, съчетана с романтична чувствителност, брилянтна техника и красив цигулков тон. Видеоклипа е заснет по повод 240 години от рождението на Паганини и 60-сет години от смъртта на Фриц Крайслер. Продукцията се осъществява с подкрепата на "Национален Фонд култура", с партньорството на Музей-галерия "Анел".

Чуйте и вижте "Ла Кампанела" на Николо Паганини в изпълнение на Зорница Иларионова

Още

Зорница Иларионова с нов албум с френска класика - представя "Le Cadeau"

Зорница Иларионова с нов албум с френска класика - представя "Le Cadeau"

Още

Цигуларката Зорница Иларионова спечели първа и втора награди от Международния конкурс "Рудолф Баршай"

Цигуларката Зорница Иларионова спечели първа и втора награди от Международния конкурс "Рудолф Баршай"

Още

Мартина Табакова - виртуозност и красота в едно пиано

Мартина Табакова - виртуозност и красота в едно пиано

Още

Цигуларката Зорница Иларионова и пианистката Мартина Табакова с награди от Париж и Москва

Цигуларката Зорница Иларионова и пианистката Мартина Табакова с награди от Париж и Москва

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

Франция представя официалната музикална тема на Олимпийските игри 2024

Музиката на Виктор льо Ман е с название "Парад" и ще бъде изпълнена на живо от Оркестъра на Марсилия в двореца Фаро

"Гунди – Легенда за любовта" тръгва по кината от 18 октомври

Дългоочакваният трейлър показа нови сюжетни линии и какво да очакваме от лентата за Георги Аспарухов

Хипнотичният "Звярът" с Леа Сейду по кината от 10 май

Филмът на Бертран Бонело е създаден по мотиви от повестта "Звярът в джунглата" от Хенри Джеймс

Модерната Одисея "Аз, капитан" тръгва по кината

Филмът на Матео Гароне взе Сребърен лъв във Венеция и беше номиниран за "Оскар" в категорията за най-добър междуанароден филм

Адела Пеева кани на среща с "Кметът" и екипа на филма

Филмът разказва за живота и делото на инж. Иван Иванов - най-дълго управлявалият и най-успешният кмет на София през ХХ век

Неда Спасова: Премиера на български филм е наистина празник

"Не мога да опиша чувството, с което виждаш очите на зрителите след прожекцията на филма "Защото обичам лошото време", споделя актрисата

Виж всички

Календар