Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Плевенска филхармония и Формация "ГеоМарЧаЛо" представиха "Пътуване в музиката" на Sofia Summer Fest 2023

ЛЯТО ПО НОТИ

Плевенска филхармония и Формация "ГеоМарЧаЛо" представиха "Пътуване в музиката" на Sofia Summer Fest 2023

Цялото съдържание беше свързано със света, живота, творчеството на композиторите, музикалното изкуство във времето и Земята, на която сме всички ние

Плевенска филхармония и Формация "ГеоМарЧаЛо" представиха "Пътуване в музиката" в рамките на Sofia Summer Fest 2023 (Източник: Плевенска филхармония)

Плевенска филхармония и Формация "ГеоМарЧаЛо" представиха "Пътуване в музиката" в рамките на Sofia Summer Fest 2023.

Източник: Sofia Summer Fest

Концертът премина през много различни музикални епохи, като програмно сменяше музикалната стилистика.

Източник: Sofia Summer Fest

Програмата беше аранжирана от маестро Милтиядов за солисти, симфоничен оркестър и дръм секция. Музикалното изпълнение започна с класическа музика, произведения от романтизма и съвременността и достигна до оркестрови теми от филмова музика и симфони поп-рок произведения.

Източник: Sofia Summer Fest

Цялото съдържание беше свързано със света, живота, творчеството на композиторите, музикалното изкуство във времето и Земята, на която сме всички ние.

Силен емоционален момент, наред с красивото изпълнение на Четвърта част от Симфония № 9 "Из новия свят" от Дворжак, "Пиано фантазия" от Уилям Джоузеф, "Либертанго" от Астор Пиацола, "Паладио" от Карл Дженкинс, "Кашмир" от Лед Цепелин, беше и специалната песен с текст в рефрена "... ще намеря смисъл да остана".

Източник: Sofia Summer Fest

"Не съм избягал", както и "И малко тъга" бяха изпълнени от големия Камен Воденичаров, едната песен с поздрав към цялата публика на концерта, другата с лично посвещение в памет на неговия баща Борис Воденичаров.

Темата на концерта беше допълнена от специално програмирана мултимедия по идея на Камен Воденичаров, което за пореден път доказа, че преплитането на изкуствата надгражда емоционалното и цялостно преживяване на музикалната програма от публиката чрез всичките ѝ сетива.

Източник: Sofia Summer Fest

Проектът "Пътуване в музиката" е вече изпълняван на редица сцени в България, като в началото на годината беше изпълнен и на сцената на Ondaatje Theatre, Royal Geographical Society в Лондон, по покана на Българския културен институт отново от "ГеоМарЧаЛо": Чавдар Вълков - цигулка и концертмайстор на Плевенска филхармония, Лора Табакова - виолончело, Георги Милтиядов - пианист, диригент и оркестратор на програмата и разказвачът на музикалната приказка Камен Воденичаров.

Източник: Sofia Summer Fest

Концертът в Sofia Summer Fest беше част от отбелязването на 5 годишнината от създаването на формацията и първи за "ГеоМарЧаЛо" на софийска сцена. Вечерта завърши с два впечатляващи биса и много аплодисменти, пълен терен със заредени положително хора в публиката и на сцената, и заявка за следваща покана.

"Не съм избягал", както и "И малко тъга" бяха изпълнени от големия Камен Воденичаров, едната песен с поздрав към цялата публика на концерта, другата с лично посвещение в памет на неговия баща Борис Воденичаров (Източник: Sofia Summer Fest)

Организаторът на фестивалния форум г-н Борислав Чучков поздрави Плевенската филхармония и солистите за прекрасното музикално изпълнение и обяви следващите театрални, музикални и филмови вечери в програмата.

Източник: Sofia Summer Fest

"Пътуване в музиката" е част от юбилейния 70 годишен сезон на Плевенска филхармония.

Следете предстоящите концерти в официалната страница на културния институт и страницата във Фейсбук. 

Източник: Sofia Summer Fes

Още

Плевенска филхармония гостува на летния фестивал Sofia Summer Fest

Плевенска филхармония гостува на летния фестивал Sofia Summer Fest

Още

"Златните години на джаза" откриват августовската програма на Sofia Summer Fest

"Златните години на джаза" откриват августовската програма на Sofia Summer Fest

Още

Sofia Summer Fest 2023 започва със Sofia Finest

Sofia Summer Fest 2023 започва със Sofia Finest

Още

Много театър и музика през месец юли на Sofia Summer Fest 2023

Много театър и музика през месец юли на Sofia Summer Fest 2023

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Софийската опера открива новия си сезон тази вечер на крепостта Цари Мали град

Режисьорът Пламен Карталов избира късноатичната крепост, за да оживи на открито "Рилският пустинник", произведение, посветено на подвига на възвисен човек и покровител на държавата ни, светецът Йоан Рилски

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман

Людмил Ангелов посвещава рецитала си в "Европейски музикален фестивал" на своя учител Константин Станкович

Забележителният български пианист Людмил Ангелов ще вземе участие в тазгодишния "Европейски музикален фестивал" с клавирния рецитал "Фантазии и сонати", който ще се състои на 2 октомври т.г. от 19:30 ч. в зала "България"

„Новините в джаза“ начело с Михаил Йосифов с концерти в Русе, Велико Търново и Стара Загора

И трите събития ще са на закрито от 19ч. В Русе ще ги видим в Зала Европа, Доходно здание, във Велико Търново врати отваря Театрален салон на Народно читалище "Надежда 1869", а в Стара Загора - Регионална библиотека "Захарий Княжески"

Българска музика във всеки концерт от новия сезон на Радиосимфониците

Откриването на новия сезон на Симфоничния оркестър на БНР е на 6 октомври, петък, от 19.00 ч. в зала "България"

Любо Киров пее три поредни вечери в зала 1 на НДК

По думите им така кулминацията на турнето му, посетено от над 12 000 души, ще бъде в три последователни вечери в София пред още 10 000 души