Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Новогодишният фестивал предлага три концерта за празника

МУЗИКАЛНИ ПРИКАЗКИ

Новогодишният фестивал предлага три концерта за празника

„Празнични импресии“, „Зимна приказка“ и „Стъпки в снега“ са трите камерни концерта, на които любителите на класическата музика ще могат да се насладят в празничните дни

Пианистката Виктория Василенко, която заедно с Атанас Кръстев (виолончело) ще изпълнят "Празнични импресии" (Източник: НДК)

Подранил коледен подарък ще е концертът на 23 декември в зала 9 от 19:00 часа - "Празнични импресии" с участието на Атанас Кръстев /виолончело/ и Виктория Василенко /пиано/ - едно прекрасно младо дуо, което се представя успешно на български и международни сцени.

"Винаги сме имали много топли спомени от участията си в Новогодишния музикален фестивал и се радваме, че в тези истински предизвикателни времена можем да се завърнем на сцената на зала 9 и заедно да споделим магията на музиката", споделя талантливата пианистка. Пъстра, леснодостъпна и любима е програмата, която двамата с виолончелиста Атанас Кръстев са избрали. Тя включва произведения на Франк, Паганини, Чайковски и Касадо.

Последният камерен концерт от програма носи заглавието "Стъпки в снега" на дуото Иван Пенчев /цигулка/ и Деница Димитрова /арфа/ - 29 декември, зала 11 от 19:00 часа (Източник: НДК)

Още

Интересна детска програма на Новогодишния музикален фестивал

Интересна детска програма на Новогодишния музикален фестивал

На 28 декември от 19:00 часа в зала 11 ви очаква камерният концерт "Зимна приказка" с двете талантливи музикантки - Десислава Петева /флейта/ и Надежда Цанова /пиано/. За флейтистката Десислава Петева участието ѝ в Новогодишния фестивал винаги е специално. Тя пази топъл спомен за първите концерти на своята преподавателка, която е наблюдавала по време на НМФ и се вълнува днес да бъде участник в същия фестивал. "28 декември, е специална дата за мен, защото е времето между Коледа и Нова година, когато споделяме моменти с любимите си хора, слушаме хубава музика и се отдаваме на изкуството", сподели пианистката Надежда Цанова.

На 28 декември от 19:00 часа в зала 11 ви очаква камерният концерт "Зимна приказка" с двете талантливи музикантки - Десислава Петева /флейта/ и Надежда Цанова /пиано/ (Източник: НДК)

Последният камерен концерт от програма носи заглавието "Стъпки в снега" на дуото Иван Пенчев /цигулка/ и Деница Димитрова /арфа/ - 29 декември, зала 11 от 19:00 часа.

Поетичното заглавие на концерта насочва към програмата, която двамата са подбрали, а именно - Бах, Сен-Санс, Бизе, Римски-Корсаков, Дебюси, Масне, Равел. "За мен това е един доста специален състав, чисто камерен, защото за класическата комбинация с арфа се счита флейтата, а в случая аз ще акомпанирам на цигулка, което е доста по-силен инструмент и за мен това ще е огромно предизвикателство", разкрива Деница Димитрова. Партньорът ѝ на сцената и в живота - Иван Пенчев има богат опит в активната си концертна дейност като основател и лидер на "Quarto Quartet".

На 23 декември в зала 9 от 19:00 часа - "Празнични импресии" с участието на Атанас Кръстев /виолончело/ (Източник: НДК)

Билети за концертите можете да закупите от касите на Билетен център - НДК или онлайн.

*Билети за концерта "Празнични импресии" се продават САМО на касите на Билетен център.

Новогодишният музикален фестивал се реализира с подкрепата на Министерство на културата.

Още

 "Аве Мария" - Коледа с Люси Дяковска в Зала "България"

"Аве Мария" - Коледа с Люси Дяковска в Зала "България"

Още

Орлин Павлов и Биг Бендът на БНР с Коледен концерт-спектакъл

Орлин Павлов и Биг Бендът на БНР с Коледен концерт-спектакъл

Още

100 години Пиацола с КласикАрт и със специалното участие на млади таланти

100 години Пиацола с КласикАрт и със специалното участие на млади таланти

Още

Ерата на глобални конфликти и сътресения в началото на XX век, вдъхновява програмата на Залцбургския фестивал

Ерата на глобални конфликти и сътресения в началото на XX век, вдъхновява програмата на Залцбургския фестивал

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

hug or handshake представят най-новия си видео клип към песента SLOWBOY

Една силно зареждаща песен, носеща мелодично и танцувално поп звучене

Величието на Depeche Mode в Memento Mori

Dave Gahan и Martin Gore отпразнуват живота в петнадесетия си студиен албум "Memento Mori"

Световноизвестното клавирно дуо Катя и Мариел Лабек и маестро Найден Тодоров с концерт в деня на изборите

Те ще представят изключителния Концерт за две пиана на Франсис Пуленк. Елегантната френска вечер включва още "Следобедът на един фавн" от Клод Дебюси и забележителното "Болеро" от Морис Равел

Михаил Йосифов и "Новините в джаза" с турне и дебютен албум

Групата ще представи дебютния си албум "Първа емисия" с поредица от концерти в 7 града в страната

Нетфликс пуска филм за група "KISS" през 2024 г.

Групата е основана през 1973 г. в Ню Йорк. За 46-годишното си съществуване тя е продала над 100 милиона копия от албумите си

МУЗИКАУТОР писа до над 80 театъра, културни домове и ателиета за задължението да лицензират музиката в постановките си

"България, въпреки устойчивия си през последните години растеж, е на последно място по приходи от авторски възнаграждения на Балканите", заяви изпълнителният директор Иван Димитров