Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие

МУЗИКАЛНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ

Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие

На SoFest Spring виртуозният изпълнител на кавал и гръцките музиканти от „The Crossover Trio" ще ни отведат до Източното Средиземноморие

Източник: So Fest

Още

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

Когато кажем Маестро Теодосий Спасов, това не е достатъчно за "кавалджията на света". До името му седят звания като "носител на Грами", "артист на ЮНЕСКО", "Доктор хонорис кауза" и определения като "новатор в музикалното изкуство", творец със "свой собствен, уникален стил на свирене", един от "най-талантливите музиканти от Източна Европа", "кралят в музиката на Балканите". И всичко това не е случайно.

Източник: So Fest

Още

Фестивалът SoFest ще предложи три издания през 2024 година

Дара Екимова, Нети Добрева, Асен Блатечки, Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" на SoFest Spring

Теодосий Спасов първи започва да свири джаз на кавал и превръща изпълненията си в необикновен синтез между традиционен фолклор и класически джаз.

Виртуозният музикант без аналог в света заедно с "The Crossover Trio" от Гърция, ще представят на 18 май, за първи път на българска сцена, новия си проект.

Меломаните ще бъдат завладени от звуците на два струнни инструмента в изпълнението на Алкис Зопоглу и Марина Лионту Мохамент - канун, който произхожда от старата египетска арфа, и уд, който е най-известният арабски музикален инструмент. Тяхната музика - дълбоко мелодична, ритмична, почти дионисиева, ще е подсилена от изтъкнатия пиано солист Янис Кирим.

Свирейки с Теодосий Спасов, те взаимодействат помежду си, кръстосвайки различни музикални светове и създават репертоар от мелодии, които превключват между традиционна балканска и модерна музика. Пиесите на "Theodosii Spassov ft. The Crossover Triо", вдъхновени от богатите музикални традиции на Източното Средиземноморие и Балканите, ще отведат публиката на едно прекрасно музикално пътешествие.

Още

Зимното издание на SoFest 2023 възпламени публиката в три поредни вечери

Зимното издание на SoFest 2023 възпламени публиката в три поредни вечери

Още няколко обичани творци са избрали сцената на SoFest Spring, за да представят новите си проекти. Момичето на българската поп сцена Дара Екимова, заедно с бенд и танцьори, ще представи авторски парчета от предстоящия си албум. Премиера на българска сцена ще има театралната комедия с привкус на мелодрама "Този филм" - с участието на обичаните актьори Антоанета Добрева - Нети и Асен Блатечки.

Трио "VIVA" ще ни удивят с акапелни изпълнения, музикални интерпретации и сингли от дебютния си албум "Supernova". Феновете на фестивала ще са част от популярната рубрика "КиноСпирка", в която Мария Вълдобрева заедно с музикантът и композитор Петър Дундаков ще разкрият тайната на създаването на кино и театрална музика.

В навечерието на рожденния си ден Стефан Вълдобрев и култовата група "Обичайните заподозрени" ще представят най-новия си албум - "!УдивителниВъпросителни?".

Може да намерите билети за SoFest Spring на предварителна продажба, на промоционална цена с -20% и допълнителна отстъпка за група - в мрежата на Ивентим, в ГрабоБГ и на https://sofest.art/program/.

SoFest 2024 ще премине под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столична община в раздел "Значими събития" 2024.

За повече информация следете сайта на SoFest, и страниците на фестивала във фейсбук и Инстаграм.

Още

Теодосий Спасов и Борислав Йоцов с концерт в Бургаската опера

Теодосий Спасов и Борислав Йоцов с концерт в Бургаската опера

Още

Теодосий Спасов: Провокират ме различните сцени, обичам да се впускам в неща, които са нови за мен

Теодосий Спасов: Провокират ме различните сцени, обичам да се впускам в неща, които са нови за мен

Още

Теодосий Спасов и приятели на 15 ноември в София Лайв Клуб

Теодосий Спасов и приятели на 15 ноември в София Лайв Клуб

Още

Розалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов в първото издание на Plovdiv Jazz Summer

Розалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов в първото издание на Plovdiv Jazz Summer

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Белгийският виртуоз Даниел Верстапен пресъздава песен с гласа на Нина Николина

Нина Николина, Любо Киров и Калин Вельов ще са част от специалната програма на Верстапен в България

"Цветовете на барока" - завладяваща музикална вечер с КласикАрт и специалните им гости

Струнният квартет и ансамбъл заедно с бароковото виолончело на Линда Манчева и чембалото на Николай Стойков ви канят на музикално пътешествие с богата, емоционална програма

Бляскавата постановка "Страната на усмивките" - част от Европейския музикален фестивал

Забележителната сценична творба е с участие на български и китайски студенти от Националната музикална академия

Кирил Манолов и Националният филхармоничен хор пеят в памет на Константин Илиев

Световнопризнатият български баритон Кирил Манолов е специален гост на концерта на Националния филхармоничен хор на 21 май в зала "България"

Класически подарък в духа на празника на духовността

Може де зарадвате себе си или близък човек, с когото споделяте общ интерес и необходимост от качествени музикални събития, с каквито е изпълнен календарът на юбилейното издание на фестивал "Алегра"

Контрасти с Радиосимфониците, Томас Аунер и Гергей Мадараш в чест на 85-годишнината на акад. Георги Минчев

В програмата са включени контрастни и най-популярни творби от творчеството на трима видни композитори - "Контрасти" от академика Георги Минчев, Симфония №4 "Италианска" от Феликс Менделсон и Първи концерт за виолончело от Камий Сен-Санс