Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Легендарният хор "Александров" отново тръгна на турне

ВОЛЯ

Легендарният хор "Александров" отново тръгна на турне

Всеки концерт започва с минута мълчание в памет на загиналите хористи

Дълго време след авиокатастрофата през миналата година, когато загина цвета на легендарния руски хор "Александров" - 64 човека, никой не вярваше, че хорът бързо ще може отново да стъпи на крака, да преодолее загубата, да попълни състава с нови хористи и да тръгне да пътува. Но ето че това е факт. "Болката не е утихнала, но именно и заради паметта на загиналите си колеги, тръгваме отново на път!..", казват от ръководството на хора.

Всъщност, голямото европейско турне на хора вече започна - на 11 май т.г. Един от организаторите - чехът Иржи Клапка, казва че на ансамбъла предстоят концерти само в 19 града в Словакия и Чехия. Оттам хористите заминават за Будапеща, и после - към "голямата Европа", както се изразява той.

В турнето участва любимецът на публиката Вадим Ананиев. Колективът е попълнен от много нови певци, които са избрани след сериозно прослушване. Любопитното е, че хористи ново попълнение са се явили над 2000 човека, между които болшинството били на възраст между 18 и 45 години.

Колективът на сегашния състав на хор "Александров" е решил да изпълнява на концертите в европейското си турне класическия си репертоар, в който влизат песни като "Катюша" и "Свещенна война". За участие като гост-изпълнители, са поканени певците от френската циганска група "Gipsy 4 Ever".

Всеки концерт започва с минута мълчание, в памет на загиналите под Сочи.

Изпълнение на стария състав на хора, със солист Вадим Ананиев от 2013 г., вижте ТУК:

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Дуo от Виенската филхармония ще има концерти в София, Пловдив и Варна

Шамита Ахенбах-Кьониг (виолончело) и Стефан Ахенбах-Дохай (цигулка) са семейство, което се изявява под името Eufonia. На 18 юни ще гостуват в софийската зала "Оборище 5", на 19 юни - в Етнографския музей на Пловдив, и на 20 юни - в радио "Варна"

Втори концерт на триото на Роберто Фонсека от Buena Vista Social Club в София

Той ще свири още веднъж, със своето трио, на 7 юли от 21:00 ч.

Петър Дундаков и Виктор Божинов отново работят заедно

Режисьорът ще заснеме третото издание на уникалния концерт „Песента на ветровете”.

Млад български дизайнер облича Соня Йончева за Гала в София

Ваня Нецева е победителят в конкурса, който оперната звезда Соня Йончева обяви за създаване на сценичен тоалет за концерта й с Пласидо Доминго в София на 31 август пред катедралния храм „Свети Александър Невски“

Четири поколения певци в "магическата" формация "Гласове на традицията"

Уникалните гласове пресъздават със съвременно звучене старинното българско народно пеене

Мила Георгиева представя "Годишните времена" от Вивалди и Пиацола с Оркестъра на Класик ФМ радио

Програмата е истинско предизвикателство за всички изпълнители, понеже съчетава два много различни стила с постоянна смяна на авторите