Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Легендарният хор "Александров" отново тръгна на турне

ВОЛЯ

Легендарният хор "Александров" отново тръгна на турне

Всеки концерт започва с минута мълчание в памет на загиналите хористи

Дълго време след авиокатастрофата през миналата година, когато загина цвета на легендарния руски хор "Александров" - 64 човека, никой не вярваше, че хорът бързо ще може отново да стъпи на крака, да преодолее загубата, да попълни състава с нови хористи и да тръгне да пътува. Но ето че това е факт. "Болката не е утихнала, но именно и заради паметта на загиналите си колеги, тръгваме отново на път!..", казват от ръководството на хора.

Всъщност, голямото европейско турне на хора вече започна - на 11 май т.г. Един от организаторите - чехът Иржи Клапка, казва че на ансамбъла предстоят концерти само в 19 града в Словакия и Чехия. Оттам хористите заминават за Будапеща, и после - към "голямата Европа", както се изразява той.

В турнето участва любимецът на публиката Вадим Ананиев. Колективът е попълнен от много нови певци, които са избрани след сериозно прослушване. Любопитното е, че хористи ново попълнение са се явили над 2000 човека, между които болшинството били на възраст между 18 и 45 години.

Колективът на сегашния състав на хор "Александров" е решил да изпълнява на концертите в европейското си турне класическия си репертоар, в който влизат песни като "Катюша" и "Свещенна война". За участие като гост-изпълнители, са поканени певците от френската циганска група "Gipsy 4 Ever".

Всеки концерт започва с минута мълчание, в памет на загиналите под Сочи.

Изпълнение на стария състав на хора, със солист Вадим Ананиев от 2013 г., вижте ТУК:

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Новият Клуб "Cantus Firmus" ще подпомага развитието на младите български музиканти

Клубът беше учреден в изисканата обстановка на столичния Военен клуб, на 21 февруари в София

Великолепният спектакъл на операта "Евгений Онегин" на сцената на Старозагорската опера

На 24 февруари сопраното Гергана Георгиева ще направи своя дебют в ролята на Татяна, а в ролята на Онегин зрителите ще видят Йосиф Славов

Българският концертмайстор Веселин Демирев със своята цигулка "Гуарнери" на врачанска сцена

Концертът е на 23 февруари в Градската концертна зала. Ще бъде дирижиран от мексиканския диригент Хектор Гусман

Един от най-влиятелните "40 под 40" в италианската култура музикант Федерико Коли дебютира със Софийската филхармония

Интригуващият италиански пианист демонстрира в многобройните си рецитали своето клавирно майсторство в някои от най-известните концертни зали в Европа, Азия, САЩ и Япония

Б.Т.Р. с нов сингъл "Думи без лъжи" и турне в Европа през юни

Паралелно с турнетата, бандата работи и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година заедно с юбилейна плоча и диск "30 години Б.Т.Р."