Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

A to JazZ обединява експерти и артисти с мисията за зелена трансформация на културните събития

A to JazZ обединява експерти и артисти с мисията за зелена трансформация на културните събития

Нов модул в музикалната конференция A to JazZ Talks поставя фокус към устойчива циркулация на артисти, интелигентно управление на ресурси и природосъобразни действия в индустрията

A to JazZ обединява експерти и артисти с мисията за зелена трансформация на културните събития (Източник: A to JazZ)

Към силната музикална заявка тази година фестивалът A to JazZ добавя все по-мащабни действия за устойчива трансформация на културните събития.

Към силната музикална заявка тази година фестивалът A to JazZ добавя все по-мащабни действия за устойчива трансформация на културните събития (Източник: A to JazZ)

По време на музикалната конференция A to JazZ Talks ще се проведе специален модул на тема "Екология на музикалните фестивали", който цели да запознае организаторите на фестивали и културни събития у нас, бизнесите и публиката с устойчиви практики и инструменти, установени на развитите културни пазари.

Линеа Свенсон - изпълнителен директор на фондация Greener events (Източник: A to JazZ)

Конференцията ще постави темата на 8-ми юли в РЦСИ "Топлоцентрала", а международните лектори ще представят възможностите за устойчиво развитие на събитията, кръгова фестивална икономика и измерване и намаляване на техния отпечатък върху околната среда.

Надграждайки постигнатото досега, A to JazZ оглавява мисията за изграждане на единен и устойчив подход към организирането на събития и зелена трансформация както в индустрията, така и в нагласите на обществото.

Бенджамин Сас - създател на Meadows in the Mountain (Източник: A to JazZ)

Професионалната конференция A to JazZ Talks се провежда от 2018 г. и има за цел да подпомага работата и развитието на артисти, културни оператори и професионалисти, като ги среща с международни експерти от музикалната индустрия.

По този повод у нас идват над 20 фестивални организатори, коуч специалисти, арт директори, букъри и експерти, които ще споделят ключов опит.

Екологичният модул ще се проведе на 8 юли с участието на Линеа Свенсон - изпълнителен директор на фондация Greener events, която подпомага устойчивото развитие на културни и спортни мероприятия.

Лин Дюит - програмен мениджър на Brussels Jazz Weekend (Източник: A to JazZ)

Още

Bilal забива „Soul Sista” за първи път в България на сцената на A to JazZ 2023

Bilal забива „Soul Sista” за първи път в България на сцената на A to JazZ 2023

Ника Милунович е директор "Устойчивост" на фестивала MetalDays и един от пионерите, най-напреднали в устойчивата трансформация.

Специален гост е Бенджамин Сас - създател на Meadows in the Mountain, който е сред най-изявените поддръжници на идеята "да не оставяме следи".

Втората част на форума ще представи инициативата "Better live project", която обединява единадесет партньора от европейската музикална индустрия в дългосрочен проект за създаването на нов модел клъстерни турнета на артисти в мрежа от промоутъри с цел намаляване отпечатъка от индустрията в околната среда и повишаване на икономическата ефективност на турнетата.

Ника Милунович е директор "Устойчивост" на фестивала MetalDays и един от пионерите, най-напреднали в устойчивата трансформация (Източник: A to JazZ)

Още

Lakecia Benjamin затваря дванадесетия A to JazZ с най-богатата му програма досега

Lakecia Benjamin затваря дванадесетия A to JazZ с най-богатата му програма досега

Двата модула за артисти и организатори - "Как да се подготвим за шоукейс" и "Как да достигнем пазара", ще се проведат на 7 юли с най-изявените арт директори, мениджъри и организатори на музикални събития в Европа.

Участниците ще се срещнат с Ориол Рока - артистичен директор на фестивал Mercat de Musica de Vic в Каталуния, Кристин Семба - директор на WOMEX Academy, Ноам "Нани" Вазана - основател и коуч в платформата Why DIY Music, Боян Джорджевич от World Music Chart Europe, Лин Дюит - програмен мениджър на Brussels Jazz Weekend, Рут Колева - артист и основател на Sofia Live Festival, и много други.

Ноам "Нани" Вазана - основател и коуч в платформата Why DIY Music (Източник: A to JazZ)

Обединявайки трите аспекта - артисти, експерти и устойчивост, A to JazZ дава начален тласък за изграждането на устойчива фестивална екосистема от събития с нулев отпечатък за природата и цялостен принос за средата и обществото.

Рут Колева (Източник: A to JazZ)

Още

Майкъл Лийг от Snarky Puppy ексклузивно: Джаз, свобода и светът днес

Майкъл Лийг от Snarky Puppy ексклузивно: Джаз, свобода и светът днес

Пълната програма на A to JazZ и A to JazZ Talks 2023 е налична на уеб сайта www.atojazz.bg, както и в официалните канали на A to JazZ във фейсбук и инстаграм.

Фестивалът се провежда с подкрепата на Столична община - Календар на културните събития, Министерство на културата, Министерство на туризма, Национален фонд "Култура", Италианския културен институт в София, Европейската шоукейс платформа за уърлд музика "Upbeat" и Европейския съюз.

Още

Броени часове до A to JazZ с най-силното си издание до момента

Броени часове до A to JazZ с най-силното си издание до момента

Още

A to JazZ става четири дни с първия международен шоукейс за уърлд музика у нас

A to JazZ става четири дни с първия международен шоукейс за уърлд музика у нас

Още

Култови джем сешъни на A to JazZ

Култови джем сешъни на A to JazZ

Още

A to JazZ закрива с двама световни хедлайнера на 3-ти юли

A to JazZ закрива с двама световни хедлайнера на 3-ти юли

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Турският майстор на фретлес китарата Дженк Ердоган отново в София

На 28 април в Sofia Live Club той ще представи последния си албум "Ара"

Триумф на българското хорово изкуство в Италия

Смесеният хор "Петко Стайнов" - Казанлък с награди от Международния музикален фестивал "Микеланджело Буонароти"във Флоренция

От Ню Йорк в София: Съвременната Кармен Клементин Марген пее у нас на 31 май по покана на Соня Йончева

С рецитала "Париж и нощта" в зала "България" ще бъде закрит първият сезон "Съкровени гласове", организиран от SY11 Events

Caliberty са специални гости на концерта на Брус Дикинсън в София

Легендарният изпълнител ще представи новия си солов албум The Mandrake Project на 16 юли на Арена София, Столичен Колодрум

Гала на българската култура и музика във Виена

Концертът е част от артистичната инициатива на Донка Ангъчева "Изкуството продължава да живее" и всички приходи от него ще бъдат дарени на фондация "Заедно в час", чиято мисия е осигуряване на ревен достъп до качествено образование за всяко дете в България