Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Популярни мъже застават зад инициатива за мъжкото ментално здраве

ИЗЛОЖБА С КАУЗА

Популярни мъже застават зад инициатива за мъжкото ментално здраве

За втора поредна година фондация Emprove ангажира обществото с изкуството на Павел Червенков, за да подтикне мъжете да се грижат повече за душата си чрез споделяне

Владимир Пенев е герой на инициативата в подкрепа на мъжкото психическо здраве "Чуй гласа ми" (Източник: Emprove)

На 22 ноември от 18:30 ч. в MISSIA23 (ул. Мизия 23) фондация Emprove ще представи второто издание на фотоизложбата "Чуй гласа ми".

Светослав Иванов е герой и сред лицата на "Чуй гласа ми" (Източник: Emprove)

Експозицията успява да въздейства не само с впечатляващите портрети, заснети от Павел Червенков, но и с гласовете на мъжете, чиито лица е уловил фотографът.

Още

"Гласът на мама": Кои са жените сървайвърки?

"Гласът на мама": Кои са жените сървайвърки?

Личностите, които се осмелиха да подкрепят кампанията тази година, са актьорът Владимир Пенев, кулинарът Джун Йошида, радио водещият Митко Павлов, актьорът Иван Бърнев, певецът и писател Константин Трендафилов-Папи Ханс, ТВ водещият Мариян Станков-Мон Дьо, шампионът по мотоциклетизъм Мартин Чой, журналистът Светослав Иванов, радио водещият Симеон Колев и писателят Стефан Иванов. С това те заявяват, че гласното изричане на тревогите носи лечебна сила.

Мариян Станков-Мон Дьо е герой и сред лицата на "Чуй гласа ми" (Източник: Emprove)

Тези личности чупят стигмата, че мъжете не могат и не трябва да говорят за менталното си състояние, а с това ангажират и обществото да обърне внимание на този тих проблем. Гостите на събитието ще могат да застанат "очи в очи" с портрета, а чрез QR код да чуят "на ухо" емоционалната уязвимост на съответната личност.

Още

Розов облак в Квадрат 500

Розов облак в Квадрат 500

Организаторите препоръчват гостите да си носят слушалки. С този проект, фондация Emprove цели да нормализира търсенето на подкрепа и грижата за душата сред мъжете, като ги подтикне да повишат гласа си по темата.

След миналогодишното издание на изложбата, фондация Emprove наблюдава изключително любопитни тенденции в резултат на кампанията "Чуй гласа ми". В продължение на месеци десетки мъже се свързват за съвети с организацията, която по принцип съсредоточава основната си дейност в подкрепа към жени.

певецът и писател Константин Трендафилов-Папи Ханс е сред лицата, които се включват в инициативата "Чуй глас ми" (Източник: Emprove)

Работодатели започват да ангажират Emprove за лекции и уъркшопи с мъжете в екипите си.

Още

Националната галерия и Фондация "Emprove" представят РОЗОВ ОБЛАК от Рада Якова

Националната галерия и Фондация "Emprove" представят РОЗОВ ОБЛАК от Рада Якова

Една от тези компании дори основава първата в България мъжка група за разговори, в която основна цел е просто да се споделя и говори. И тази година фондацията си партнира с психолога Матей Иванов, за да предоставя адекватна информация чрез статии и напътствия, свързани с мъжкото психично здраве.

"Чуй гласа ми" използва установеното световно влияние на кампанията Movember за здравето на мъжете, съчетано със силата на българските ролеви модели в обществото, които адресират темата не само с лицата, но и с гласовете си. Неслучайно Emprove избира за заснемането Павел Червенков, който е майстор на портретната фотография.

На 22 ноември от 18:30 ч. в MISSIA23 (ул. Мизия 23) фондация Emprove ще представи второто издание на фотоизложбата "Чуй гласа ми" (Източник: Emprove)

Той успява да улови по изключителен начин емоциите в лицата на моделите си и не оставя наблюдателя равнодушен. На въпроса "Защо фондация, която овластява жените, посвещава цял месец и арт-проект на мъжете?", основателката на Emprove, Олга Минева, отговаря:

"Защото рано или късно потискането и прикриването на емоциите избива в стрес, в болест, в насилие.

Защото наша мисия е да насърчим грижата за психичното здраве у всеки човек. Защото изграждането на здравословни отношения стъпва върху споделянето. Защото е важно да трупаш самоосъзнатост за това какво буди различни емоции у теб, от какво имаш нужда. Защото не е срамно понякога да се покажеш слаб. Защото да лекуваш душата си е също толкова важно, колкото да лекуваш тялото си."

Олга Минева, която е създател и двигател на фондация Emprove (Източник: Emprove)

Още

"Бял лист" - творчеството като терапевтичен метод за жени, преживели домашно насилие

"Бял лист" - творчеството като терапевтичен метод за жени, преживели домашно насилие

За фондация Emprove

Мисията на Emprove е да повиши осъзнатостта към най-ранните прояви на насилие във взаимоотношенията, да променя обществените нагласи, както и да подкрепя жени и момичета, преживели насилие. Дейността на фондацията включва публични кампании за ранна превенция и осведоменост, безплатна психологическа и юридическа подкрепа към жени, преживели насилие, коучинг, събития, обучения, групови терапевтични сесии, арт инициативи, както и изграждането на вече споменатата общност на #ЖенитeSurvivors, които оттук насетне подкрепят други жени по пътя им към промяна и нов живот.

Кампанията "Чуй гласа ми" е част от #ИзкуствотоПробужда - вдъхновяваща поредица арт проекти "под шапката" на Emprove, която чрез творчество цели да докосне и промени онези дълбоки пластове на съзнанието така, както само изкуството умее.

Още

Графит на Банкси провокира разговор за домашното насилие

Графит на Банкси провокира разговор за домашното насилие

Още

Банкси представи графит срещу домашното насилие на връх Свети Валентин

Банкси представи графит срещу домашното насилие на връх Свети Валентин

Още

Писане срещу домашно насилие

Писане срещу домашно насилие

Още

Провокативен прочит на "Дон Жуан" от Моцарт отправя послания срещу насилието

Провокативен прочит на "Дон Жуан" от Моцарт отправя послания срещу насилието

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Да те смятат за модерен и след 5 века

515 години от рождението на големия италиански архитект Андреа Паладио

Директорът на Болшой театър подаде оставка, след като разкритикува войната в Украйна

Владимир Урин беше сред руските културни дейци, които призоваха за прекратяване на сраженията в Украйна в отворено писмо, публикувано миналата година

Отиде си режисьорът Иван Станев

Тъжната вест съобщиха от Театрална работилница "Сфумато"

Почина знаменитият американски фотограф Елиът Ъруит

"Неговите снимки ни помогнаха да разберем кои сме като общество и като хора, вдъхновиха гениални фотографи въпреки променящите се тенденции и индустрия", каза Кристина де Мидъл, отдавайки почит на Ъруит

Георги Господинов получи отличие "Константин Кацаров" в Женева

"Всеки е сам в своето пътуване, особено в съня и в смъртта. Но е важно кой ще ти държи ръката по време на това пътуване! Променяйте пустинята. Всеки ден, всеки час, по малко! Нека всеки я променя в сферата, в която работи и живее!", каза Господинов

Laibach: Магазините и скулптурите в Северна Корея изглеждат като проектирани от Джеф Кунс

Магията Laibach, пионери на индустриалния звук, взривиха българската сцена за пети път