Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Николай Волев: "Извън пътя" е първият ми изцяло любовен филм

ПРЕМИЕРА

Николай Волев: "Извън пътя" е първият ми изцяло любовен филм

Внучката на ромската поетеса Сали Ибрахим играе музата на застаряващ драматург

Филмът "Извън пътя" разказва историята на успешен в миналото драматург, изгубил творческото си вдъхновение и тръпката от брака, който броди с джипа си сред прекрасните български планини. По време на един от преходите, той среща прелестна муза на прага на женствеността.

Аня Пенчева и Деян Донков във филма "Извън пътя", реж. Николай Волев (Снимка: Facebook)

Близостта между 55-годишния Стефан и 19-годишната Салия, която търси душата си без посока, прераства в силна привързаност. Платоничната им връзка с героя на Деян Донков, се задълбочава, за да прерасне в една чиста, истински красива, магична любов. Любов, която се ражда сред природата, повежда Извън пътя на познатото, за да достигнат върховни усещания и да намерят себе си. Това обаче причинява дълбоко страдание на дългогодишната предана съпруга на драматурга, актрисата Лидия (Аня Пенчева).

Още

"Девствената проститутка" на Николай Волев

"Девствената проститутка" на Николай Волев

"Извън пътя" е първият ми изцяло любовен филм. Това е среща между двама особняци, две изключения. Двама души, които се движат ИЗВЪН ПЪТЯ и намират удоволствие в това... Във всеки мой филм влагам част от себе си в образите на героите. Но като че ли обемът на присъствието ми в героя на Деян Донков е по-голям", признава Николай Волев.

По време на снимките на "Извън пътя" (Снимка: Facebook)

В новия филм на Николай Волев "Извън пътя" напълно непознатата до този момент Сали Ибрахим джуниър играе ролята на момичето, което преобръща живота на драматурга.

Сали е кръстена на баба си Сали Ибрахим - най-известната българска писателка и поетеса от ромски произход, автор на около десетина книги с поезия и проза.

Във филмографията на Волев присъстват емблематични за българското кино творби като "Да обичаш на инат", "Двойникът" и "Маргарит и Маргарита". Той не е снимал филм от цели 15 години. Въпреки това поема риска и поверява важна роля в новия си филм именна на Сали, абсолютно начинаеща непрофесионална актриса, поставяйки я рамо до рамо с Деян Донков и Аня Пенчева. Волев обича подобни експерименти.

Аня Пенчева за Деян Донков:

Аня Пенчева и Деян Донков (Снимка: Facebook)

"Може би трябва да благодаря на Николай Волев, че отново имах щастието и удоволствието да бъда с Динката (Деян Донков). Динката е перфектният актьор. Всеотдайният актьор. Актьорът, който знае, че не е моноспектакъл, а играта е отборна. Само с един поглед Динката може да ти каже: "Копеле, това не стана... сега иди ти да искаш втори дубъл," разкрива секссемволът на българското кино.

Аня Пенчева и Деян Донков във филма "Извън пътя", реж. Николай Волев (Снимка: Facebook)

Новият филм на Николай Волев беше представен в рамките на 10-ото юбилейно издание на фестивала на българското кино в Прага. "Извън пътя", "Събирач на трупове", "Възвишение" и "Маймуна" развълнуваха публиката в емблематичното кино "Луцерна", съществуващо от 1909 г.

Аня Пенчева с Николай Волев по време на снимките на филма "Извън пътя", реж. Николай Волев (Снимка: Facebook)

Официалната българска премиера на ИЗВЪН ПЪТЯ е на 28 март, филмът тръгва по екраните на 30 март.

В ролите: Деян Донков, Аня Пенчева, Сали Ибрахим С подкрепата на НФЦ, Производство: 2017, Никотея ЕООД Разпространител: 2018, Синелибри ЕООД

Режисьор е Николай Волев, една от най-ярките фигури в съвременното българско киноизкуство.

Николай Волев снима "Извън пътя" (Снимка: Facebook)

Николай Волев е роден в София през 1946 година. Учил е в архитектурния факултет на ВИАС, а през 1968 г. бяга от България. След престой в бежански лагер в Турция заминава за Англия, където завършва висше образование по кинорежисура в The London Film School (1969-1972). Упражнявал е десетки занаяти - от тухлар и тютюноработник до екскурзовод и преводач, но ролите, които му прилягат най-много, са от двете страни на камерата - режисьор, актьор, сценарист и продуцент.

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

Двата пистолета, принадлежали на Наполеон, бяха продадени за 1,69 млн. евро

Двете оръжия са определени за "национална ценност" и бяха продадени в богато украсената си кутия и с аксесоарите си

"Духът на поета" - 200 пъти на сцената на Народния театър

Спектакълът представя драматична историческа мистификация, едновременно за миналото и настоящето, която ни отвежда в София през ужким 1892 г. и ни показва как някогашните борци за свобода се превръщат в диктатори

Най-новият филм на Тим Бъртън ще открие кинофестивала във Венеция

"Бийтълджус Бийтълджус" е дългоочакваното завръщане на един от най-емблематичните герои на Тим Бъртън

Премиерата на "Благи деяния" на Йоргос Лантимос е на 6 спетмеври

Новият трейлър запазва мистерията около филма, но смело гъделичка сетивата ни, предлагайки ни да вкусим от невероятно предизвикателния и емоционален секси коктейл на гръцкия провокатор

Лятото на ALI: Графикът на рокендрол бандата включва самостоятелни и фестивални участия

Летният столичен лайв на рокендрол бандата идва за силен тласък на втората половина на сезона и като старт на поредица от концерти за ALI

Мъж във Франция получи двегодишна условна присъда за кражба на рисунка на Банкси

Мъжът е използвал камион с кран, за да вземе рисунка, направена на обратната страна на знак за паркиране в Париж

Виж всички

Календар