Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Николай Волев: "Извън пътя" е първият ми изцяло любовен филм

ПРЕМИЕРА

Николай Волев: "Извън пътя" е първият ми изцяло любовен филм

Внучката на ромската поетеса Сали Ибрахим играе музата на застаряващ драматург

Филмът "Извън пътя" разказва историята на успешен в миналото драматург, изгубил творческото си вдъхновение и тръпката от брака, който броди с джипа си сред прекрасните български планини. По време на един от преходите, той среща прелестна муза на прага на женствеността.

Аня Пенчева и Деян Донков във филма "Извън пътя", реж. Николай Волев (Снимка: Facebook)

Близостта между 55-годишния Стефан и 19-годишната Салия, която търси душата си без посока, прераства в силна привързаност. Платоничната им връзка с героя на Деян Донков, се задълбочава, за да прерасне в една чиста, истински красива, магична любов. Любов, която се ражда сред природата, повежда Извън пътя на познатото, за да достигнат върховни усещания и да намерят себе си. Това обаче причинява дълбоко страдание на дългогодишната предана съпруга на драматурга, актрисата Лидия (Аня Пенчева).

Още

"Девствената проститутка" на Николай Волев

"Девствената проститутка" на Николай Волев

"Извън пътя" е първият ми изцяло любовен филм. Това е среща между двама особняци, две изключения. Двама души, които се движат ИЗВЪН ПЪТЯ и намират удоволствие в това... Във всеки мой филм влагам част от себе си в образите на героите. Но като че ли обемът на присъствието ми в героя на Деян Донков е по-голям", признава Николай Волев.

По време на снимките на "Извън пътя" (Снимка: Facebook)

В новия филм на Николай Волев "Извън пътя" напълно непознатата до този момент Сали Ибрахим джуниър играе ролята на момичето, което преобръща живота на драматурга.

Сали е кръстена на баба си Сали Ибрахим - най-известната българска писателка и поетеса от ромски произход, автор на около десетина книги с поезия и проза.

Във филмографията на Волев присъстват емблематични за българското кино творби като "Да обичаш на инат", "Двойникът" и "Маргарит и Маргарита". Той не е снимал филм от цели 15 години. Въпреки това поема риска и поверява важна роля в новия си филм именна на Сали, абсолютно начинаеща непрофесионална актриса, поставяйки я рамо до рамо с Деян Донков и Аня Пенчева. Волев обича подобни експерименти.

Аня Пенчева за Деян Донков:

Аня Пенчева и Деян Донков (Снимка: Facebook)

"Може би трябва да благодаря на Николай Волев, че отново имах щастието и удоволствието да бъда с Динката (Деян Донков). Динката е перфектният актьор. Всеотдайният актьор. Актьорът, който знае, че не е моноспектакъл, а играта е отборна. Само с един поглед Динката може да ти каже: "Копеле, това не стана... сега иди ти да искаш втори дубъл," разкрива секссемволът на българското кино.

Аня Пенчева и Деян Донков във филма "Извън пътя", реж. Николай Волев (Снимка: Facebook)

Новият филм на Николай Волев беше представен в рамките на 10-ото юбилейно издание на фестивала на българското кино в Прага. "Извън пътя", "Събирач на трупове", "Възвишение" и "Маймуна" развълнуваха публиката в емблематичното кино "Луцерна", съществуващо от 1909 г.

Аня Пенчева с Николай Волев по време на снимките на филма "Извън пътя", реж. Николай Волев (Снимка: Facebook)

Официалната българска премиера на ИЗВЪН ПЪТЯ е на 28 март, филмът тръгва по екраните на 30 март.

В ролите: Деян Донков, Аня Пенчева, Сали Ибрахим С подкрепата на НФЦ, Производство: 2017, Никотея ЕООД Разпространител: 2018, Синелибри ЕООД

Режисьор е Николай Волев, една от най-ярките фигури в съвременното българско киноизкуство.

Николай Волев снима "Извън пътя" (Снимка: Facebook)

Николай Волев е роден в София през 1946 година. Учил е в архитектурния факултет на ВИАС, а през 1968 г. бяга от България. След престой в бежански лагер в Турция заминава за Англия, където завършва висше образование по кинорежисура в The London Film School (1969-1972). Упражнявал е десетки занаяти - от тухлар и тютюноработник до екскурзовод и преводач, но ролите, които му прилягат най-много, са от двете страни на камерата - режисьор, актьор, сценарист и продуцент.

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

Маестро Найден Тодоров: Необходима ни е здравословна глухота

"Това, което човек вижда, това го спохожда. Свикнал съм да виждам хубавото по света, в повечето случаи и в хората. Понякога ми се натрапват и другите неща. Онова, нехубавото, е много по-малко, но е много по-шумно...", сподели пред гостите на He's the Man директорът на Софийската филхармония

"Нашата професия не се работи, а се живее": Той е Човекът - Малин Кръстев

"Защо бедуините правят чести почивки в пустинята? Не само, за да си починат камилите , а и за да позволят на душата им да ги настигне... От време на време искам да седна в себе си и да изчакам моята душица да ме настигне...", разкри актьорът

"Сестра" на Светла Цоцоркова тръгва по кината

Филмът на режисьорката разказва историята за нерадостната съдба на майка и двете ѝ дъщери в малък град в България

Дълго цензурираната картина с голо тяло от Артемизия Джентилески ще бъде реставрирана

Воали и драперии са добавени към оригиналната творба "Алегория на склонността" около 70 години след като през 1616 г. художничката рисува женското голо тяло, за което се смята, че е автопортрет

Актьорите от "Петък вечер" с премиера на авторска песен и видео към нея

Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев разказват с музика за онази вечер от седмицата, която обикновено чакаме с нетърпение

Екоактивисти се залепиха за картина на Уорхол в Канбера

Видео, публикувано от организацията "Спрете субсидиите за изкопаемите горива", показва две жени, които залепват ръцете си към картината на Анди Уорхол "Супата Кембъл I", изложена в Националната художествена галерия в Канбера

Виж всички

Календар