Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Ицко Финци "играе" дърво - "домашен любимец" на Любен Чаталов

"ЗЛАТЕН РИТОН" 2017

Ицко Финци "играе" дърво - "домашен любимец" на Любен Чаталов

Анимацията "Райска ябълка" е филм за истинското приятелство - този рядък и безценен дар на съдбата, казват авторите Владимир Шомов и Васил Сотиров

Анимацията "Райска ябълка" на режисьора Владимир Шомов

Дърво - "домашен любимец" на Любен Чаталов, говори с гласа на Ицхак Финци в анимацията "Райска ябълка" на Владимир Шомов по сценарий на Васил Сотиров, от конкурса на 23-ия Фестивал на българското документално и анимационно кино "Златен ритон".

Любен Чаталов в "Райска ябълка" на режисьора Владимир Шомов

Още

Милчо Левиев "джазира" "Велик е нашият войник" във филма "К 22"

Милчо Левиев "джазира" "Велик е нашият войник" във филма "К 22"

Филмът е за истинското приятелство, този рядък и безценен дар на съдбата, по думите на авторите.

Критици разчитат и екопослание - за отношението на човека към природата и нейния адекватен отговор. Според тях "Райска ябълка" е прекрасен филм, мъдър и красив, чудесен пример за активно взаимодействие между актьор и рисуван персонаж, пример за хибридно кино - темата на конференцията, с която започна фестивалът.

Специалистите отбелязват и важната роля на сценария, за да се получи добър филм, предава БТА.

Любен Чаталов в "Райска ябълка" на режисьора Владимир Шомов

Още

Теодосий Спасов на фона на залеза вдъхновил "Балканска хармония - истина или сън"

Теодосий Спасов на фона на залеза вдъхновил "Балканска хармония - истина или сън"

Васил Сотиров ми показа разказа си, харесах го, стори ми се интересна задача - в България няма много филми с актьори и анимация, каза на пресконференция Владимир Шомов.

Стопанинът дълго се чуди какъв вид е дървото - не е нито круша, нито ябълка и т.н. То самото също не знае.

Може обаче да говори, придружава мъжа на полето и в планината, "пият си заедно ракията", отдават се на поетично-философски размисли, в които стигат до извода, че Земята всъщност не е планета, а Райска ябълка - безценен дар за своите обитатели.

Любен Чаталов в "Райска ябълка" на режисьора Владимир Шомов

Приятелството между двамата е толкова силно, предано и всеотдайно, че дори когато лед сковава дома на мъжа и той е изразходвал запасите си от дърва за огрев, не му минава през ум да посегне на другаря си. А дървото прави саможертва, за да го спаси - само се хвърля в огнището. Оставя му и прощално писмо - на орехово листо.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Филмът "Чума": Черната напаст ще извади най-лошото и най-доброто в човешката природа!

Запознайте се с героите на дългоочакваната продукция, която тръгва по кината в цялата страна на 19 януари 2024

Анатомия на един победител

На бляскава церемония в Берлин бяха връчени Европейските филмови награди, а големият победител с пет награди е "Анатомия на едно падане" на френската режисьорка Жюстин Трие

Филмът "Опенхаймер" на режисьора Кристофър Нолан ще излезе на голям екран в Япония

В изявление разпространителите казаха, че решението "Опенхаймер" да излезе на голям екран в страната през 2024 г. е взето "след месеци на обмислен диалог, свързан с темата, и отчитайки особената чувствителност за нас, японците"

Американският филмов институт обяви 10-те филма на годината

"Тъй като нашата нация и светът ни продължават да се движат в трудни времена, за АФИ е чест да хвърли подходяща светлина върху тези произведения на изкуството, които ни издигат и в крайна сметка ни водят към съпричастност", каза президентът на организацията

Има реална опасност "Аудиовидео Орфей" да спре да съществува!

"Тридесетте декара могат да бъдат загубени, както са загубени над 400 дка от земята, която е апортирана в единственото държавно студио след загубата на киноцентъра", алармират от там

"Страсти в кухнята" тръгва по кината от 8 декември

"Страсти в кухнята" е официалното предложение на Франция за категорията "Най-добър международен игрален филм" на 96-ите награди "Оскар" през 2024 г.