Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Домът на киното ще живее!

НАСЛЕДСТВО И КУЛТУРА

Домът на киното ще живее!

Борислав Чучков, Цанко Василев и Ради Георгиев поемат управлението на Дома на киното

Снимка: Stolica.bg

След новината за оттеглянето на "Арт фест" от управлението, мнозина се страхуваха, че Дома на киното, едно от емблематичните места в София, може да затвори или да се трансформира не по начина, по който киноманите биха искали.

Още

Организацията на Стефан Китанов, която менажираше Дома на киното, се оттегля

Организацията на Стефан Китанов, която менажираше Дома на киното, се оттегля

За радост това няма да се случи и в следващите месеци управлението се поема от Purple Rain, компания зад която седят Борислав Чучков, Цанко Василев и Ради Георгиев.

Тримата участват в обявения от Съюза на българските филмови дейци конкурс за нов наемател на киното.

Предвид краткото време за сериозен анализ на имота и нужните инвестиции е взето решение Purple Rain да поемe управлението и програмата на киното за следващите няколко месеца, време в което СБФД ще може да се подготви за провеждане на конкурс, който да определи новия наемател за следващите години.

"Изненадата ни беше голяма, а времето изключително кратко, за да можем да направим сериозен анализ. Когато дългогодишен партньор реши да напусне, се светват всички червени лампи и сега трябва да се видят положителните и отрицателите страни на ситуацията. Най-важното за нас е киното да не затваря, защото това ще е удар по културата ни. Щастливи сме, че ще можем да помогнем в този труден момент", споделят тримата.

Кои са те:

Борислав Чучков - роден е през 1975 г. Средното си образование завършва в музикално училище "Любомир Пипков", а след това продължва висшето си образование в НАТФИЗ със специалност "Актьорско майсторство", в класа на проф. Стефан Данаилов. Завършва магистратура в Media Business School в Ронда, Испания, със специалност European Audio-Visual Management. Член е на две от най-големите нетуърк организации в Европа, ACE (Ateliér du Cinéma Europeén) и EPC (European Producers Club). Основава първата си филмова продуцентска къща SIF309 през 1994, а през 2003 заедно с Виктор Чучков, създават "Чучков брадърс".

Още

Специална предпремиера на филма "Георги Господинов в убежището на времето" в Дома на киното

Специална предпремиера на филма "Георги Господинов в убежището на времето" в Дома на киното

Борислав Чучков е продуцирал и копродуцирал над 15 български и европейски филма, с множество фестивални и зрителски успехи, сред които: "Тилт", "Уестърн", "Снимка с Юки", "Синът на София", "Защо аз?", "18% сиво", "Шекспир като улично куче" и др.

Цанко Василев - роден през 1974 г. в София. През 2009 г. завършва бакалавър със специалност "Филмова и телевизионна режисура", а през 2015 г. получава степен магистър със специалност "Културен мениджмънт и визуални комуникации". Цанко Василев е продуцент на редица късометражни, игрални, документални и рекламни филми, както и създател и директор на Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE. Съосновател на Българска фестивална асоциация. Бил е жури на многобройни филмови фестивали у нас и в чужбина и куратор на програми от игрално, анимационно, документално и експериментално кино, нови медии и дигитални изкуства. Работи по реализацията на пълнометражния си дебют.

Ради Георгиев - роден през 1981г. в София. Ради се занимава с PR и маркетинг вече над 17 години. Започва кариерата си в голяма рекламна агенция, работи в телевизии като маркетинг директор, а от 7 години е съсобственик на 8pm - PR студио, в което акцентът на работата е свързан с култура, образование и шоубизнес. През тази година очаква да се дипломира като магистър от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност "Мениджмънт в екранни изкуства".

Той е един от създателите на Sofia Summer Fest, летният фестивал на София, чието четвърто издание предстои през тази година. 

Още

Специална юбилейна прожекция на „Чия е тази песен?“ в Дома на киното

Специална юбилейна прожекция на „Чия е тази песен?“ в Дома на киното

Още

Ретроспективата от филми на световноизвестния режисьор Милчо Манчевски стартира днес в Дома на киното

Ретроспективата от филми на световноизвестния режисьор Милчо Манчевски стартира днес в Дома на киното

Още

Осем филма в семестър ПРОЛЕТ в програмата на Дома на киното

Осем филма в семестър ПРОЛЕТ в програмата на Дома на киното

Още

Вижте защо жените наистина плачат тази сряда в Дома на киното

Вижте защо жените наистина плачат тази сряда в Дома на киното

 

Коментирай 5

Календар

Препоръчваме ви

Българският филм "Безкрайната градина" на Галин Стоев ще бъде прожектиран на 28 септември в Одрин

Събитието е част от "Седмицата на европейското кино", която се провежда на различни дати в десет турски града

Румънски филм на HBO закрива Sofia DocuMental

Стрийминг премиерата на "Моят съпруг мюсюлманин" е след месец

Фестивалът "Златна роза" отбелязва 100-годишнината от рождението на актьора Петър Слабаков

В негова памет е подредена изложба на открито на входа на Морската градина на Варна

Тази есен гледаме новият филм на Вим Вендерс и "Ваймар Експрес" на Милена Фучеджиева

Деветото издание на Международния кино-литературен фестивал предвижда модул с биографични филми, които без съмнение ще зарадват ценителите на този жанр

Яна Титова с втори пълнометражен филм

Филмът "Диада" тръгва по кината в цялата страна през есента