Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Деси Тенекеджиева привлече холивудски звезди в журито на новата Награда за кино 355

ФОНДАЦИЯ ЗА ИЗКУСТВО "СТОЯН КАМБАРЕВ"

Деси Тенекеджиева привлече холивудски звезди в журито на новата Награда за кино 355

Предизвикателство към младите ни кинаджии с награда 10 000 лева!

Хитовият холивудски режисьор и сценарист Дон Майкъл Пол (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

По случай своя 10-ти юбилей Фондация за изкуство "Стоян Камбарев" отправи смело предизвикателство към младите кинотворци - нова Награда за кино 355.

Още

Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква с нова "Награда за кино 355"

Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква с нова "Награда за кино 355"

3- ма млади кинорежисьори, избрани от международно професионално жури, трябва да заснемат и да предадат 5 минутен игрален филм само за 5 дни. На тримата финалисти, Фондацията ще осигури 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studios, с възможност за ползване на всички декори, снимачна техника, осветление, звук, реквизит и гардероб.

В заглавието на филма трябва да присъства числото "10", което да се вплете в сюжета, при пълна свобода на тема и жанр.

Победителят ще получи специална статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за следващия му филм от партньорите на Фондацията NOVA Film, UFO Studios и ARS Digital Studio.

Първият носител на Награда за кино 355 ще бъде избран интерактивно от публиката на живо по време на Церемонията за връчване на Награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2019 на 17-ти април в Балната зала на Военния клуб.

Забележителното 9-членно международно жури, което ще селектира финалистите е съставено от известни продуценти, сценаристи и режисьори от Холивуд, Великобритания и България. Всеки един, освен член на журито е и партньор на Фондация "Стоян Камбарев", чрез компанията, която представлява.

Идеята е опитните и успешни творци от кино бизнесa да подкрепят младите филмейкъри в реализацията на техните бъдещи филми, а не просто да раздават чекове и статуетки.

Фил Рот и Джеф Бийч от UFO Film and TV Studios (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Един от първите иноватори използващи компютърни платформи за дигитални спец. ефекти в киното Фил Рот ще е председател на журито. Заедно с партньора си Джеф Бийч (също част от журито) създават UFO Film and TV Studios и продуцират над 100 игрални и ТВ филма, за Universal, Warner Brothers, Sony, Paramount, Columbia-Tri-Star. Преди години Бийч основава Franchise films - първата лидерска независима продуцентска компания лицензодател в света. За Фондация "Стоян Камбарев" е привилегия, че Фил и Джеф са сред най-верните й партньори през годините, като са подкрепили всички млади кинаджии, номинирани за наградата за полет в изкуството.

Това прави и още един член на журито- топ операторът и продуцент Иван Тонев, член на УС на Фондацията. Компанията му Ars Digital Studio, през годините е предоставяла безвъзмезднo постпродукционни услуги на младите филмейкъри, като това сътрудничество продължава и сега за новата Награда за кино 355.

Иван Тонев - оператор и продуцент (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Том Витале, който е сред най- успешните световни дистрибутури и продуценти на филми, вицепрезидент на SyFy и Universal Network Television в продължение на много години също се присъединява към елитната компания на оценяващите.

Том Витале - вицепрезидент на SyFy и Universal Network Television (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Хитовият холивудски режисьор и сценарист Дон Майкъл Пол, работил за MGM и всички други големи студия, а през последните 11 години е един от най- плодотворните режисьори за 1440 UNIVERSAL, също ще селектира младите кинаджии.

С голямо желание на поканата да бъде част от журито откликна и Марк Самърс - един от най-утвърдените международни кастинг директори. Самият той е с огромна популярност и представлява някои от водещите хореографи, актьори и танцьори в света. През 2010 г. Самърс става Почетен член на LIPA, представен лично от сър Пол МакКартни.

Марк Самърс - международен кастинг директор (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Още

Проф. д-р Станислав Семерджиев: Прочетох за пръв път "Хамлет" на 7 години

Проф. д-р Станислав Семерджиев: Прочетох за пръв път "Хамлет" на 7 години

Българските представители в журито ще бъдат още 3-ма продуценти, доказани професионалисти всеки в областта си:

Уважаваният сценарист проф д-р. Станислав Семерджиев - ректор на НАТФИЗ и изпълнителен директор на Aсоциация на Световните Филмови Университети (CILECT ).

Проф д-р. Станислав Семерджиев - ректор на НАТФИЗ и изпълнителен директор на Aсоциация на Световните Филмови Университети (CILECT ) (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Нежното присъствие е отредено на очарователните Валерия Стойкова от Matchpoint Production - много продуктивен млад филмейкър, продуцирал над 30 игрални филма, преди да се насочи към рекламния бизнес, в който е сред водещите в пазара.

Деси Тенекеджиева се присъединява към журито не само в качеството си на Председател на УС на Фондацията, а преди всичко като продуцент , осъществил повече от 90 проекта за международния и български пазар в областта на киното, телевизията, реклaмата и музиката чрез компаниите си NOVA Film и MOON FOX (базирана в Лондон).

Валерия Стойкова от Matchpoint Production (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Още

Деси Тенекеджиева: Едвам вкарахме Депардийо в България за снимките на филма

Деси Тенекеджиева: Едвам вкарахме Депардийо в България за снимките на филма

С активна работа и селекция от всички точки на света, журито ще търси млади режисьори между 18 и 30 години с висока мотивация, желание и преди всичко страст за кино. Критериите за оценяване ще са на база на качество и яснота на синопсиса, оригиналност на съдържанието, креативност в използването на числото "10" в сюжета.

Умението за фокусиране на вниманието с видео режисьорската експликация за 60 секунди ще бъде с голяма тежест за крайното решение в избора на финалисти.

Деси Тенекеджиева - продуцент и председател на УС на Фондация "Стоян Камбарев" (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Кандидатури за Награда за кино 555 се приемат в рамките на един месец от 15.02.2019 до 15.03.2019 г. на сайта на Фондацията www.kambarev.org, където са и всички условия и подробности за конкурса.

Още

Фондация "Стоян Камбарев" изпрати фентъзи писател на световен мастър клас за драматургия

Фондация "Стоян Камбарев" изпрати фентъзи писател на световен мастър клас за драматургия

Още

Президентът Плевнелиев връчи на пианиста-виртуоз Светослав Тодоров наградата "Стоян Камбарев" 2018

Президентът Плевнелиев връчи на пианиста-виртуоз Светослав Тодоров наградата "Стоян Камбарев" 2018

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Режисьорката Елица Петкова бе отличена от Берлинале

Петкова е отличена заради филма си "Работникът" (Der Arbeiter), който разказва историята на българина Георги, който иска да осигури по-добър живот на семейството си

Официалният трейлър на "В сърцето на машината" събра стотици хиляди гледания в социалните мрежи (видео)

Повдига завесата за вдъхновяващата история на група затворници във филма на Мартин Макариев

Документален филм за Тина Търнър беше представен на Берлинале

Търнър е предоставила на създателите на документалната продукция достъп до личния си обширен архив, голяма част от който никога досега не е виждан или чуван

Какво ще гледаме по HBO през март?

"Тихо наследство" (България), "Историята на майките ми" (Унгария), "Ковид дневници: Ню Йорк Сити" (САЩ), „Историята на прислужницата - Маргарет Атууд: Дума след дума след дума е сила"

Почина кинорежисьорът Иван Терзиев

Негови филми са удостоени с престижни фестивални награди

Биографичният филм "Манк" - големият губещ, и други изненади на наградите "Златен глобус"

Въпреки че мнозина прогнозираха победа за Ема Корин, произнасянето на името й отчасти беше изненадващо, като се има предвид, че тя се съревноваваше и срещу друга звезда на "Короната" - Оливия Колман