Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Часове по филмова грамотност в училищата в Перник от септември

УРОЦИ ПО КИНО

Часове по филмова грамотност в училищата в Перник от септември

Фестивалът за късометражно кино IN THE PALACE обучава 10 учители да преподават новата дисциплина

Часове по филмова грамотност в училищата в Перник от септември (Източник: In The Palace)

21-вото издание на международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE, който ще се проведе между 29-и юни и 6-и юли в Перник, стартира нова обучителна програма и работилница, насочени към преподавателите в града.

10 учители ще имат възможността да преминат специален курс по преподаване на филмова грамотност и от тази есен новата дисциплина ще влезе в програмата на учениците в гимназиален етап.

Още

165 филма на международния фестивал за късометражно кино In The Palace

165 филма на международния фестивал за късометражно кино In The Palace

Международно признатият екип на асоциация Filmcultura, посветена на образованието в областта на аудиовизуалната култура и изкуство с ръководител екип Maša Seničić, научен сътрудник във Факултета по драматични изкуства в Белград, ще обучи 10 преподаватели от община Перник за това как се преподава филмова грамотност на учащи. Обучаващата организация, на база на своя опит и експертиза, ще сподели добри практики, ще предостави разработена методология и техники, които преподавателите да усвоят и отработят по време на работилницата.

"В програмата ще бъдат увлечени проактивни преподаватели от град Перник, за които проектът е възможност за допълнителна професионална квалификация и добиване на нови компетенции. В резултат на преминатото обучение, те ще бъдат сертифицирани като педагози с профил филмова грамотност, които впоследствие да вземат активна роля в култивирането на новото поколение публики", щастлив е да сподели директорът на фестивала Цанко Василев.

В допълнение към обучителната програма ще бъде направен и специален "Наръчник по филмова грамотност". Помагалото ще включи опита от проведената работилница, експертния капацитет на обучаващата организация и обратната връзка на участвалите преподаватели.

Още

Фестивалът IN THE PALACE дава награда от 15 000 лева

Фестивалът IN THE PALACE дава награда от 15 000 лева

То ще съдържа разработена образователна методология и ще бъде използвано като образователен инструмент при работата с учащи.

Първият випуск, преминал обучението, ще има възможност да участва активно в 22-то издание на филмовия фестивал IN THE PALACE през 2025 г. Учениците ще могат да представят в специална конкурсна програма късометражните филми, които са успели да създадат по време на обучението, а журито ще връчи и награда за най-добрите.

IN THE PALACE между 29-и юни и 6-и юли в Перник.

Още

Международният кинофестивал IN THE PALACE започна в Перник

Международният кинофестивал IN THE PALACE започна в Перник

Още

Мила Роберт, Вера Шандел, DJ-и от Сърбия, Македония и Гърция са в програмата на фестивала IN THE PALACE

Мила Роберт, Вера Шандел, DJ-и от Сърбия, Македония и Гърция са в програмата на фестивала IN THE PALACE

Още

IN THE PALACE отнови ни среща с автори на късо кино

IN THE PALACE отнови ни среща с автори на късо кино

Още

Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE се мести в Перник

Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE се мести в Перник

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Кино под звездите на Габрово

То ще се състои от 7 до 11 август на площад "Възраждане"

Организаторите на кинофестивала "Сънданс" обявиха седем града финалисти за бъдещ домакин на фестивала

След 40 години в Парк Сити, щата Юта, фестивалът търси ново място за изданията след 2027 г., когато съществуващият договор за домакинство ще трябва да се поднови

Теодор Ушев представи за втори път своята селекция "Акуаанима" с най-доброто от света на анимацията в Бургас

"Само за две години студията вече са горди да бъдат част от програмата на Бургаския международен филмов фестивал, което е успех за нас и за екипа на фестивала. Много от филмите бяха изтеглени от други фестивали, за да могат да бъдат тук" каза още Ушев

Лятна филмомания показва най-доброто от „Банско филм фест“ под звездите на планинския град

Това са филми, които няма къде другаде да бъдат видени, отделно на кинофестивала прожектираме над 80 продукции от 50 държави, така че е трудно физически да бъдат изгледани всички, каза директорката Натали Петрова.

Фестивал, филм и пълнолуние бележат 55-ата годишнина от кацането на Луната на мисията "Аполо 11"

Олдрин, който е на 94 години и е единственият жив член на екипажа на "Аполо 11", ще бъде основна фигура на гала церемония в Музея на космоса в Сан Диего тази вечер. С него ще бъде и астронавтът Чарли Дюк, гласът в контролната зала на НАСА на 20 юли 1969 г. при кацането на Луната

С филма "Туистърс" режисьорът Лий Айзък Чънг преминава от авторско кино към римейк на блокбастър

Блокбастърът "Туистър" от 1996 г. разказва за опустошителните торнада в Оклахома и поставя началото на златната ера на компютърно генерираните изображения