Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Антракт" - филм, заснет на българската театрална сцена с участието на Анна Петрова и Ники Сотиров

КЪСОМЕТРАЖНО КИНО

"Антракт" - филм, заснет на българската театрална сцена с участието на Анна Петрова и Ники Сотиров

В Кино Влайкова ще бъде показано късо кино от 5 държави и ще има дискусия с двама от авторите им - Тодор Димитров и Мартин Динков

В редовната програма на Кинематограф се откроява една прожекция в Кино Влайкова, която по думи на организаторите ще събере сцената на театъра и киното в едно. Ако и на вас това ви звучи чудно, то си заслужава да му обърнете внимание.

Режисьорът Мартин Динков (Снимка: Кинематограф)

Става дума за късометражния филм "Антракт" на режисьора и сценарист Мартин Динков. Филмът до момента е имал само една прожекция в България, затова не е за изпускане възможността да го гледате на 24 Февруари в София.

В програмата са включени и други късометражни филми, като още един от тях е български - "Бели слонове" на Тодор Димитров, селектиран за София филм фест през 2016, също много интригуващ черно-бял филм, за който може да научите повече - ТУК.

Прожекцията ще се състои на 24 Февруари в кино Влайкова, от 19:30 ч. Режисьорът Мартин Динков ще гостува на сцена и ще има възможност за кратка дискусия с публиката.

От гримьорната на артистите, през тъмните коридори, които водят до сцената и светлината на прожекторите, "Антракт" е филм, който навлиза в дълбоките води не само на българския театър, но и на човешката душа.

Участието на наши театрални звезди като Ники Сотиров, Анна Петрова и Стоян Пепеланов, се оказва правилно творческо решение, защото те наистина владеят театъра и успяват да ни въвлекат в тяхната драматична ситуация, по начин, който не ни оставя безучастни.

"На сцената са умирали много актьори, но никой не е убиван..." - казва Иван на Невена в една от ключовите сцени в "Антракт" . Това е и моментът, в който Невена започва да разбира, че ще последва нещо, което не е по сценарий и то ще доведе до някакъв съвсем различен финал. Финал, даващ ново начало или слагащ край на всичко..?

Още

КОД #КИНО е навсякъде през март!

КОД #КИНО е навсякъде през март!

Това е част от тръпката на "Антракт". Сценария бива следван до едно време, след това сърцата на героите не издържат и на сцената изкарват това, което са насъбрали. А то се оказва никак не малко. И това поставя всички присъстващи в опасна ситуация.

Удивително е как в своите скромни, но изпълнени със съспенс 13 минути, "Антракт" успява да събере толкова много емоция, любов, разочарование, конфликт, и да провокира размисъл по разнообразни теми от живота, които са близки до всеки един от нас. А при някои могат да бъдат дори болезнени.

Пълна програма на https://kinematograf.bg/programa

Още

Най-доброто от фестивалното кино в София

Най-доброто от фестивалното кино в София

Още

Любовната история между Ататюрк и Димитрина Ковачева в нов турски филм

Любовната история между Ататюрк и Димитрина Ковачева в нов турски филм

Още

Букет от документални филми

Букет от документални филми

Още

Филмът "Ботев" с премиера на 3 март

Филмът "Ботев" с премиера на 3 март

Още

Два свята - един живот във филма "Бягство" на Виктор Божинов

Два свята - един живот във филма "Бягство" на Виктор Божинов

Още

Създателите на "Петя на моята Петя" представят видео-кауза "Коя е Петя Дубарова?"

Създателите на "Петя на моята Петя" представят видео-кауза "Коя е Петя Дубарова?"

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Легендарните Hooverphonic идват за концерт в София на 25 май

Вокалист в предстоящия концерт на белгийската трип-хоп формация е харизматичната Гейке Арнарт, изпълнителка на смаш хита от 90-те "Mad About You"

Спечели билет за концeрта на Deep Purple, както и тениска от официалния мърчандайз на рок легендите

Точно на 29 май 2022 г. емблематичните музиканти ще се качат на сцената в зала "Арена Армеец", за да подарят на публиката едно емоционално и незабравимо шоу

Филмът "Спекуланти" става "Борсови играчи" и стартира на екран от 20-ти май

Финансовият трилър ще се разпространява в 60 киносалона в цялата страна

Защо е трудно да си на 400 години и други обяснения в любов към аудиокнигите

Успешни ли са опитите да спрем времето? Отговорите в първата аудио рубрика на Storytel и Impressio

Мюзикълът "Странен обрат" с 11 номинации за американските театрални награди "Тони"

Бродуей се включи в расовия дебат, като заложи на постановка написана от чернокож и с чернокожи изпълнители в главните роли

Кошмарът на Тартюф оживява в изложба в Помпей

В "Изкуство и чувственост в домовете на Помпей" посетителите й ще могат да разгледат около 70 творби - от голите статуи в градините до еротичните картини по стените на спалните

Виж всички

Календар