Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Кога и по какъв повод е изпълнен за първи път Концертът за пиано и оркестър № 3 от Панчо Владигеров?

ИГРА НА IMPRESSIO

Кога и по какъв повод е изпълнен за първи път Концертът за пиано и оркестър № 3 от Панчо Владигеров?

Маестро Панчо Владигеров

Регламент на играта:

Първите двама участника, посочили правилния отговор на въпроса на нашата фейсбук страница, печелят по една двойна покана

за Концерта на Софийска филхармония, посветен на 80-годишнината от откриването на зала "България", който ще се състои на 9 октомври, от 19:00 часа.

Откриващият концерт е второ издание от поредицата "Вокално-инструментални картини", които представят красотата на народната музика чрез изпълненията на виртуозните музиканти на оркестъра в съчетание с изяществото на хоровия ансамбъл.

В програмата ще бъдат изпълнени творби, както от старите майстори Филип Кутев, Коста Колев, така и от по-съвременни автори Красимир Кюркчийски, Георги Андреев, Георги Генов и др.

За първи път публиката ще чуе произведението "Отново в Стария град" на Димитър Трифонов и "Синаговски танц" на Ангел Димитров, който спечели първа награда и наградата на публиката в конкурса "Нова българска музика в 7/8" в град Чепеларе.

Наградите този път Ви дават уникалната възможност да посетите празничния концерт, с който Софийска филхармония открива сезон 2017/18!

Добре дошли в официалната фейсбук страница на Impressio! Успех!

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Игра на Impressio: Каква е мисията на благотворителната фондация на Майкъл Болтън?

а) Подпомага жени и деца, попаднали в "рискови групи" поради бедност, физическо и сексуално насилие; б) Набира средства за снабдяване с електричество на страни от Третия свят

Игра на Impressio: Кой е създателят на спектакъла Lord of the Dance?

Омагьосващият спектакъл Lord of the Dance: Dangerous Games отново ще зарадва българската публика на 21 юни в Зала 1 на НДК

Игра на Impressio: Къде се е състоял международният дебют на Анджела Георгиу?

а) Метрополитън опера б) Миланската "Ла Скала" в) Ковънт Гардън

Игра на Impressio: Как се казва новият албум на Uriah Heep?

Седмична игра на сайта за изкуство и култура на Dir.bg