Поп - фолк хроники: Бели птици и куршуми

"Поп - фолк хроники: Бели птици и куршуми", МГТ "Зад канала"

Режисьор: Неда Соколовска

Сценография: Петя Стойкова

Костюми: Петя Стойкова

"Поп - фолк хроники: Бели птици и куршуми", МГТ "Зад канала"

Участват: Таня Пашанкова, Весела Бабинова, Жени Александрова-Лечева, Христина Караиванова, Емил Котев, Владимир Зомбори, Мак Маринов, Симеон Бончев, Атанас Чопов

Хроники на поп-фолка създава театрална територия за онази квази-реалност, от която се ражда поп-фолка в хаоса на 90-те. Поп-фолкът не е просто музикален жанр. Той е манифест на ценности, житейска философия, културно явление, което по някакъв начин се превръща в метафора на пост-социалистическа България.

"Поп - фолк хроники: Бели птици и куршуми", МГТ "Зад канала"

"Бели птици и куршуми" е театрална хроника, скандално откровен разказ за "златните" години на поп-фолка, затворени между падането на тоталитарния режим и падането на първите глави на организираната престъпност - меценатите на този музикален феномен, който по-късно прераства в най-успешната индустрия на българския шоу-бизнес.

Актьорите предават дословно спомените на емблематични за периода изпълнители, на анонимни свидетели и преки участници в най-скандалните му епизоди. Техните разкази разкриват един свят на апокалиптична празничност, показност и насилие, свят на пайети и гилзи, триумф и безнадеждност, в който само музиката е убежище на загубения морал.

Неда Соколовска

 

1/1