Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

След 46 години български бас отново записа "На многая лета" (ВИДЕО)

МИСИЯ

След 46 години български бас отново записа "На многая лета" (ВИДЕО)

"В навечерието на новата 2023 г. исках да направя подарък на моите сънародници. Затова записах този клип и с екипа ми го предоставихме за безвъзмездно излъчване на медиите. Нека тази молитва достигне до всички и да има здраве и благоденствие във всеки български дом", заяви Хари Драганов

Още

Бронзова скулптура на Борис Христов получи като дарение община Пловдив

Бронзова скулптура на Борис Христов получи като дарение община Пловдив

Оперният певец Хари Драганов създаде клип с молитвата "На многая лета", заснет в Кремиковския манастир. Подобен запис не е правен от български бас в православен храм от времето на "Балкантон" и великия Борис Христов през далечната 1976 г.

Тогава той записва със смесен хор църковното песнопение от композитора Дмитрий Бортнянски в катедралния храм "Св. Александър Невски".

Хари Драганов (Източник: Сдружение "Духовна музика")

"В навечерието на новата 2023 г. исках да направя подарък на моите сънародници. Затова записах този клип и с екипа ми го предоставихме за безвъзмездно излъчване на медиите. Нека тази молитва достигне до всички и да има здраве и благоденствие във всеки български дом", заяви Хари Драганов.

Драганов е бас-баритон с успешна кариера в Западна Европа. В продължение на 10 години той пее във Франция, а 24 години е солист в Женевската опера в Швейцария. През пролетта на 2022 г. решава да се завърне в България и да основе сдружение "Духовна музика".

То има за цел да съхранява и популяризира православната и католическата музика като обучава и певци от България и чужбина.

Хари Драганов (Източник: Сдружение "Духовна музика")

"Имаме уникално музикално наследство, което трябва да пазим и предаваме на поколенията. Това ще бъде нашата мисия", допълва Хари Драганов.

За неговата всеотдайна работа в сферата на духовната музика той има титла, връчена от кардинала на Париж, както и е подстриган за иподякон от Българската православна църква. Хари Драганов е сред малцината творци, които са удостоени с титли и от двете църкви.

Още

"Рим. Борис Христов" представя галерия "Средец"

"Рим. Борис Христов" представя галерия "Средец"

Още

Навършват се 106 години от рождението на великия бас Борис Христов (ВИДЕО)

Навършват се 106 години от рождението на великия бас Борис Христов (ВИДЕО)

 

Коментирай 25

1/1

Още ВИДЕО

Потопен преди 351 години военен кораб може да разкрие тайната за холандското корабостроене

"Клайн Холандия", участвал във всички големи битки по време на Втората англо-холандска война от 1665-1677 г., потъва с товар от мраморни плочки

Филмът "Васил" - една съвременна приказка за човечност и стереотипи

Част от екипа на българо-испанската копродукция се срещна с журналисти, филмът тръгва по кината от 27 януари

"Двете страни на острието" на Клер Дени тръгва по кината от 3 февруари

Филмът бе удостоен със Сребърна мечка на миналогодишното издание на Берлинале

Симпатичният полет на "Колибрито"

Филмът "Колибрито" на Франческа Акрибучи оглавяваше боксофис класацията в Италия в продължение на два месеца, а от 27 януари тръгва по кината в България

Гоблените от Обюсон пътешестват във вселената на майстора на анимацията Хаяо Миядзаки

Международното градче за гобленарство представи най-новата си монументална творба "Банкетът на безликия" - сцена от анимацията на Миядзаки "Отнесена от духовете"

Честит рожден ден, Моцарт!

Моцартов триумф на инструменталните концерти

Виж всички

Календар