Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Децата и близките на световните диктатори - мразени и нещастни

ВРЕМЕНА И НРАВИ

Децата и близките на световните диктатори - мразени и нещастни

Възмездие ли е съдбата им?

Яков Джугашвили, синът на Сталин, като военнопленник

Още от древността децата и най-близките по първа линия на световните диктатори - императори, крале, царе, президенти, премиери, сенатори и пр., в болшинството случаи са като орисани да плащат за греховете им. Повечето от тях, заслужено или не, имат нещастна съдба. Този въпрос се тълкува от някои езотерици с кармичния закон, други го отъждествяват с Божието възмездие, а трети - със семейната среда, но така или иначе няма единен отговор защо се случва това.

Ставащото в момента в Северна Корея, при управлението на Ким Чен Ун, е последица от серия от вътрешно семейни преврати във фамилията на някогашния държавен лидер на Северна Корея Ким Ир Сен.

Ким Чен Ир-баща, семейна снимка

Първо го наследява Ким Чен Ир, който става причина за гладната смърт на 3 милиона корейци, докато сам си угажда с деликатеси и охолен живот. През май 2001 г. неговият наследник - Ким Чон Нам е хванат при опит да премине японската граница с фалшив паспорт , за да отиде в токийския увеселителен парк "Дисниленд".

Ким Чон Нам, като малко момче /вдясно/

Изпратен в изгнание от Ким Чен Ир, той живее в Макао до смъртта на баща си през 2011 г. и твърди, че няма амбиции да се занимава с политика. Започва да се укрива от страх че брат му - Ким Чен Ун иска да го убие. През февруари т.г. наиситна бе убит в Малайзия, като съществува съмнение, че е бил отровен на летището?..

Едда Мусолини -по-голямата сестра на Бенито Мусолини, е принесена в жертва от самия него - диктаторът осъжда на смърт съпруга й - граф Галеацо Чиано, понеже гласувал против Мусолини на заседание на кабинета на министрите. Граф Чиано е разстрелян, а Едда се отказва от брат си и фамилното име Мусолини. Едно от трите деца на Чиано - синът им Фабрицио, написва книга с мемоарите на майка си за разстрела на баща си и вината на вуйчо му Мусолини.

Едда Мусолини

Мао Дзедун за едни е герой, за други - основен виновник за съдбата на китайския народ и т.нар. Културна революция. Мао има 4 официални брака, като най-жестока е съдбата на децата му от дъщерята на неговия учител Ян Чандзи - Ян Кайхуей. С Мао имат 3 деца - Анин, Анцин и Анлун. През 1930 г., по време на Китайската гражданска война, когато Мао вече живее с бъдещата си трета съпруга, Ян Кайхуей и децата ѝ са заловени от правителствени части и тя е убита. Последната му жена - Лан Пин, е актриса. Като дъщеря на куртизанка., познава живота "тъмната страна" още от малка.  

Мао Дзедун и Лан Пин

Преди да се омъжи за Мао, има зад гърба си два неуспешни брака. Тя напълно споделя идеите му и дори почват да я наричат Мадам Мао. Двамата нямат деца. През 1981 г. Лан е осъдена на смърт,а после помилвана на затвор, където й откриват рак на гърлото. През 1991 г. е освободена от затвора по здравословни причини, но веднага след излизането си на свобода, се самоубива.

Теодоро Нгема Обианг Мбасого е един от най-екстравагантните наследници на президентския стол на Екваториална Гвинея. Сяда на него след кървав преврат. В началото на 2000-та година властта му става буквално неограничена. Той провъзгласява себе си за бог по... радиото. Синът му - също Теодоро притежава в Бел еър и в Малибу - Щатите, имоти на стойност 40 млн. долара. Колите му са от марките "Астън Мартин", "Ферари" и "Ламборгини". Преди време купува на търг вещи на Майкъл Джексън. Заради всичките му глезотии, разследват семейството и фамилната хазна олеква с близо 30 млн. долара. Въпреки това състоянието само на бащата възлиза на около 600 млн. долара. Защо тогава синът споделя в едно интервю пред американско списание, че се чувства нещастен?

Теодоро Мбасого-син

Удай Хусеин, син на бившия иракски диктатор Саддам Хусеин, бил жесток като баща си, въпреки че на снимките изглежда изискан. Според една статия в "The Guardian", синът на Саддам имал "силно пристрастие към убийствата и изнасилванията"? Изданието твърди, че Удай "биел наред" - телохранителите си, любовниците си и дори роднини - прострелял в краката чичо си. Поради всички тези причини, приживе Саддам го лишава от наследство. След като около Саддам Хюсеин става горещо, синовете му - Удай и брат му Кусай изчезват и са обявени за издирване. През юли 2003 г. информатор-кюрд издава местонахождението им в Мосул, и американски спецчасти атакуват вилата, в която се намират, в продължение на 6 часа. Накрая обстрелват с ракети. Удай и Кусай загиват.

Удай Хюсеин /вляво/

Мутасим Кадафи, най-малкият син на бившия премиер-министър на Либия - Муамар Каддафи, бил любител на тайните вечеринки с Бионсе и Марая Кери, за които пръскал милиони долари. Постоянно си устройвал срещи със супермодели и харчел луди пари за глезотии.

Мутасим Кадафи

В същото време баща му, който пое отговорността за взрива в Локърби, Шотландия, но не и вината за терористичния акт, не плати обещаните компенсации за пострадалите. Мутасим е осъден на смърт от военните противници на баща си през 2011 г. Последната му снимка е потресаваща. Човекът на нея никак не прилича на бонвивана приживе.

Последната снимка на Мутасим Кадафи

Фейсал Вангита е син на Иди Амин - третият президент на Уганда. Управлението на Амин се характеризира от населението като 8-годишен терор и глад. Над 300 000 умират от недохранване. Амин бил многоженец - имал 5 жени и повече от 40 деца. Синът му Фейсал е дете от брака на Амин с бивша танцьорка, на име Сара. Тя е последната жена на Амин. Когато започват вълненията в Уганда, жената успява да избяга в Англия, но синът й е депортиран обратно в Уганда след като пада правителството на баща му. Фейсал, от дете бил член на банда, която пребива малолетни. След отстраняването на баща му от власт, Фейсал е осъден на 5-години затвор, където му бил устроен самосъд - пребиват го до смърт.

Иди Амин и Фейсал Вангита

Жан-Мари Лоре твърди, че е извънбрачен син на Адолф Хитлер. Той самият разкрива този факт през 1977 г. Бил научил това от майка си - Шарлот Лобжуа, бивша професионална танцьорка. Жената разкрила тайната в предсмъртния си час, твърди Лоре. Френски журналист, на име Жан-Пол Малдер, обаче, предлага да бъде направена ДНК експертиза на Лоре, която излиза със заключението, че той е самозванец - че не е син на Хитлер. Любопитно е обаче, защо самият Лоре толкова държи да бъде син на най-ужасният диктатор в съвременната история?!?

Жан-Мари Лоре прилича на Хитлер?

Омар бен Ладен, четвъртият син на основателя на Ал Кайда - Осама бен Ладен, мечтаел да стане посланик на мира. В книга Омар разказва, че баща му никога не го е прегръщал - както него, така и братята му. Затова пък той самият обичал съпругата си и децата си и ги обгръщал с нежност. Доста странно се различава този син на Обама от баща си?.. Неговите проблеми са, че в много страни по света не е желан заради баща си. Франция, например, отказа той да присъства на презетацията на книгата на американската журналистка Джин Сессон "Осама бен Ладен. Семейна предистория".

Омар бен Ладен със съпругата си

За сина на бившия югославски президент Слободан Милошевич - Марко Милошевич, се твърди, че е бос на организираната престъпност в Сърбия. Марко бяга в Русия, когато започват вълненията в родината му и хвърлят баща му в затвора. Обича разкошния живот и автомобилните гонки. Според западни издания се занимава с контрабанда на всевъзможни стоки и изобщо не се стеснява да прибегне дори към поръчково убийство, ако това пречи на бизнеса му.

Марко Милошевич

Франциско Франко считат за отговорен за смъртта на десетки хиляди испанци. Времето на неговото диктаторство остава в историята под името "Белият терор". Франко има една-единствена дъщеря - Мария дел Кармен Франко и Поло, която получила титлата херцогиня де Франко и грандама на Испания. Мария е вдовица на маркиз де Виляверде - хирургът, който прави първото в Испания присаждане на сърце. Двамата имат седем деца. В своята книга "Франко, моят баща", Мария описва диктатора като "добър и сърдечен човек". Това кара мнозина да се ядосат до степен, в която открито я наричат "кучка" и проклинат децата й. "Тази жена е нещастна в слепотата си, а книгата й е нагла помия!", пише един литературен критик.

Мария дел Кармен Франко и Поло

Яков Джугашвили, синът на Сталин, има най-тежката съдба. Сталин превръща себе си в национална икона и е жесток към всеки, който не зачита култа към личноста му. Праща на гибел в лагерите близо 20 милиона души. Диктаторът бил жесток не само с противниците си, но и със собствения си син - Яков Джугашвили. Възпротивил се Яков да се люби с еврейка, и го докарал до самоубийство. Яков не умрял, но останал с белези по лицето до края на живота си, а баща му  го подигравал, че е негоден дори да се самоубие!?! Когато по време на войната Яков попада в плен на немците, Сталин отказва да го размени, за да му спаси живота. Яков е изпратен в концлагера Заксенхаузен, където умира.

Яков Джугашвили /вляво/

Нику Чаушеску, син на убития бивш генерален секретар на Румънската комунистическа партия - Николае Чаушеску, бил готвен да стане негов приемник, но историята е решила друго - режимът пада. За семейство Чаушеску се говорят много неща, някои от които проверено са небивалици, така че не можем да твърдим със сигурност дали Нику Чаушеску е имал "стая за изнасилвания", както твърдят някои издания, но със сигурност Чаушеску-син е имал две публично известни зависимости - към алкохола и към хазарта. През 1989 г., когато Николае Чаушеску е разстрелян за престъплеия срещу държавата, Нику е осъден на 20 години затвор, за задържане в плен на непълнолетни? В затвора Нику Чаушеску заболява от цироза и го освобождават предсрочно, но скоро след това той умира от болестта си.

Нику Чаушеску /вляво/

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Най-известният украински скулптор Михаил Рева превръща отломки от войната в изкуство

В колекцията се откроява "Паметта на разпнатия" - кръст, съставен от гвоздеи, намерени в църкви, разрушени от руските нападения

Британският музей е обект на кампания за връщане на статуя от Великденския остров

Музеят притежава две статуи моаи, които са взети от чилийската територия Рапа Нуи или Великденския остров през 1868 г.

Познаваш ли ГЕРОИТЕ на 2023 г.?

Всеки може да номинира доброволец или журналист за Годишните награди за доброволчество на TimeHeroes

Два британски музея връщат временно златни и сребърни артефакти на Гана

Ценните предмети са били откраднати от британските военни по време на англо-ашантските войни през 1873-1874 г. и 1895-1896 г.

Изложба в Лондон пресъздава страданията на израелските заложници в Газа

Инсталацията "Глас от тунелите" е разположена в изоставена сграда в Източен Лондон и се основава на описанията на някои от освободените заложници

Магичните "Елхи на таланта" дават надежда на десетки талантливи деца

Коледната Благотворителна Еко кампания на Фондация “Стоян Камбарев” сбъдва мечтите на даровити деца от многодетни семейства