Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Златна монета доказва, че "фалшив" римски император е бил истински

Златна монета доказва, че "фалшив" римски император е бил истински

Монетата с името и изображението на Спонсиан е открита преди повече от 300 години в Трансилвания

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Тя цялата история е фалшива, те за един император не се разбрали и баш той бил истински.... Мани бегай.

Ме разбрах защо една фалшива но златна монета не може да бъде в обръщение. Нямаме ли фалшиви пари в обръщение?

Този ауреус на снимката е на Траян Деций!

от военните/войнишките императори.

Хих.. Груб дизайн, ама от преди 2000 години... Абе я да видим някаква монета от някое "българско царство" ? 500 години по късно, несъмнено би имала много по не-груб дизайн? Ама няма ... Няма Български монети... Няма. Нито груби, нито финни... Как може да е имало "Българско" царство? Без монети?! Странни неща

мошенико! "Цар Иван Асен II е първият български владетел, от който има запазени монети. Известно е, че предшествениците му Калоян и Борил са секли имитации на византийски монети. Въпреки че Калоян е получил правото на монетосечене от папа Инокентий III, а Борил го е наследил от него, няма запазени техни собствени монети, поради което се приема, че началото е поставено от Иван Асен II."

Аз понеже съм мошеник, ти предлагам сам да си направиш проучване, намери тези "монети" на Иван Асен, и сам си отговори на въпроса, това монети ли са, или медальони? И чий го дири св. Димитър на гърба на официалната монета? Би трябвало да е суверена там май а ? Но... Никой не може да те спре да вярвал в измислици, особено ако много го искаш :)

А, бе, тъпчо, това че нещо не е открито, доказателство за това, че го е нямало ли е? Много си прост, ей... Вица за археолозите знаеш ли го? През 23-ти век американците откриват меден кабел в културен пласт от 19-ти век и заключават, че в Америка вече са били изобретили телефона. Израелските археолози не откриват кабел от същия период и заключават, че в Израел по онова време е имало безжични телефони. И тук така - няма български монети от онзи период, щото всичко е било с банкови карти.

Календар