Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

За първи път чернокожа жена печели Британските литературни награди

ЛИТЕРАТУРНИ ОТЛИЧНИЦИ

За първи път чернокожа жена печели Британските литературни награди

Кендис Карти-Уилямс и Бернардин Евалисто вземат наградите за Книга на годината, тъй като издателите са изправени пред критики за отношение към черни автори

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

коментар. Така се убиват писатели.

от "новината" ми става ясно че някой си е дал награда на някаква си, защото е в модния напоследък черен цвят на кожата. Има ли нужда да питам това не е ли расистко? Оф, забравих че расисти са само белите. Черните никога, никога, ама никога не можат да бъдат расисти. Те са от най-толерантните раси и никога не са искали привилегии само на основа на цвета на кожата си. Нееее, няма такова нещо.

Имам идея...нека всички протестиращи и коленичещи да отидат в Сиатъл и да си живеят там заедно. Като не им харесва Ню ЙОРК , ами махай се и отиди там където ти харесва. Защо трябва да протестират тука?

Ако не е лесбийка или трансджендър значи са хомофоби

Това е "супер". Не трябва да има дискриминация по цвят на кожата, по етническа принадлежност, по религия, по пол, по полова ориентация. Всички трябва да са равни.

Да, ама тази награда показва точно обратното, толерират се черните НЕГРИ за сметка на останалите!!!

Уауууу сигурно защото е най талантливата. Няма нииикакъв натиск от тренда, че на некви маргинали живота бил важен

у тез новини бели нема!

Кендис Карти-Уилямс и Бернардин Евалисто вземат наградите за Книга на годината, тъй като издателите са изправени пред критики за отношение към черни автори - а освен че са черни, какви други положителни качества имат ?!?

не знам!?

РАзбира се, наградата едва ли има нещо общо с цвета на кожата ;)

tonk11

Ама иначе се радва печката. Дали си дава сметка, че в момента даже и книгата и да най-великата на света всеки свързва наградата с църната и муцуна а не с книгата.

Аман от тия патладжани! Искам сегрегация! Миризливите им негърски тъпотии нямат край!

На нея не и ли е ясно, че печели заради обстановката в света?

Всички коментатори са черни и рекламите даже...писна ми вече, ще стана наистина расист

заслужава наградата е друг въпрос, явно е политкоректно спечелена

Тази черна маймуна сигурно не може дори да пише.

Ами , че то инак може ли ? Такъв дълбок талант , пред който и Маркес бледнее - как да не дадеш наградата ! Това , че кожата е черна т.е. кафява - само подробност и не е поводът за отличието.

Защо до момента са даван и награди и на бели хора? Да се анулират всичките,премиите да се върнат и тази да стане исторически номер 1!!!

Можете спокойно да спрете коментарите под тази новина. След като първото, което човек прочита е "Кендис Карти-Уилямс и Бернардин Евалисто вземат наградите за Книга на годината, тъй като издателите са изправени пред критики за отношение към черни автори", нито има смисъл да се коментират достойнствата й като писател, нито достойнствата на "Куини"... Както и лицемерието на "даващите" наградата. Защото, ако щете и всички световни награди за музика да дадете на някой африкански шаман, "музиката" му няма да ни звучи като Бах или Чайковски например. Изобщо, кому изобщо е необходимо това?

Най-вероятно произведението е истински гениално! А, бе, хора, какво става, къде отидоха еталоните и поощренията за истинските таланти! Просто не можеш да раздаваш литературни награди, въз основа на цвят на кожата - това е истински расизъм! А това, че черните нямат постижения си е изключително техен и на тяхната генетика проблем! Как роденият в Япония Кадзуо Ишигуро съумя да се превърне в един от водещите съвременни писатели на Великобритания, дали там цветът на кожата изиграва роля или всичко е просто талант!

Аха! Значи, талантът вече се определя и по цвета на кожата, очевадно, и требе да има квота! В този смисъл, перфектният кандидат за всякакъв тип номиниране би бил леееко розовеещ бисексуален негър ( но и с азиаткска жилка)с либерал демократични възгледи и трансджендър виждания

А кога ще наградят и един циганин? Айде време е. И те горките са толкова пренебрегнати

маймуната е счупила тъпомера със сигурност, но либерал-марксистите са извратеняци по принцип

Долу белите кръвни телца! Да живеят черните дупки!

Кои дупки?

дядo_star

Църните!

За книжка за оцветяване ли става въпрос .... ?

Календар