Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Вижте реакциите за спечелената награда "Букър" на Георги Господинов

ОТЛИЧИЯ И РЕАКЦИИ

Вижте реакциите за спечелената награда "Букър" на Георги Господинов

Редица хора от сферата на културата и изкуството споделиха своята радост и гордост в социалните мрежи

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

"Майната на всички скандалджии, хора търсещи конфликт, хора на които все нещо не им отърва, на политици, на лъжци и на мрънкащи хора." Защо толкова грубо, Карамазов? Имах по - високо мнение за Вас.

Единият от истеричните врескалници е бездарно актьорче снимащо се в клипове на антибългарската БХК !

Сороснята как пищи истерично веднага в концлагер да копаят до откат !

За такова съчениние аз ще пиша добър (4) или среден (3) И това е подбран откъс, служещ за представяне на книгата ? "..... възрастната дама, която дойде с абсолютно безизразно лице, лишено от всякаква емоция, с празен поглед, изведнъж се оживи......" ТРИ словосъчетания с еднакво значение - абсолютно безсмислен товар за четящия. Редактор явно не го е чел.

А чухте ли какво истерично и нестихващо пищене беше от агитката, е, защо?? Така пищи някой, който е получил напълно неочаквана и незаслужена придобивка по грешка, заради което дори не му се вярва :)) И чак ще откачи при мисъта! Не знае къде да се дене! Не, НЕ МОЖЕ да бъде! :)) Нали. Толкова НЕочаквано, НЕзаслужено и НЕвероятно! Как да не се тръшкат обезумели!

да бе изказал благодарност на преводачката си - Анджела Родел, за нейната работа по превода на романа на английски език и за популяризирането му зад граница!

значи този роман е изключително политкоректен и напълно издържан в духа на новото време наречено Novus Ordo Seclorum. Голямо браво и well done!

това е диария за грантове въпросният "писател" е некадърник н а сорос копанка,

Купих си я и прочетох книгата , но останах с питането ,дали това е най-подходящата книга за тази награда ,дали е съизмерима с четирилогията / "Железният светилник", "Преспанските камбани", "Илинден" ,"Гласовете ви чувам"/ на Талев ,"Тютюн" на Димитър Димов и още ред други. И тук автора, като почти всички съвременни и актуални автори ,но значително по -елегантно се е плъзнал по плоскостта ,лошият социализъм и още по-лошата ДС. Лошият социализъм се явява неизчерпаем източник ,на теми на писатели жадуващи за неолиберални награди. Можеше по-подробно да покаже истинският лик на съвременните демократични ,лумпен -дегенерати.Без политическо оцветяване, но ако не пееш в хора на американският, демократичен ,неолиберализъм ,няма как да получиш награда ,а за нобел пък съвсем.Очаквам Зеленски ,ако си извади някое съчиненийце от трети клас ще вземе нобел. Не виждам защо се преекспонира значението на такива политически награди ,та в тях няма нищо истинско и коректно.Както се казва ще има "два ,три дни тумба -лумба ,,а след това две години гладна тумба"", което е реалното положение на българският народ. Беше мизерно и водевилно цялото това ,преекспониране на книгата

тези романи 2022 ли излезнаха на бял свят че искаш да им дадеш наградата?

а тъпака зел наградка в кръчмата... позор и педрастия в едно

Ся ако някой каже кой плаща за PR-а на Гочето по националните медии...

Георги Господинов е единственият български автор от световна величина! Огромно щастие е, че в българската литература, след повече от 150 години посредственост и автори, ставащи само за местна употреба, най-после се появи един истински световен гений!

Днес един обясняваше как Господинов бил РАЗПОЗНАВАЕМ в цяла Европа! Тогава се замислих - как повечето хора у нас нито са го чували, нито виждали, нито чели господина, но пък е РАЗПОЗНАВАЕМ, евала!

Това за 150 години посредственост е силно преувеличено и прекалено. Който е чел поне задължителната литература в училище, може да посочи поне 6-7 имена на белетристи (поетите отделно), чиито произведения са на световно ниво.

Дори най-големите ни автори от миналото като Вазов, Славейков, Йовков, Яворов са провинциалисти в сравнение с Господинов. Те са имали значение само за нашата българска литература, докато Георги Господинов е световно явление.

Защо "посредственост"? Нима "Възвишение" на Милен Русков е лошо? В момента чета "Чамкория"; харесва ми, интригуващо е.

Господинов го лансират в името на национална кауза. Той е подходящ кариерист за целта. Нищо, че е бездарен, това не е от решаващо значение.

Наградата се казва The Man Booker Prize. От 1969 год. се дава на писатели от Британската общност, пишещи на английски език, не се дава на други. Вижте 54-те пишещи на английски език лауреати от Британската общност на наградата Букър, на The Man Booker Prize, от 1969 год. досега, тук: https://ru.m.wikipedia.org/wiki/СписоклауреатовифиналистовБукеровскойпремии През 2005 год., 36 години по-късно, фондът Man Group създава друга нова награда - международната награда Man Booker International Prize като дополнение към наградата Букър, допълнение на Man Booker Prize; тази нова награда е за премиране на други автори извън Британската общност на художествена литература, която е издадена във Великобритания и Ирландия, заедно с преводачите им. Лауреатите винаги са двама, автор и преводач, освен ако авторът не пише на английски в страната си (например в САЩ). Вижте 13-те лауреати по двойки на тази друга награда Man Booker International Prize, която не е оригиналната Букър, тя не е The Man Booker Prize, тук: https://ru.m.wikipedia.org/wiki/СписоклауреатовМеждународнойБукеровской_премии Лауреатите са от Албания (Исмаил Кадаре), Нигерия, Корея, Израел, Оман (Джоха Ал Харти), Индия (Гитанджали Шри), Полша (Олга Токарчук), Унгария и др. Нашия великолепен писател Георги Господинов, заедно с преводачката Анжела Родел, се нареждат до тях, стават тази година двамата заедно 14-тите лауреати на Man Booker International Prize. Но Георги Господинов (Анжела Родел също) не е, не може да е, и не може да бъде лауреат на оригиналния Букър, на The Man Booker Prize, на Букър, както нарочно, а не от простотия, надявам се, невярно го представят в медиите ни, (даже Мадам В. сочи отличието му като най-голямата литературна награда в света, а аз мисля, че е Нобеловата награда), балами у нас много, а е лауреат, заедно с преводачката Анжела Родел, двамата заедно, на другата награда Man Booker International Prize, което не едно и също. Да му е честито! Както се казва, днес Man Booker International Prize, утре - Nobel Prize! Днес до Гитанджали Шри, утре - до Хемингуей! Гордеем се с г-н Господинов! акад. Петър Иванов

Как пък става така, че тези, дето и правописът им е бегал, разбират от литература повече от носителите на награди. Аман от рабирачи.... И специалисти по всичко.

Може ли да си сверите часовника за "най-престижната награда в света на литературата". Защо заблуждавате хората?

Любимият автор на онези, които не са чели нищо от него и по принцип не четат.

zaho47

Велик писател! Защо ли се сещам за Стоян Ц. Дакалов?!

И ти ли Мики ??? Дано и твоето чувство за хумор да е леко извратено, че вече се притеснявам!!!

ДОРИ ШЕКСПИР НЯМА ТАКАВА НАГРАДА

Тоя подпухнал пияница е издал книга Финансирана от фондацията "Америка за България". Христо Грозев 2.

Да. Чудех се дали е случайно морфологичното сходство с мой познат пияница-ерудит. Нищо случайно, явно.

Нашите 'ентилигенти "челили са негова "творба "....

Па не видиш ли? По-долну говорящите ентилигенте са описали всичко (значе са я челе). Азе толкоз стойностни рецензии не съм виждал от седмо отделение: "далеч е Толстой, Гьоте(за Хемингуейя да не говорим той чак на макя си у...., Графа или Господинов?. Започвал съм да чета две негови книги( шестица- цели две), много ни го рекламират този господин, комунистически фекалии, еврогейски еничари, абсольотно разстройство, Евролибералният планктон, хомо средите, за нужнико не става, посралник ". Браво ентилигентен народе мой-горд съм че съм БЪЛГАРИН.

Ние с Ванката и Миро от сутринта пием от радост. Лошото е, че жените ни са прости! И пак ще ни обвинят, че сме се напили, защото нищо не разбират от стойностна литература и няма как да разберат обладалите ни емоции и трепети след тази награда. Съдбата на културните хора в тая държава не е лека .

Чела съм два негови романа… Ами далеч е Толстой, Гьоте или Хемингуей. Само клишета, липса на логика и задълбоченост. В душата му изглежда празно.

Обещавам да я прочета книгата ... на английски.

Аз понеже не разбирам ни от изкуство ни от култура , че да се допитам до познавачите дето списват тази рубрика ; Кой е по-велик ? Графа или Господинов ? Понеже и за двамата има явно поръчкови статии, ама е редно все пак да има някаква класация. Не може всички велика да са на едно стъпало!

Благодаря Ви!!!! Щастлив съм от това грандиозно събитие. Анджелина, ти си най хубавото нещо което България е получила от Америка!!!!! Георги, поклон човече.... Браво!!!!!

Започвал съм да чета две негови книги. И двете не дочетох, не ми харесват. Господинов е като "слава Украинци", нещо, което се пробутва насила на хората, не знам защо. Явно има някаква причина обаче. Иначе, актьорите в бара са много смешни - типичните реакции на хора с голямо его, на които им е много важно кой как ги вижда. Като става ясно, че Господинов печели и всеки започва да се радва по "неподправен" негов си начин и да се оглежда с бялото на окото, да види как се радват колегите. Прекарал съм доста време в компании с актьори, не знам как не се уморяват от това "видяха ли какво направих"...

Много точен коментар. Чела съм две книги на автора и мнението ми е, че няма талант, силно прехвален и надценен, но някой упорито ни го пробутва и се старае да ни убеди колко е талантлив. Книгите му са скучни и безингересни. А за реакцията на актьорите сте съвършено прав.

Награда от 50к, която се дели с преводача, връчена в някакъв бар пред една шепа хора. Твърде нишово и незначително, но нашите го преекспонират до холивудски мащаби.

Прекалено много ни го рекламират този господин, нещо не е както трябва!

Отново се хвърлят комунистически фекалии по човек и писател, без някой да е чел произведенията му, в частност спечелилото наградата. Типично за умствено деградирали хора с IQ под 50. Съжалявам ви. Вие нямате място в България с вашата омраза и простотия.

Благодаря Ви за коментара - вместо да се зарадвам на новината се натъжиш от реакциите и коментарите...Дано са основмо ботове, а не мнението на българи.

Не знам защо всички продажни еврогейски еничари като видят различен коментар, веднага започват това е бот или това са русофили. Не бе трябва да си набиете в кухите тикви, че 90% от населението на България мисли различно от вашите продажни душици.

Книгата ви е абсольотно разстройство

няма значение, наградката е за политкоректност и родоотстъпничество. Боклук продажен и некадъре.н

Евролибералният планктон е в оргазъм от поредната простотия на тоя прости Господи, писател!

Господин Господинов, останах мн разочарована от пълната боза която сте написали. За нищо не става.

Увжаема Рада, Важното е, че книгата е политкоректна. Това, че е "боза", няма значение за онези, които дават парите.

Трудно се разбира от маймуни верно е .Ама за хора е писана все пак

Виждам, че в хомо средите се възприема добре, а ти маймуна на живо да видиш няма да я познаеш

С на този книгата у НУЖНИКО нема да отидем. Само за подпалки става

Долна пияница и ИЗМЕТ е тоя господинов. Пише книги... МНОГО СИ ДАЛЕЧ посралнико

Календар