Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Уволниха Гергиев като диригент на Мюнхенската филхармония

КУЛТУРА VS. ПОЛИТИКА

Уволниха Гергиев като диригент на Мюнхенската филхармония

Кметът на Мюнхен уволни като главен диригент на Мюнхенската филхармония руския маестро Валерий Гергиев заради близките му връзки с руския президент Владимир Путин

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

цени изкуството на този велик диригент / както и на останалите "изгонени"-Нетребко, Мацуев/ би трябвало да бойкотира концертите с техни "заместници"... Но не-това пък ще се изтълкува като подкрепа за Путин... Както има разграничение на властите-законодателна ,изпълнителни, съдебна...така следва да се разделя ИЗКУСТВОТО от ПОЛИТИКАТА... Защото то носи ЕДИНСТВЕНО МИР и РАЗБИРАТЕЛСТВО м/у хората... Руските "низвергнати" музиканти ще останат в историята...изгонилите ги директори няма да се помнят дори като Херострат...

Не е заради близките му връзки с Путин! А затова че отказва да вземе позиция по едни убийства по една трагедия която се осъществява от неговия ментор Хуйло на териториите на Украйна!

дир, да ви го напомня, на вас и на цензурата: Германия изгонва АЙнщайн и още много други светила в изкуството, науката, медицината и къде ли още не, само защото са евреи! Това се случва след 1933-та, когато над Германия се спуска мрак. След като се спусна мрак, 10 години по-късно се отвори ада. Трийте колкото си щете, но явно Западът е останал там, където е бил през 1933-та- при Хитлер, Мусолини и подобните им. Нищо добро не го очаква, защото случващото се с хората на изкуството е симптом на нещо много по-ужасно, което явно ни предстои и Путин няма да е виновният. Трийте на воля. Но, едно ще ви кажа- не съм някакъв гений. Това, което пиша тук са си го помислили и други хора, които имат нещо друго в главата освен омраза и пропаганда. Замислете се и за самите вас, преди да дойдат някой ден и за вас. Хайде, бъдете живи и здрави и Честит Първи март.

Светът е една грамадна детска градина.

Ловът на вещици отново започна!... По-рано ни недоинформитаха, сега направо ни дезинформират! Ботушът на оялия се с нашите пари Чичо Сам тъпче безмилостно. Ако преди заглушава "Гласът на Америка", сега направо забраняват руските канали. И вместо опит за прекратяване на войната - пращат нови оръжия и насъскват народите. След ихвърлянето на В. Гергиев и Д. Мацуев, скоро да очакваме забрана на музиката на Чайковски и Рахманинов. Камо грядеши, Господи? Виновни ли сме, че сме правослвани и славяни? Докога ще ни имат за смет?....

Май се връщаме в 1953 г? Когато е трябвало хора да се отказват от близките си, защото са определени като "врагове на народа". Кмете, кмете, иди да гледаш "1953: Иван и Александра", барем нещо ти светне в кухата германска кратуна! Дал му срок до понеделник да направи изявление, с което осъжда Путин! Че той е диригент, бе, аланкоолу! Ако това ти е критерий, за да го уволниш, почакай да видиш германския съд какво ще ти каже! Предвиди няколко милиона евро компенсации, заради неправилно уволнение!

Атаката е към путин, не към Гергиев. Когато жуджето е история, музиката пак ще звучи.

Тъжна, но необходима стъпка. Сигурен съм, че маестрото разбира. По-добре така, отколкото да вземат да го освиркват по време на концерт, или да му оставят залата празна.

А ако вашият шеф поиска например обратното - да се разграничите от Зеленски, щото той симпатизира на Путин под заплахата от уволнение, вие какво ще направите? Ще се разграничите ли, за да си запазите работата , но да си плюете на достойнството на професионалист или ще си плюете на работата, за да си запазите достойнството? Нали разбирате, че няма трудов договор на света, в който има клауза за уволнение, ако не се разграничиш от този или онзи?.... И сега германският съд ще трябва да го признае. И жителите на Мюнхен ще трябва да плащат за неправомерно уволнение. Та вместо да избодем очи, ще изпишем вежди! И понеже сме на тема диригенти не е лошо да прочетете историята на Херберт фон Караян, който дирижираше великата Виенска филхармония в продължение на години, въпреки че е бил отявлен нацист и член на национал-социалистическата партия.

Лъжеш!

Абсолютен факт за Караян!

Държавата създала две световни войни...

Немска простотия.

Очаквам кмета на Мюних да започне да гори книги на руски писатели и поети. И те не са заклеймили Владимир Путин за това, че се опитва да сложи край на ултрафашисткия режим в Киев.

И на това как му се казва? И комунистите не постъпваха така с близките на фашистите.

Календар