Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Тодор Каблешков: Не в куршума на кремъклийката се надявах, а в гърмежа ѝ, който трябваше да стигне до ушите на Европа

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ

Тодор Каблешков: Не в куршума на кремъклийката се надявах, а в гърмежа ѝ, който трябваше да стигне до ушите на Европа

На 13 януари преди 170 години се ражда революционерът Тодор Каблешков

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Какви БЪЛГАРИ е имало дамо... Сега сме жалка сбирщина от цигани, пенсионери, малограмотни инбецили, подмазвачи и страхливци! Какво добро го чака такъв народ!?

ВЕЛИК И ДОСТОЕН БЪЛГАРИН. МИР НА ПРАХА МУ.

'' В началото на 1873 г. той бе назначен на служба в гр. Одрин по железницата на барон Хирш. В разстояние на три месеца той научил всичката работа, която му била показана. Изучава добре телеграфното изкуство и през пролетта на 1873 г. бе назначен за управител на Бельовската станция. В онези времена беше много чудно да постигне българин такава голяма служба. Каблешков я постигна със способността и труда си.'' Теофан Райнов един от учредителите на БРЦК- ''През 1872 г. е назначен за главен управител на Барон Хиршовата железница, където работи до 1877 г. '' Теофан Райнов е най-добрия приятел на Левски от деца. Райно Попович е баща на Теофан Райнов и учител на Васил Левски! Теофан Райнов е назначил Захари Стоянов в Барон Хиршовата железница и не само него.Вероятно и Каблешков! Нещата изобщо не са толкова прости, както ги знаем , по-точно както са ни ги представили навремето ....;)

Хаха :-) "Каблешков следвал в лицея докато в училището преподавали учители френци. През 1871 г. френските учители били заместени с турски, училището започнува да се разваля.." Цялата им мизерна "империя" е била такава. Сърби и Българи са има печелели войните, Гърците са им движели търговията и политиката а немци и французи са учели на наука. Турчина е бил само за пушечно месо и дюнери! До ден днешен са си така.

предателката професор Келбечева от години обяснява на студенти, че няма доказателства за "къвавото писмо", и никой нямало как да напише писмо с кръв,....

явно толкова се интересува от това което говори... дори аз зная, че писмото е подписано с кръв...

Календар