Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Скандалната изложба: Собственикът на фалшивите картини ги купил от антиквариат

Скандалната изложба: Собственикът на фалшивите картини ги купил от антиквариат

Прокуратурата се заема със случая

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Ако на три дни купува картина, той не знае какво купува, колко патетично! Харесва ги тия работи като рекламистките драсканици в рекламната му агенция.

Изчетов интервюто в "Площад Славейков". Неделчев се изказва много арогантно и горкия не може да разбере защо. От 15 години се занимавам с темата и смятам за възмутително някой да събере 400 работи за пет години. Какъв е шанса при големия бизнес, който управлява, да има време да чете? Или говоренето с галеристи и автори е достатйчно за компетентност? Нали се сещате, че това значи да купува горе-долу една картина на 3 дни. Колкото и да си обсебен, това е ненормално темпо и сто процента няма подготовка и изграден естетически вкус, вероятно гледа картините като ги "съзерцава" и най-вероятно има повърхностна представа в световен план за живописта. И това доказват и ментетата, които пере в галерията. Изключително фиаско. Много се изложи, падна ми в очите необратимо. Страшно повърхностен човек. С претенции. Хванал го е и го е налъгал първия глупак, дето и баба го знае.

Пак там има и интервю на бизнесмена Рашидов, който сравнява галериите с магазини "Била". Духовното падение е огромно ! Явно доста хора в тези среди, вкл. и той, са омазани в лайна.

Ако разбираше от изкуствознание, нямаше да се излага така. Не може да купеваш, за да си правиш личен ПР. Първо почети, тогава са големей! Излъгали са го по най-проста схема и той се е вързал, а е имало много индикации и ако не е бил алчен е щял да усети. Камо ли да се купува така неграмотно, без познаване на творчеството на художниците и едо цялостно познание, което обикновено дава интуиция, това значи че той не е ерудиран купувач. Иска да си играе на меценат. И така се държи и по време на интервютата сега, когато тече скандала. Нула толерантност към такова поведение. Няма извинения за такъв човек. Не е ерудиран, а е търгаш с малко парици.

Хитрата сврака с двата крака..

За тези пари да не е очаквал да купи Пикасо?

Това е нивото... Това е един от най- големите събирачи...

Хора , правят ви на будали... това е преднамерена акция на ИСИ с Яра Бубнова, Мария Василева и останалите от института за изследване на изкуството! Частният им институт.!!! Всичко е акция да се разбие пазара с класически произведения, за да вървят Соросоидните цапаници на техните протежета. Елементарно е, скандалът е търсен умишлено!!! Същото беше и с Ода Жон...в Националната галария, и там пак имаше скандал...е как само където е намесено частното ИСИ стават такива неща? Случайност??? Едва ли...

НАП провериха ли дали платените 3500 лева са декларирани от "антиквариата", а иначе депо за търговия с крадени стоки

Пореден случай и ще последва поредното нищо, защото за цяла държава европейските закони за търговия с изкуство са нищожни пред родните търговци на крадени вещи! Колко сигнала имат МВР за незаконни дейности от антиквариати за последните години? А колко са реализирани с осъдителни присъди? И следователи и прокурори са заедно в закрилата над престъпниците

Не се усъмнил, защото за тях нямало пазар, за кого - за Гео Милев и Сирак Скитник ли'

Оф, нали галерията се е доверила първо на някакви специалисти и изкуствоведи преди рисунките да се наредят в залата. Как тези специалисти не познаха, че рисунките са копирани ?! Егати професорите и доцентите по изкуство ! Всичко е прогнило в скапаната държава.

Тоя на лут съ прай

Интелигентния ни елит ! Кой им разби илюзията че не са прасета в кочина !? Мисия "Излпжба " !

Сметай кви специалисти са ни изкуствоведите... :(

Антикварят известен в средите като Сашо Полицая.........

"Собственикът на картините, за които има съмнение, че са фалшиви"... Ама вие още ли се съмнявате? Елате да ви продам тогава една картина на Пикасо от периодът, когато е пикаел върху платното

Аз си купих златен пръстен 10 грама за 20 лева. Сега се чувствам измамен, защото се оказа, че не е златен. Така ми звучи този.

Календар